Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GRZYBEK TYBETAŃSKI

23-01-2012, 10:12
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 14.50 zł     
Użytkownik Por-Do-Sol
numer aukcji: 2037850230
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 61   
Koniec: 18-01-2012 17:10:03
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

    Grzybek tybetański - historia i właściwości

    Historia cudownego grzybka zaczyna się w górach Kaukazu. Został odkryty przez przypadek przy produkcji
    zsiadłego mleka. Ludność Kaukazu należy do długowiecznych, dożywają w zdrowiu bardzo sędziwego
    wieku, 100-115 lat nie należy do rzadkości.

    Prawdopodobnie grzybek trafił do Polski za sprawą profesora, który przez 5 lat mieszkał w Indiach. W tym
    czasie bardzo ciężko zachorował na raka wątroby. Opiekował nie nim tybetański mnich dając mu do picia grzybek
    a mleka. Do kraju wrócił zdrowy ze szczepem cudownego eliksiru.


    Kurację grzybkiem stosujemy przez 20 dni, pijemy go najlepiej przed snem. Po tym czasie robimy 10 -cio
    dniową przerwę. Cykl taki możemy powtarzać przez dłuższy okres czasu, nawet parę lat. Robienie przerw nie
    jest konieczne. Ale organizm może się uodpornić na działanie grzybka, więc po przerwie substancje
    lecznicze działają lepiej.


    Właściwości lecznicze grzybka:


    reguluje przemianę materii, zapobiega zaparciom
    obniża poziom złego cholesterolu
    wspomaga leczenie serca
    wytwarza naturalne antybiotyki, leczy stany zapalne
    hamuje wzrost komórek rakowych
    leczy choroby przewodu pokarmowego, wrzody żołądka i dwunastnicy
    łagodzi skutki stresu, eliminuje zmęczenie, wyczerpanie
    zwiększa libido
    opóźnia proces starzenia się komórek
    pomaga walczyć z bezsennością
    zewnętrznie: pomaga na oparzenia słoneczne
    dostarcza wielu witamin


    Hodowla grzybka


    2 łyżeczki grzybka,
    słoik,
    szklanka mleka (nie gotowanego),
    plastikowa lub drewniana łyżka (nie mogą być metalowe)
    sitko,
    gaza.


    Zalać w słoiku dwie łyżeczki grzybka szklanką mleka. (analogicznie - na 1 łyżeczkę grzybka przypada ok 150ml
    mleka itd.).


    Po 24 godzinach przemieszać go i przecedzić przez sitko.


    Grzybka na sitku przepłukać zimną bieżącą wodą. (aż nie będzie pokryty mlekiem, a woda po przepłukaniu
    grzybka będzie czysta).


    Ponownie umieścić grzybka w słoiku i zalać na 24 godziny mlekiem. (nie wolno zakręcać słoika, należy go
    zabezpieczyć gazą).


    Optymalna temperatura dla grzybka to 18-20*C, czyli temperatura pokojowa. Dla urozmaicenia smaku możemy
    dodać sezonowe owoce np. truskawki, maliny, jagody, jeżyny itp.