Klasyczny grill raclette do topienia kawałków sera.
Stabilna konstrukcja i nowoczesne wzornictwo.
Do miłego spędzania czasu w kręgu przyjaciół i rodziny.
Klasyk wśród grillów raclette: Modelem Appenzell oneConcept udowadnia, że tradycyjna kultura jedzenia i nowoczesne wzornictwo idą ze sobą idealnie w parze, zapewniając niezapomniane przeżycia kulinarne.
Appenzell jest klasycznym szwajcarskim grillem raclette, który stapia ser w kawałkach. Połówkę sera raclette umieszcza się na płycie ze stali szlachetnej. Po wyregulowaniu wysokości i nachylenia rozpoczyna się proces topienia; termostat z płynną regulacją pomaga przy tym w ustawieniu idealnej temperatury. Kiedy pierwsza warstwa sera lekko zbrązowieje i utworzy się skorupka, można ją zdjąć i zaserwować.
Gospodarz może podać do sera różne małe smakołyki. Nadają się do tego świeżo upieczony chleb, mieszanka pikli i kiszone warzywa, ale też sałatka, kartofle, szynka lub owoce. W zależności od wyboru dodatków można stworzyć najróżniejsze menu raclette - idealne dla wszystkich, którzy cenią sobie kulinarne urozmaicenia.
Nic dziwnego, że grill raclette cenią sobie wszyscy smakosze. I to niezależnie od tego, czy uczta odbywa się w kręgu znajomych, czy też w kręgu rodziny: gorący grill oferuje wielbicielom szwajcarskich specjałów niezapomniane momenty!