GRYS DĘBOWY COOK IN WOOD CZERWONE WINO
C001.00
Czerwone wino
Czerwone wino to napój przechowywany w dębowych beczkach w fazie przygotowania. Dąb nadaje winu niezwykłą siłę, zmienia jego kolor, smak i aromat. Po opróżnieniu beczka jest przesiąknięta aromatem wina a my zamieniamy ją w wiórka Ty zaś możesz je wykorzystać do wędzenia, grillowania lub pieczenia. Wspaniały aromat dębowego drewna przesiąkniętego czerwonym winem dopełni kompozycję przygotowywanych przez Ciebie potraw.
Sposób użycia
Przed użyciem należy moczyć wiórka przez 30 do 60 minut w wodzie. Namoknięte wiórka nie spalą się natychmiast, potrawy będą bardziej soczyste i aromatyczne.
Stosowanie wiórek w wędzarniach i generatorach dymu standardowe.
Na grillu węglowym lub opalanym drewnem wrzucamy wilgotne wiórka bezpośrednio na żar tuż przed rozpoczęciem grillowania.
Na grillu elektrycznym lub gazowym umieszczamy wilgotne wiórka w specjalnym pojemniku, zazwyczaj proponowanym przez producentów grillów jako akcesorium, a pojemnik z wiórkami nad palnikiem, ale pod rusztem. Dla lepszej efektywności zamykamy pokrywę w trakcie grillowania.
Produkt wykonany z beczek pochodzących z Francji i Hiszpanii. Opakowanie 360g.
Prawa autorskie zastrzeżone.
Technologia zastosowana w grillach BROIL KING - FILMY
Certyfikaty/Normy
Oferowany przez nas produkt przystosowany jest do polskich norm i posiada certyfikat unijny CE.
Zapraszamy również do obejrzenia filmu instruktażowego "Jak zmontować grill"
Informacja handlowa oraz zamówienia:
tel. 17 [zasłonięte] 22 (od 8 do 16)
tel. 0 662 [zasłonięte] 293 (od 9 do 16)
Realizacja zamówień:
tel./fax 017 [zasłonięte] 22 (od 8 do 16)
[zasłonięte]@brodasystem.pl
Oferowane produkty dostarczamy w ciągu 24 h (dni robocze) od momentu złożenia zamówienia.
Warunkiem jest złożenie zamówienia drogą elektroniczną lub telefonicznie do godz. 13.00 (Poczta Polska) oraz do godz. 15.30 (Kurier).