Ekologiczny groch żółty połówki znajduje zastosowanie głównie w tradycyjnych potrawach, takich jak grochówka czy wigilijny groch z kapustą i grzybami.
Polecamy także do zup, potraw jednogarnkowych, jako nadzienie do pierogów, past do chleba, bezmięsnych pasztetów i kotletów.
Masa netto: 400 g
Składniki: groch żółty połówki* 100%
*składniki pochodzące z upraw ekologicznych
Jednostka certyfikująca: PL-07
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE (Kanada)
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję oraz mleko (łącznie z laktozą)ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna: 1576 kJ/ 372 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
Węglowodany: 63,0 g
Białko: 25,0 g
Sól: 0,03 g
Sposób przygotowania: Groch należy przepłukać, gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 40-45 minut. Groch solimy dopiero pod koniec gotowania.