GRILLO-WĘDZARNIA OGRODOWA
Zaletą grillo-wędzarni jest możliwość grillowania, gotowania oraz wędzenia ryb lub mięsa, właśnie wędzenie jest główną atrakcją tych grilli.
Grillowane potrawy nie leżą bezpośrednio nad żarem gdyż grilluje się na rusztach obok paleniska, tak więc tłuszcz spływa do pojemnika (pod wędzarnią) przez co potrawy nie są gorzkie i są o wiele zdrowsze.
Wszystkie czynności są łatwe do kontrolowania dzięki zastosowanym termometrom w wędzarni i w grillu, przepustowi zamontowanemu w kominie, oraz dzięki regulowanemu wlotowi powietrza w drzwiach paleniska.
Grill został wykonany z solidnej blachy stalowej grubości 4mm, w połączeniu z powłoką żaroodporną (do 900°C) pozwala na bardzo długi czas użytkowania.
Grill opalany drewnem liściastym (olchą, bukiem, dębem, drewnem owocowym itp.) jest możliwość grillowania na węglu drzewnym.
Bardzo dużym atutem grilla jest otwierany dach wędzarni co jest niezbędne do prawidłowego osuszenia wędzonek ciepłym powietrzem, przed ich wędzeniem.
Ruszt grilla o wymiarach 70x34cm, półki w wędzarni o średnicy 39cm (szt.2) oraz haki do wędzenia ryb i mięsa (szt.20) zostały wykonane ze stali kwasoodpornej używanej w przemyśle spożywczym.
WYMIARY: wysokość - 210cm (bez kominka 175cm)
długość - 180cm
szerokość - 72cm
WAGA ok. 150kg
Możliwy transport.
Kontakt: 784 [zasłonięte] 677