Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Grzybek Tybetański

21-05-2014, 11:48
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 4 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 4 zł     
Użytkownik sfinks03
numer aukcji: 4230931998
Miejscowość ŁÓDŹ
Licytowało: 1    Wyświetleń: 44   
Koniec: 21-05-2014 11:10:50

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Waga (z opakowaniem): 0.25 [kg]
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Grzybek tybetański - słowem wstępu Grzybek tybetański jest fermentowanym napojem kefirowym. Grzybek znany jest na świecie od setek lat, a o jego właściwościach leczniczych jako pierwsi przekonali się tybetańscy mnisi. Podobno to dzięki piciu kefiru z grzybka cieszyli się wybitnym zdrowiem i zachowali długowieczność. Kuracja kefirem z grzybka tybetańskiego powinna trwać 20 dni. Co wieczór przed snem należy wypijać odcedzony kefir. Po 20 dniach zrobić 10-dniową przerwę. Kurację można prowadzić 5-6 miesięcy. Grzybek tybetański przeciwwskazania Grzybek tybetański - właściwości zdrowotne Regularne picie kefiru z grzybka tybetańskiego: poprawia przemianę materii oczyszcza i odtruwa organizm, sprzyja detoksykacji łagodzi wrzody żołądka i inne choroby przewodu pokarmowego zapobiega powstawaniu miażdżycy wpływa pozytywnie na układ sercowo-naczyniowy pobudza działanie układu odpornościowego łagodzi objawy alergii oczyszcza układ moczowy, poprawia pracę nerek poprawia libido pomaga walczyć z bezsennością, wyczerpaniem i stresem dostarcza wielu witamin poprawia wygląd skóry, paznokci i włosów dodatkowo ... hamuje starzenie komórek ;) Grzybek tybetański Grzybek tybetański - przeciwwskazania nietolerancja produktów mlecznych (nietolerancja laktozy) nadużywanie alkoholu stosowanie leków (zwłaszcza antybiotyków) osoby cierpiące na cukrzycę, stosujące preparaty insuliny (ryzyko hipoglikemii) ciąża - nie ma przeciwwskazań, ALE stosowanie kefiru lepiej skonsultować z lekarzem! Grzybek tybetański właściwości Grzybek tybetański - hodowla krok po kroku Wziąć szklany słoik, włożyć do niego 2 łyżeczki grzybka. Zalać 1 szklanką zwykłego, nieprzegotowanego mleka (1 łyżeczka grzybka = 150 ml mleka). Przykryć gazą, zabezpieczyć słoik gumką recepturką. Odstawić słoik na 24 h w temperaturze pokojowej (18-24 stopnie Celsjusza). Po tym czasie kefir przemieszać i grzybka odcedzić na sitku. Grzybka opłukać letnią wodą, ponownie umieścić w słoiku. Cykl powtórzyć. WAŻNE!!! Podczas hodowli nie używamy metalowych przedmiotów - jedynie plastikowe i szklane! Grzybek tybetański hodowla Porcja grzybka-1 duża łyżka Dodatkowa łyżka grzybka dopłata 2,00zł gratisy-łyżka plastikowa,przepisy z grzybkiem tybetańskim(na adres e-mail-owy) Wysyłka tylko PONIEDZIAŁEK