Urządzenie posiada dwie płyty grzejne o grillowej powierzchni, pokryte dodatkowo powłoką zapobiegającą przywieraniu. Takie rozwiązanie pozwala na wielofunkcyjne zastosowanie: do podgrzewania, grillowania i smażenia. Rowkowana powierzchnia umożliwia np. opiekanie mięs czy tostów.
Grill elektryczny jest doskonałym rozwiązaniem, gdy chcesz się uniezależnić od pogody.
Dzięki niemu można przyrządzać grillowane smakołyki o każdej porze dnia i nocy, bez względu na pogodę i temperaturę panującą
na zewnątrz.
To również świetna alternatywa dla osób dbających o zdrowie, ponieważ przy pieczeniu nie wytwarza się uciążliwy dym, który podczas tradycyjnego grillowania wsiąka w potrawy.
Urządzenie posiada 2 płyty grzejne pokryte powłoką teflonową.
Urządzenie zostało tak skonstruowane, że nie wymagane jest jego olejenie lub traktowanie innym tłuszczem,
oprócz tego, używanego do grillowania potraw. Ponieważ podczas procesu grillowania z potrawy wypływa tłuszcz
i zbiera się na płycie, jedzenie jest wtedy zdrowe. W ten sposób osiąga się najlepsze rezultaty przy przyrządzaniu wszystkich rodzajów mięs, ryb, burgerów i innych produktów mięsnych. W przypadku niektórych potraw można do grillowania dodać warzywa lub pieczywo.