|
Daniel Boone to grillowędzarka opalana pelletem wyposażona w cyfrową kontrolę temperatury,
próbnik mięsa, pokrywę ze stali nierdzewnej, oraz 7 kg pojemnik na pellet.
Technologia Open Flame (otwarty ogień) pozwala wędzić powolnie na niskim płomieniu lub piec w wysokich temperaturach,
co czyni ten grill jeden z najbardziej elastycznych urządzeń na rynku.
Inne funkcje obejmują wentylator, zapobiegający wdarcu się płomieni do pojemnika,
tryb "tylko wiatrak" z zaworem odcinającym latający popiół z paleniska po zakończeniu grillowania,
duży kwadratowy ruszt, oraz lekkość konstrukcji całego urządzenia.
Grillowędzarka została wyposażona również w system Sense-Mate™ - czujnik termiczny, który mierzy temperaturę otoczenia i ustawia grill w tryb "turbo" podczas zimnej pogody, tak aby nie trzeba było długo czekać na nagrzanie się urządzenia.
Napięcie |
230V |
Moc |
60-240W |
Waga |
70,3 kg |
Wymiary (szer x wys x gł) |
142 x 130 x 61 cm |
Powierzchnia grillowania |
2955 cm² |
Silnik ślimaka obr/min |
4,7-5,2 |
Silnik wentylatora obr/min |
0,45A; 4100 obr/min |
Taca ociekowa |
Stal 12 |
Pokrywa |
Stal 13 |
Pokrywa ze stali nierdzewnej |
Stal 14 |
Konstrukcja |
Stal 14 |
Zapalnik |
110V;240W |
Średnica pręta zapalnika |
1,6 cm |
Wysokość od powierzchni grillowania do pokrywy |
34,3 cm (prześwit) |
Pojemnik zasobnika na pellet |
7,71 kg |
|