CZY NAPEWNO GRILL GAZOWY??
- Czy obraz przepalonego grilla węglowego jest Ci znany?
- Czy miałeś kiedyś problem z rozpaleniem grilla węglowego?
- Czy zdarzyło Ci się kiedyś spalić potrawy na grillu węglowym?
- Nagłe zapalenie ociekającego tłuszczu w grillu węglowym , nie jest przecież rzadkością.
- A co z samymi potrawami?
- Czy zastanawiałeś się kiedyś, jaką ilość związków smolnych zawierają produkty 'wymęczone' na wątpliwej jakości grillu węglowym?
- No i w końcu , co z czyszczeniem grilla węglowego?
- Ociekające wytopionym tłuszczem ruszta nie jest łatwo wyczyścić bez użycia specjalistycznych środków chemicznych.
Oto pięć podstawowych powodów, dla których powinieneś zmienić przyzwyczajenia. Zamiast co sezon kupować wątpliwej jakości grilla marketowego zainwestuj w sprzęt marki, której zaufały już tysiące klientów na całym świecie.
Broil King to nie tylko grill, ale też letnia kuchnia w przydomowym ogrodzie, czy na tarasie Twego domu.
Utarła się opinia, że potrawy z grilla gazowego nie smakują tak, jak przygotowane na grillu węglowym. To szczera prawda, ponieważ smakują o wiele lepiej!A to, dlatego, że są naprawdę ugrillowane.
Nieprawdą też jest że potrawy przechodzą zapachem gazu. Otóż kiedyś może tak było ponieważ używano butli z mieszankami gazu propan-butan. Dzisiaj dostępne są na rynku polskim lekkie, przezroczyste butle z kompozytu wypełnione czystym propanem, który spala się bezzapachowo. Dodatkowo aby poprawić aromat przygotowywanych na grillu gazowym potraw, stosuje się wiórka z drzew owocowych. Moczy się je w wodzie, następnie wkłada się je do specjalnych skrzynek żeliwnych lub zawija w folię aluminiową i układa bezpośrednio na osłonie palników. Unoszący się aromat sprawia, że potrawy smakują nie jak z grilla węglowego, ale jak z tradycyjnego ogniska.
A oto pięć powodów, dla których warto zamienić grilla węglowego na gazowy:
- Łatwość rozpalania i krótki czas nagrzewania.
- Łatwość utrzymania stałej temperatury.
- Łatwość ustawienia wysokości temperatury w zależności od grillowanych potraw.
- Praktyczne półki do przygotowywania potraw.
- Łatwość czyszczenia po skończonym grillowaniu.
- Wystarczy zamknąć piekarnik i podkręcić zawory na max. Wtedy resztki potraw zwęglają się, a następnie z łatwością można usunąć je przy pomocy szczotki.
BROIL KING - 'Tego grilla nie powstydzisz się przed znajomymi'.
WSZYSTKIE MODELE GRILLI
DOSTĘPNE OD RĘKI - DOSTAWA W 24h
Oferowane produkty dostarczamy w ciągu 24 h (dni robocze) od momentu złożenia zamówienia.
Warunkiem jest złożenie zamówienia drogą elektroniczną lub telefonicznie do godz. 15.30 (Kurier).
|
Porównaj grille
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST
Grill Gazowy Broil King
Regal 490
NOWOŚĆ 2011
WYSYŁKA 24h
Zobacz WSZYSTKIE PRODUKTY BROIL KING z naszej oferty !!!
Nowy Regal 490, jakość plus nienaganny wygląd. Grill zaprojektowany specjalnie z myślą o największych entuzjastach grillowania na świeżym powietrzu. Od teraz najwspanialsze chwile spędzane z rodziną będą jeszcze bardziej wyjątkowe. Elegancka stylowa obudowa wykonana ze stali emaliowanej porcelaną sprawia, ze to urządzenie to nie tylko najwyższa jakość, ale także doskonałe wrażenie estetyczne. Zawory Linear-Flow umożliwiają precyzyjną kontrolę temperatury, dzięki czemu grill jest rozgrzany zawsze dokładnie tak , jak potrzebujesz. Palnik rożna z bezpośrednim dostępem do płomienia umożliwia przyrządzanie potraw z rożna. W tym luksusowym zestawie znajduje się silnik oraz bardzo wytrzymały i odpowiednio wyważony rożen, na którym z łatwością upieczesz duże kawałki mięsa, a nawet całego indyka.
Cena brutto : 5490,00 zł
Technologia i materiały
TECHNOLOGIA DUAL-TUBETM, to najnowsze rozwiązanie w palnikach stosowanych w grillach gazowych. Umieszczając w rurze o większym przekroju rurę o mniejszej średnicy, udało nam się znacznie poprawić jakość grillowania w porównaniu z innymi palnikami rurowymi. Dzięki takiej budowie (procedura patentowa w toku) wewnątrz palnika powstają turbulencje, ciśnienie gazu jest równomierne, a wysokość płomienia zawsze taka sama. W przypadku palników o innej budowie, gaz spychany jest do tyłu palnika - w efekcie czego, tył piekarnika jest bardzo nagrzany, a z przodu temperatura jest niska. Dzięki technologii Dual-Tube TM oraz zróżnicowanym rozmiarom wylotów (większe z przodu, mniejsze z tyłu), temperatura rozkłada się równomiernie. Wykonane ze stali nierdzewnej przegrody Flav-R-Zone TM oferują dodatkowe możliwości - pozwalają na przygotowywanie potraw przy użyciu jednego palnika lub smażenie różnych potraw w różnych częściach grilla.
|
PIEKARNIKI THERMA-CASTTM SĄ BARDZO GŁĘBOKIE. DZIĘKI TEMU IDEALNIE NADAJĄ SIĘ DO PRZYGOTOWYWANIA POTRAW Z TERMOOBIEGIEM. |
|
WYKONANE ZE STALI NIERDZEWNEJ PRZEGRODY FLAV-R-ZONETM, DZIELĄCE PIEKARNIK NA KILKA STREF, ZAPEWNIAJĄ DODATKOWĄ KONTROLĘ NAD TEMPERATURĄ. |
|
OPATENTOWANY SYSTEM FLAV-R-WAVETM, ZAPEWNIA ODPAROWYWANIE SKAPUJĄCYCH SOKÓW, KTÓRE POPRAWIAJĄ SMAK PRZYGOTOWYWANYCH POTRAW. |
|
TRWAŁE RUSZTA ŻELIWNE POKRYTE WARSTWĄ PORCELANY SĄ DWUSTRONNE, DZIĘKI CZEMU MAJĄ WIĘCEJ ZASTOSOWAŃ. |
|
OTWORY W PALNIKU ROŻNA WYKONANEGO ZE STALI NIERDZEWNEJ MAJĄ RÓŻNE ROZMIARY, KTÓRE ZAPEWNIAJĄ RÓWNOMIERNE ROZPROWADZANIE CIEPŁA. |
|
WYKONANY ZE STALI NIERDZEWNEJ PALNIK BOCZNY JEST BARDZO WYGODNY I FUNKCJONALNY. |
|
FIRMA BROIL KING GWARANTUJE DOSKONAŁE WYKOŃCZENIE I DBAŁOŚĆ O SZCZEGÓŁY. |
|
|