Ekologiczny groch zielony to jedna z najpopularniejszych roślin strączkowych, jest żródłem pełnowartościowego i bardzo dobrze przyswajalnego białka. Świetnie nadaje sie do przyrządzenia wszelkiego rodzaju past i pasztetów, także w połączeniu z warzywami i zbożami oraz jako dodatek do dań obiadowych czy zup.
Masa netto: 400 g
Składniki: groch zielony połówki* 100%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE (Kanada)
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą)ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1276 kJ/ 303 kcal
Tłuszcz: 1,4 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g
Węglowodany: 41 g
- w tym cukry: 3,5 g
Białko: 17 g
Sól: 0,06 g
Sposób przygotowania: uprzednio uprzednio namoczony kilka godzin i przepłukany groch, gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 45 minut. Można dodać glony kombu (ułatwiają trawienie). Groch solimy dopiero pod koniec gotowania, ewentualnie można dodać sos sojowy.