|
Tu możesz liczyć na fachową poradę Euro - Tech Tysiąclecia P.P.15 41-400 Mysłowice Infolinia: 801[zasłonięte]472 tel: 322[zasłonięte]367
P.W. Euro-tech Anita Gibas ul. Tysiąclecia Państwa Polskiego 15 41-400 Mysłowice Nasz numer konta: PKO BP 50 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]5581147 [zasłonięte] 233060
|
|
Mamy blisko 2 tysiące pozytywnych komentarzy.
Zapraszamy na nasze inne aukcje!!!
|
|
Mamy blisko 2 tysiące pozytywnych komentarzy.
SPRAWDŹ NAS
|
|
[zasłonięte]@bilardshop.pl
Infolinia: 801[zasłonięte]472 tel: 322[zasłonięte]367
|
|
Podstawą doskonałego grilla jest równomierne rozprowadzanie ciepła. W modelu Imperial system palników idealnie wypełnia cały spód piekarnika, co eliminuje występowanie gorących i zimnych miejsc. Palniki wykonane są ze stali nierdzewnej, co gwarantuje ich trwałości i wytrzymałość. Idealny odparowywacz pozbawiony płaskich miejsc, w których mogłyby gromadzić się soki. Ciężkie żeliwne ruszty zapewniają lepsze utrzymywanie ciepła i grillowanie. Imperial XL 90 wyposażony jest w dwa całkowicie niezależne piekarniki, dla jeszcze większej wygody użytkowania. Rozmiar grillowania jest idealny tak dla dwóch jak i dwudziestu dwóch osób. Głębokie piekarniki sprzyjają równomiernemu rozchodzeniu się ciepła i zapewniają mnóstwo miejsca dla dużych porcji mięsa. Pod piekarnikiem znajduje się wszystko, dzięki czemu nasz doskonały grill wytrzymuje próbę czasu, czyli ciężki i solidny korpus z dużą ilością przestrzeni do przechowywania butli z gazem, pokrowca i innych rzeczy przydatnych podczas grillowania.
Cechy: główny palnik o mocy 19,8 kW 6 palników Dual-Tube™ wykonanych ze stali nierdzewnej palnik boczny o mocy 2.7 kW palnik rożna o mocy 4,4 kW oraz rożen główny piekarnik o podstawowej powierzchni 3 185 cm mniejszy piekarnik o podstawowej powierzchni 1 470 cm 6 najwyższej jakości ruszt żeliwnych system Flav-R-Wave™ wykonany ze stali nierdzewnej pokrywa ze stali nierdzewnej z aluminiowymi zaślepkami boczne półki wykonane ze stali nierdzewnej wyposażone w wysuwaną szufladę piekarnik ze stali nierdzewnej Therma-CastTM wykończenie z czarnej epoksydowej farby proszkowej termometr Accu-Temp™ zawory Linear Flow™ wyposażone w system kontroli temperatury SensiTouch™ z podwójnymi elektrodami elektroniczny zapalnik SureLite™ wyposażony w wieszaki na akcesoria duże kółka 7,6cm z możliwością blokady stalowa szafka o sztywnej konstrukcji z drzwiami wykonanymi ze stali nierdzewnej pozwala zmieścić 11kg butlę i akcesoria w zestawie luksusowy zestaw do rożna z silnikiem na baterie lub 220V (do wyboru)
Wymiary: duży ruszt: 64,75 x 49 cm mały ruszt: 30 x 49 cm wysokość przy zamkniętej pokrywie: 123 cm wysokość od rusztu do podłoża: 92 cm szerokość: 55 cm długość:188 cm waga: 136 kg
Gwarancja:
Dożywotnio na piekarnik,
5 lat na palniki,
2 lata na podzespoły.
Czy wiesz że … ?
W powszechnej opinii najmniej bezpieczne dla zdrowia są grille węglowe. Osad, który powstaje w wyniku spalania tłuszczu zawiera związki toksyczne.
W wielu krajach Europy Zachodniej i Ameryki wprowadzono zakaz używania w gastronomii grillów węglowych.
Przedstawiamy Państwu kilka podstawowych powodów, dla których powinni Państwo zmienić swoje kuchenno – grillowe przyzwyczajenia. Broil King to gwarancja jakości na lata ! Produktom marki Broil King zaufały tysiące ludzi na całym świecie.
Pragniemy Państwu zaprezentować produkt marki Broil King, który nie jest tylko grillem ale letnią kuchnią w Państwa ogrodzie.
Potrawa z grilla gazowego nie smakuje tak samo jak z grilla węglowego. Dlaczego ? – pytają Państwo. Odpowiadamy: SMAKUJĄ O WIELE LEPIEJ !
Nieprawdą jest, że potrawy przygotowywane na grillu gazowym są przeniknięte zapachem gazu. Propan zawarty w butlach spala się bezzapachowo. Dodatkowo mogą Państwo poprawić smak swoich potraw stosując wiórka z drzew owocowych – dodadzą one Państwa potrawom niezwykłego smaku.
Opinie specjalistów:
„Przy grillowaniu na węglu drzewnym mięsa mogą powstawać heterocykliczne węglowodory (AMINY) – związki chemiczne o działaniu mutogennym i rakotwórczym. W trakcie grillowania z tłuszczu wytapianego i skapującego na rozżarzone węgle mogą powstawać lotne węglowodory aromatyczne. Związki te parując, osiadają na grillowanym produkcie.”
Dr inż. Dorota Czerwińska – Katedra Żywienia Człowieka SGGW Warszawa
„Podczas grillowania na węglu drzewnym powstają toksyczne węglowodory, takie same, na jakie narażone są osoby pracujące w przemyśle koksowniczym. Po pierwsze z dymu i żaru znad węgla oraz podczas przekształcania się tłuszczów i aminokwasów powstają szkodliwe substancje – mówi prof. Konrad Rydzyński, dyrektor Instytutu Medycyny Pracy w Łodzi. To że takie substancje są rakotwórcze to już wiadomo. Powodują uszkodzenia genetyczne i hamują procesy naprawcze.”
prof. Konrad Rydzyński, dyrektor Instytutu Medycyny Pracy w Łodzi
PRZY ZAKUPIE TEGO GRILLA OTRZYMUJĄ PAŃSTWO BON O WARTOŚCI 900zł
NA ZAKUPY W SKLEPIE INTERNETOWYM www.bilardshop.pl
|