Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Grill + Kociołek Węgierski Emaliowany + stelaż

24-06-2012, 0:13
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 490 zł     
Użytkownik Mari_R1
numer aukcji: 2362501313
Miejscowość Ogrodzieniec
Wyświetleń: 117   
Koniec: 20-06-2012 11:43:50

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

 

Przedmiotem aukcji jest
GRILL 45 CM + KOCIOŁEK
WĘGIERSKI Z POKRYWĄ 42 cm

Grill + Kociołek Max

 

  W skład zestawu wchodzi kociołek o średnicy 42 cm, stabilny

 

stalowy trójnóg o wysokości ok.1,50 m. Wyposażony jest w

 

palenisko o   średnicy 55 cm oraz  ruszt o średnicy 45cm z dowolną

 

regulacją za pomocą łańcucha.

Kociołek Emaliowany doskonale nadaje się do przygotowania
Węgierskiego specjału, jakim jest Bogracz. Z powodzeniem można w
nim przyrządzić także grochówkę, fasolkę oraz inne dania.
Kociołek posiada powłokę odporną na zarysowania.
Uwaga!!!

Systematycznie sprawdzamy stany magazynowe. Czasami jednak mogą wystąpic braki konkretnego wzoru, o czym niezwłocznie informujemy. Można wówczas zmienic zakup lub z niego zrezygnować.

 

 

Emalia – to krzemianowa powłoka szklista o specjalnych właściwościach mająca na celu zabezpieczenie metalowego naczynia przed korozją oraz nadanie mu estetycznego wyglądu przy zagwarantowaniu BEZPIECZEŃSTWA dla zdrowia. Stalową doskonale przewodzącą ciepło konstrukcję naczynia powleka się powstającymi z płatków szkła 3 warstwami emalii tworząc trwałą szklistą powłokę.
Emalia stapiana jest w wysokich temperaturach rzędu 820 - 850°C. W ten sposób powstaje naczynie o trwałym, sztywnym szkielecie nadającym się na wszystkie rodzaje kuchni, także kuchnie indukcyjne.

 

Cechy powłoki emalii

  • jest gładka i szczelna. Uniemożliwia gromadzenie i rozmnażanie się bakterii – jest zatem higieniczna i nie wpływa na jakość przyrządzanych potraw
  • odporna na korozje i ścieranie;
  • wyróżnia się dużą wytrzymałością chemiczną; wysoka kwaso- i zasadoodporność;
  • nie zawiera substancji toksycznych
  • posiada wysoką odporność na promienie UV co jest gwarancją stabilności koloru przez długie lata.


Wszystkie w/w cechy gwarantują, iż w naczyniach emaliowanych można przyrządzać wszelkie potrawy bez niebezpieczeństwa migracji niepożądanych związków.

Cechy naczyń emaliowanych


  • estetyczny wygląd i walory użytkowe przez wiele lat;
  • bezpieczeństwo dla zdrowia ( także dla alergików i dzieci)
  • łatwość w pielęgnacji;
  • funkcjonalność - nadają się nie tylko do gotowania potraw ale także do ich serwowania oraz przechowywania;
  • optymalnie dobrane grubości konstrukcji stalowej gwarantuje równomierne rozprowadzenie ciepła, mniejszą skłonność do przypaleń potraw oraz zapewniają prawidłową cyrkulację pary wodnej podczas gotowania.