Wyborna kawa z najlepszych regionów świata w Twoim plecaku, torbie i walizce.
Kawa Grower's Cup to doskonały aromat i orzeźwiający smak, bez konieczności mycia naczyń z fusów. Wystarczy zalać wrzątkiem torebkę Growers Cup, by po pięciu minutach cieszyć się aż trzema filiżankami aksamitnej kawy. Po wypiciu opakowanie po prostu wyrzucamy do kosza. Zaparzanie pysznej kawy w podróży jeszcze nigdy nie było tak przyjemne!
Kawa Grower's Cup Honduras, Lempira
Kawa Arabica z Hondurasu. Ziarna kawy pochodzą z plantacji kawy Cosagual, która należy do rodziny Cruz,specjalizującej się w uprawie organicznych kaw Arabica, takich odmian jak Typica i Catuai. Dzięki wieloletniej tradycji jest kawa najwyższej jakości. Plantacja położona jest w pobliżu gór graniczących z Salwadorem, co przekłada się na znacznie mniejszą kwaskowatość niż pozostałe kawy środkowoamerykańskie. Jest ona wyraźnie słodka. W smaku i aromacie wyczuwa się marcepan, jedwabiste kakao, na koniec ustępujące palecie słodkich owoców leśnych.
Kawa: 100% Arabica z Hondurasu, organiczna, z certyfikatem Fair Trade (Koalicja Sprawiedliwego Handlu)
Gatunek: SHG (Stricly High Grown), Catuai
Przetwarzanie: kawa płukana
Rejon: Honduras, Lempira
Farma, miasto: Cosagual, Gualcince
Wysokość: 1[zasłonięte]200-18m n.p.m.
Waga: 26g
Producent: Coffeebrewer Nordic A/S, Dania
Jednostka certyfikująca ECO: DE-009-Oko-Kontrolstelle
Jak przygotować kawę - obrazkowa instrukcja obsługi
OTWARCIE ZAPARZANIE PODAWANIE
*Otwórz górę całkowicie, *Wlej 500 ml gorącej wody, *Rozszerz otwór z boku opakowania,
*Oderwij czerwoną tasiemkę, *Zapnij zapięcie strunowe, *Nalej tak, jak pokazano na rysunku,
*Rozszerz dół opakowania; *Zostaw na 5-6 min; *Rozkoszuj się pyszną kawą!
|
Świeżo parzona kawa z filtra. Dlaczego smakuje tak dobrze? Coffeebrewer to w zasadzie hybryda pomiędzy przelewowym ekspresem do kawy i prasą francuską. Pomysł na Coffeebrewer umożliwia doskonały proces ekstrakcji. Miejsce w podstawie opakowania umożliwia zgromadzenie się gorącej kawy i uzyskanie maksymalnego aromatu i smaku kawy. Filtr skutecznie oddziela parzoną kawę zgromadzoną w podstawie opakowania. Kiedy nalejesz pierwsze 1 ½ kubka, pozostała kawa będzie pod filtrem i proces parzenia zostanie zatrzymany. Oznacza to, że kawa nie przejdzie gorzkim smakiem jak w prasie francuskiej. Ponadto, używając Coffeebrewer można łatwo zdecydować jak mocną chcesz kawę. Jeśli chcesz żeby była łagodna i przyjemna musisz ją parzyć przez 4-5 min. Jeśli lubisz silny i stanowczy smak – parz kawę przez 8-9 min.
|
Zobacz jak to działa w praktyce:
Zobacz skąd pochodzi nasza kawa:
Zapraszamy na nasze pozostałe aukcje: