Grzybek kefirowy (tybetański) - zrób własny kefir!
Serowar to sklep, który oferuje pełne zaopatrzenie dla domowych serowarów oraz małych mleczarni.
Zrób własny kefir! Ze zwykłego mleka z kartonu możesz zrobić w 24 godziny zwykły kefir. Wystarczy, że zakupisz naszego grzybka, dodasz do mleka, odczekasz dobę - i gotowe! A co z grzybkiem? Odcedzasz na sitku, i dodajesz do następnej porcji! Grzybek nigdy się nie skończy, wręcz przeciwnie - on rośnie! Zatem jest to wydatek jednorazowy.
"Proces fermentacji mleka prowadzony jest przez zespół specyficznych mikroorganizmów, koegzystujących w postaci tak zwanych ziaren kefirowych (grzybki kefirowe, nazywane również grzybkiem tybetańskim oraz grzybkiem jogów hinduskich) o wymiarach od 0,3 do 2 cm i nieregularnym kształcie, często porównywanych do rozgotowanego ryżu lub cząsteczek kalafiora." - wikipedia
Własny kefir jest przepyszny, schłodzony gasi pragnienie w mgnieniu oka. A na dodatek jest bardzo zdrowy!
1. Reguluje przemianę materii w ludzkim organizmie.
2. Wspomaga leczenie chorób układu krążenia,m w tym serca i naczyń wieńcowych.
3. Rozkłada „zły cholesterol” i złogi w naczyniach tętniczych, dzięki czemu zapobiega zawałom i niedotlenieniom.
4. Wytwarza naturalne i bezpieczne dla układu odpornościowego antybiotyki, a więc leczy wszystkie stany zapalne w organizmie.
5. Produkuje interferon - lek XXI wieku - najbardziej badaną substancję na świecie, zwalczającą m.in. wirusy.
6. Substancje zawarte w kefirze z grzybka hamują wzrost komórek nowotworowych.
7. Grzybek, a dokładnie kefir wyrównuje ciśnienie tętnicze oraz poziom glukozy we krwi.
8. Leczy choroby wątroby, śledziony i trzustki - idealnie przy niezdrowej, tłustej diecie.
9. Zbawiennie działa na nerki, pęcherz i przewody moczowe - masz problemy z oddawaniem moczu? Zapomnij o nich!
Grzybek wysyłamy w szczelnie zamkniętym pojemniku, z niewielką ilością mleka, dzięki temu mamy pewność, że dotrze w idealnej kondycji. Niskie temperatury spowalniają metabolizm grzybka, zatem o dostawę nie musisz się martwić.
Cena dotyczy porcji na 1 kubek/szklankę mleka. Grzybek się rozmnaża, więc po około 10 dniach powinno starczyć już na dwie szklanki. :)
Zapraszamy również do zakupu bakteryjnych kultur starterowych do kefiru:
http://sklep.serowar.pl/pl/p/Kefir-31-bakteryjna-kultura-starterowa-do-kefiru/138
Atrakcyjna cena: 20,00 zł
Zapraszamy też na inne nasze aukcje, gdzie znajdziesz m.in.
podpuszczka,
kultury bakteryjne startowe,
chlorek wapnia,
lipaza,
formy serowarskie,
chusty serowarskie,
termometr,
waga,
higrometr,
sito,
miarka,
podkład do dojrzewania,
krajacz,
kanka / bańka / konwia / konew na mleko,
garnek,
pędzle,
szczotka,
lejek,
deska do serów,
powłoki do serów dojrzewających (wosk, pasta - polioctan),
minutnik,
książki na temat wyrobu serów
i inne ciekawe rzeczy... :)
Gdyby aktualnie na aukcjach nie było tego, czego szukasz - zadzwoń lub napisz - tel. 693 [zasłonięte] 124 lub sklep małpa serowar.pl