Producent:
Laboratoria Natury
20-150 Lublin ul. Rapackiego 19
http://www.greencomplex.info/
------------------------------------------------------------------------------
Produkt w 100% Naturalny, Roślinny, Bezpieczny.Bez wypełniaczy, barwników, konserwantów, plastyfikatorów i jakichkolwiek dodatków.
Green Complex to unikatowa mieszanka sproszkowanych soków z trawypszenicznej, jęczmiennej i lucerny, które zostały świeżo wyciśnięte iniskotemperaturowe suszenie (liofilizacja).
Soki te zawierają naturalny Complex składników witalnych – enzymów,przeciwutleniaczy, chlorofilu, beta-karotenu, kwasu foliowego, żelaza, wapnia,niezbędnych aminokwasów, flawonoidów, witamin z grupy B, witaminy K,witaminy C i E, które połączone razem przez naturę są o wiele silniejsze, niżkiedy brane są oddzielnie w postaci syntetycznych preparatów.Green Complex zawiera sproszkowane soki z traw a nie sproszkowane trawydzięki czemu wszystkie składniki są o wiele bardziej skoncentrowane i łatwiejprzyswajalne.
Zastosowania Green Complex:1. Odkwaszanie organizmu2. Niedokrwistość, obniżony poziom hemoglobiny, talasemia3. Zapobiegawczo i pomocniczo przy nowotworach (szczególnie jelita grubego)4. Odtruwanie organizmu z toksyn (szczególnie metali ciężkich), oczyszczanie wątroby5. Niedobory witamin, minerałów6. Wspomaganie regulowania poziomu cukru (sok z lucerny)7. Równoważenie diety bogatokalorycznej, wysoko przetworzonej.
„Żywe jedzenie”Badania pokazują, że spożywamy coraz więcej żywności wysoko-przetworzonej typu fastfood, żywności bogatokalorycznej, ubogiej w witalne składniki odżywcze. Większośćchorób cywilizacyjnych takich jak otyłość, nowotwory, cukrzyca, nadciśnienie, miażdżycaitp. powstaje w wyniku braku ruchu, stresu oraz nadmiernego spożycia żywności wysoko-przetworzonej.Wiele chorób dieto-zależnych ma związek z niedoborami witalnychskładników odżywczych takich jak enzymy, naturalne witaminy czy minerały, które niewystępują lub występują w małych ilościach w żywności wysoko-przetworzonej a sąniezbędne do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Więc pomimo pełnegożołądka i nieusatysfakcjonowanego głodu możemy nie dostarczać naszemu organizmowiskładników niezbędnych do naprawy, odbudowy i rewitalizacji.Wygodny w użyciu, bogaty w witalne składniki odżywcze a przede wszystkim aktywneenzymy zielony Green Complex to alternatywa i uzupełnienie dla „Diety Fastfoodowej”.
Równowaga PhZakwaszenie organizmu jest przyczyną wielu schorzeń i chorób. Dla utrzymania zdrowiazaleca się spożywanie 75% pokarmów alkalizujących (zasadotwórczych) i 25%zakwaszających. W diecie większości osób dominują produkty o właściwościachzakwaszających (białka zwierzęce, jogurty, biała mąka, cukier, sól, używki, napojesłodzone) natomiast produkty alkalizujące takie jak kiełki, surowe warzywa, owoce,orzechy, nasiona. Im większy stopień zakwaszenia organizmu, tym więcej produktówzasadotwórczych powinna zawierać nasza dieta. Zakwaszenie organizmu przyśpieszaprocesy starzenia w organizmie. Skoncentrowane alkaliczne składniki zawarte w GreenComplex są pomagają utrzymać właściwego Ph organizmu.
ChlorofilChlorofil to „krew roślin” kumulująca energię Słońca.Mieszanka sok z trawy zawiera bardzo wysoki poziom chlorofilu (do 70%).Chlorofil posiada zdolność rozkładu dwutlenku węgla, tlenku węgla i uwalniania z nichwolnego tlenu. W badaniach wykryto, że zmniejsza nieprzyjemny zapach (dezodoryzuje)odchodów, moczu i ciała. Chlorofil dzięki właściwości chelatacyjnym odtruwa organizm ztoksyn, szczególnie metali ciężkich. W badaniach laboratoryjnych zaobserwowanozahamowanie rozwoju komórek rakowych. Zarówno chlorofil jak i hemoglobina sąpodobne w budowie. Jedyną różnicą jest to że w chlorofilu centralnym pierwiastkiem jestmagnez a w hemoglobinie żelazo. Chlorofil poprzez łączenie się z żelazem bierze udział wtworzeniu hemoglobiny, która odgrywa istotną rolę w funkcjonowaniu serca, mięśni inerwów.Chlorofil także pomaga w utrzymaniu zdrowej flory jelitowej, wspiera bakterieprobiotyczne. W badaniu opublikowanym w czasopiśmie Mutation Research, któreporównywało przeciwnowotworowe właściwości chlorofilu, beta karotenu i witamin A, C i Echlorofil okazał się najsilniejszym anty-mutagenem. Prawdopodobnie działanie anty-mutagennechlorofilu jest związane z jego zdolnością „dotleniania organizmu”.
Sok z trawy pszenicznejSoki z traw pszenicznej zawiera naturalną witaminę B17 (amigdalinę), która jest przezwielu uważana jako skuteczny lek na raka oraz selen, który podnosi odpornośćorganizmu.W niektórych publikacjach można znaleźć informacje, że picie soku z trawypszenicznej zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworu o 70%. Sok z traw pszenicznejzawiera ponad 30 enzymów, w tym także dysmutazę nadtlenkową (SOD), któraneutralizuje reaktywne formy tlenu, zamieniając je w cząsteczkę nadtlenku wodoru i tlenuatomowy wydzielający się z nadtlenku wodoru, który zabija bakterie.W 1938 Paul Gerhardt Seeger naukowiec zajmujący się badaniem procesównowotworowych odkrył, że prawdziwą przyczyną rakowej degeneracji komórki jestzniszczenie specyficznego enzymu oddechowego - oksydazy cytochromowej. Wedługniego rak komórki jest powodowany zakłóceniami w wykorzystywaniu tlenu, czykomórkowym oddychaniu. Sok z traw pszenicznej zawiera także oksydazę cytochromową.W soku z trawy pszenicznej występuje także kwas abscysynowy, nazywany dorminą.Należy on do roślinnych hormonów stresowych, które mają zdolność do cofania rozwojukomórek nowotworowych.
Sok z trawy jęczmiennejMłoda trawa jęczmienna ma ogromną zdolność do wchłaniania substancji odżywczych zgleby. Kiedy liście jęczmienia mają ok 25cm zawierają one wszystkie witaminy, składnikimineralne i białka niezbędne w diecie człowieka, a także chlorofil. Sok z trawy jęczmiennejjest jeszcze bardziej skoncentrowaną, łatwo przyswajalną formą tych składników i dziękitemu bardzo szybko odczuwamy energetyzujący, długotrwały efekt jego działania.Wystarczy spożyć go na pusty żołądek i szybko odczujemy efekt. W soku z młodegojęczmienia znajduje się także enzym P4D1, który nie tylko ma silne działanieprzeciwzapalne, ale wykazano również, że stymuluje naprawę DNA w komórkach ispowalnia procesy starzenia. Dlatego sok z trawy jęczmiennej można stosować przychorobach na tle zapalnym takich jak astma, artretyzm komórek organizmu.
Sok z lucernyLucerna a szczególnie sok z lucerny jest bogaty w beta karoten, witaminy B, C, D, E, P i Koraz sole mineralne, takie jak potas, żelazo, wapń, magnez, mangan, krzem i fosfor. Dziękiwysokiej zawartości chlorofilu, lucerna ma także działanie odtruwające i zapobieganowotworom układu trawienia. Lucerna stosowana jest w zaburzeniach przewodupokarmowego – wzdęciach, wrzodach, braku apetytu, niestrawności, zgadze, słabymwchłanianiu składników pokarmowych.Sok z lucerny dzięki zawartości naturalnego węglanu magnezu działa alkalizująco, dlategostosowany jest w leczeniu wrzodów trawiennych.Lucerna wspomaga wchłanianie iprzyswajanie węglowodanów, białka, wapnia, żelaza i innych pierwiastków śladowych.Działa szczególnie korzystnie na osoby w starszym wieku, wzmacnia systemimmunologiczny, spowalnia proces starzenia się, zwiększa siłę życiową, wydolnośćfizyczną, zapewnia lepszy sen. Udowodniono, że spożywanie lucerny podnosi poziomhemoglobiny we krwi. Sok z lucerny pomaga kontrolować podwyższone ciśnienie krwi orazzawiera dużo witaminy K niezbędnej do prawidłowej syntezy czynników układu krzepnięcia krwi.
Sposób użycia:
1gram (jedna płaska łyżeczka na szklankę wody, soku, lub dodane do sałatki, makaronu lub warzyw. Nie gotować nie zalewać gorącą wodą.
NUMER KONTAKTOWY: 517-[zasłonięte]-929