Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GRZYBEK TYBETAŃSKI

02-01-2015, 18:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4.50 zł     
Użytkownik janecza3
numer aukcji: 4927443076
Miejscowość Internet
Wyświetleń: 19   
Koniec: 02-01-2015 17:48:27

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM NA MOJEJ AUKCJI

SERDECZNIE ZAPRASZAM

 

Do kupna grzybka tybetańskiego,aukcja dot.2 łyżeczek

oraz przepisy

 



Hodowanie grzybka
W słoiku zalewamy grzybka szklanką mleka. Po 24 godzinach cedzimy przez sitko (plastikowe - grzybek nie znosi metalu). Grzybka na sitku płuczemy zimną bieżącą wodą, aż woda po przepłukaniu grzybka będzie czysta. Ponownie umieszczamy grzybka w przepłukanym słoiku i zalewamy na 24 godziny mlekiem (nie zakręcamy słoika, najlepiej zabezpieczyć go gazą).
Kurację grzybkiem stosujemy przez 20 dni, pijemy go rano. Po tym czasie robimy 10 -cio dniową przerwę. Cykl taki możemy powtarzać przez dłuższy okres czasu, nawet kilka lat. W kuracji należy robić przerwy, ponieważ organizm przyzwyczaja się do leczniczych substancji, co zmniejsza ich działanie. Robiąc przerwy w piciu napoju z grzybka uzyskujemy lepszy efekt leczniczy.


Właściwości lecznicze grzybka

1. Reguluje przemianę materii w organizmie
2. Wspomaga leczenie chorób serca i naczyń wieńcowych
3. Rozkłada tzw. „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych
4. Jest probiotykiem, leczy wszystkie stany zapalne w organizmie
5. Wytwarza interferon- substancję zwalczającą wirusy
6. Kompilacja substancji tworzonych przez grzybka hamuje wzrost komórek nowotworowych
7. Reguluje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi
8. Leczy wątrobę, śledzionę i trzustkę
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe
10. Leczy choroby dróg żółciowych, rozpuszcza kamienie
11. Szybko i skutecznie leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy
12. Eliminuje stany zmęczenia, wyczerpania, łagodzi skutki stresu
13. Działa hamująco na proces starzenia się komórek somatycznych w organizmie
14. Wzbogaca mleko w witaminy, stanowiąc ich całkowicie naturalne źródło.

Z kefiru można robić serek:wystarczy 2 litry kefiru, oczywiście może być go więcej. Podgrzewamy go w garnku do ok. 70 stopni (podgrzanie do wyższej temperatury, bliskiej wrzeniu sprawi, że serek będzie nadal pyszny, ale bardziej suchy i sypki), odstawiamy na chwilę (w prosty i szybki sposób możemy otrzymać serek o dowolnym smaku - dodajemy soli i dowolnych przypraw: może to być czubryca, czosnek granulowany, pieprz czarny, oregano, itd. Wywar intensywnie mieszamy i od razu przelewamy przez gazę. Serka nie odciskamy - otrzymujemy przepyszny serek zbliżony w smaku do fromage), na większym sitku kładziemy gazę, przelewamy zawartość garnka i zostawiamy do odsączenia. Aby serek był najlepszej konsystencji, nie odciskamy, ale podwieszamy np. nad zlewem i pozostawiamy aż odcieknie - ja zdejmuję go już wtedy i przekładam do miseczki, zostawiony na całą noc jest jak na mój gust zbyt suchy.
Otrzymana po odcedzeniu serka serwatka ma dużą wartość odżywczą i ciekawy smak, więc można jej użyć np. do zupy (dolewamy do gotowego wywaru, kiedy wszystkie składniki są już miękkie).

Wysyłka w poniedziałek, wtorek i środę,oraz przepis na maila.

kliknij, aby powiększyć