Nawet najbardziej prawidłowa dieta nie jest w stanie zapewnić wystarczającej
ilości witamin, minerałów i składników odżywczych, dlatego powinnyśmy regularnie
stosować suplementację opartą o składniki naturalne.
Firma Naturgreen wychodzi naprzeciw naszym potrzebom i
wprowadza na rynek unikalny produkt Green Barley Grass+ - 100 % natury
bez chemii i konserwantów.
Green Barley Grass+ to liofilizowany proszek uzyskany z zielonych pędów
jęczmienia razem z ziarnem poddanym kiełkowaniu. Jęczmień ten rośnie na terenach
ekologicznie czystych, a podczas uprawy nie stosuje się żadnej chemii.
Substancje odżywcze osiągają maksymalne wartości w miarę zbliżania się krótkiego
okresu krzewienia się rośliny, który kończy się w ciągu 7-8 dni od kiełkowania.
Napój sporządzony na bazie Green Barley Grass+ to napój w 100% naturalny,
biologicznie aktywny, zawierający wyjątkowo dużą ilość chlorofilu, zapewniające
komplementarne odżywienie ludzkiego organizmu. Zawiera on w swoim składzie:
- chlorofil ( "zielona krew")
- 17 aminokwasów
- składniki mineralne
- zespół witamin z grupy B
- antyoksydacyjne witaminy A, C i E
- beta-karoten ( prowitamina A)
- witamina K,
- witamina D
- kwas foliowy
- błonnik
- aktywne enzymy
- cholinę
Stosowany systematycznie wyciąg z młodego jęczmienia może działać zarówno
profilaktycznie jak i przynieść organizmowi określone korzyści zdrowotne.
Green Barley Grass+ zapewnia naturalną suplementację, odtruwa organizm.
Dzięki wysokiej zawartości chlorofilu alkalizuje płyny ustrojowe (odkwasza
organizm), jest źródłem dobrze przyswajalnego żelaza (przeciwdziała anemii).
Dostarcza choliny jako budulca dla powstania lecytyny niezbędnej do prawidłowej
pracy układu nerwowego. Bardzo ważnym składnikiem produktu jest witamina B17 - letril, która jak wykazały najnowsze badania, jest zdolna do selektywnego
niszczenia komórek rakowych bez uszkadzania komórek zdrowych.
Enzymy zawarte w Green Barley Grass+ unieczynniają substancje kancerogenne
zawarte w smole tytoniowej ograniczając ryzyko powstawania nowotworów
złośliwych.
Obserwacje kliniczne i badania naukowe potwierdzają, że zielona żywność może
być pomocna w zwalczaniu następujących schorzeń:
- choroby serca i naczyń krwionośnych,
- nadciśnienie tętnicze
- niedokrwistość
- zespół przewlekłego zmęczenia
- osłabiona odporność
- choroby płuc ( w tym astma)
- choroby nerek
- choroby skóry
- nowotwory złośliwe: profilaktyka i rola pomocnicza w ich zwalczaniu.
- choroby przemiany materii (otyłość)
- zespół przewlekłego zmęczenia i niedobory odpornościowe
- zespół jelita drażliwego oraz zaparcia
- zapalenia stanów (o podłożu degeneracyjnym i autoimmunologicznym)
- stres
- problemy z koncentracją
Nie stwierdzono przeciwwskazań do stosowania Green Barley Grass+. Jedynym
wyjątkiem może być uczulenie na jęczmień, co zdarza się bardzo rzadko.
Produkt mogą stosować dzieci i osoby dorosłe profilaktycznie i do wspomagania
leczenia. Szczególnie polecamy go osobom starszym, ponieważ z wiekiem maleje
przyswajalność substancji odżywczych z przewodu pokarmowego i u tych osób
występują duże niedobory witamin i minerałów, co może być przyczyną wielu
problemów zdrowotnych.
Wraz z wiekiem oraz narażeniem na niekorzystne czynniki środowiskowe maleje
również naturalna aktywność układu antyutleniaczy, co sprzyja podatności na
infekcje wirusowe, bakteryjne i grzybicze oraz zwiększa się ryzyko nowotworzenia.
W ostatnich badaniach wykazano, że wyciąg z młodego jęczmienia:
- działa antyoksydacyjnle (obrona przed nadmiarem wolnych
rodników)
- hamuje i zmniejsza miejscowy stan zapalny
- enzymy unieczynniają i rozkładają substancje kancerogenne (m.
in. smołę tytoniową) ograniczając ryzyko powstawania nowotworów
złośliwych
- działa dobroczynnie na układ krążenia
- pobudza układ odpornościowy
Napój stosowany systematycznie wnosi następujące korzyści
zdrowotne:
- zapewnia naturalną suplementację (uzupełnienie codziennej diety)
- wnosi wartości odżywcze w postaci aminokwasów, białek,
węglowodanów
- odtruwa organizm
- dostarcza chlorofilu, który alkalizuje płyny ustrojowe, usuwa
toksyny, przeciwdziała anemii
- dostarcza choliny jako budulca dla powstawania lecytyny
niezbędnej dla prawidłowej pracy układu nerwowego
- zawiera witaminę B17 (letril) wybiórczo niszczącą komórki
nowotworów złośliwych
- zapobiega miażdżycy, nadciśnieniu
- działa odmładzająco
Badania laboratoryjne w Centrum Medycznym im. Jerzego Waszyngtona
(USA) dały podstawę do stwierdzenia, że wyciąg z zielonego młodego
jęczmienia obniża zachorowalność na raka gruczołu krokowego.
Dobroczynne działanie preparatu sproszkowanego, młodego zielonego
jęczmienia na układ krążenia i jego zdolność pobudzania układu
odpornościowego udokumentowano w warunkach klinicznych przez dr
Benjamina Lauer z Wydziału Medycznego Uniwersytetu Loma Linda.
Reasumując zgromadzone informacje można wnioskować, że preparaty i
wyciągi z zielonych roślin (w tym jęczmienia), mogą służyć
„jako podstawowe uzupełnienie diety, pozwalają na dowartościowanie
układu odpornościowego przeciwdziałają rozwojowi nowotworów złośliwych"
-"Interatlonal Nutritional Reviev", Lipiec 1992 r.
Sposób użycia
Profilaktycznie 1-2 saszetki dziennie, celem wspomagania leczenia 2-4 saszetki.
Rozpuścić w 200ml letniej lub zimniej wody. Pić pomiędzy posiłkami .
UWAGA :
1.Nie zalewać wrzątkiem
2.Nie mieszać metalową łyżeczką - używać łyżeczek szklanych, ceramicznych lub
plastikowych.
Aminokwasy zawarte w Green Barley Grass
Aminokwasy
|
wartość /100g
|
wartość % w przeliczeniu na maksymalną dawkę dzienną (12 g)
|
Alanina
|
1,15
|
0,14
|
Arginina
|
0,94
|
0,11
|
Aspargina
|
1,70
|
0,20
|
Cysteina
|
0,43
|
0,05
|
Fenyloalanina
|
0,98
|
0,12
|
Glicyna
|
0,91
|
0,11
|
Histydyna
|
0,58
|
0,07
|
Isoleucyna
|
0,70
|
0,08
|
Kwas glutaminowy
|
1,68
|
0,20
|
Leucyna
|
1,26
|
0,15
|
Lizyna
|
0,84
|
0,10
|
Metionina
|
0,52
|
0,06
|
Prolina
|
0,96
|
0,12
|
Seryna
|
0,67
|
0,08
|
Treonina
|
0,74
|
0,09
|
Tyrozyna
|
0,54
|
0,06
|
Walina
|
0,99
|
0,12
|
Witaminy i minerały zawarte w Green Barley Grass
Witaminy i minerały
|
wartość /100 g
|
wartość w przeliczeniu na maksymalną dawkę dzienną (12g)
|
wartość % w odniesieniu
do zalecanego dziennego
spożycia
|
Chlorofil
|
231 mg
|
27,72 mg
|
|
Błonnik
|
26 g
|
3,12 g
|
|
Białko
|
19,50 g
|
2,340 g
|
|
B-karoten
|
1,25 mg
|
0,15 mg
|
|
Witamina A
|
< 20 μg
|
2,4 μg
|
0,3
|
Witamina B1
|
0, 54 mg
|
0,06 mg
|
4,3
|
Witamina B2
|
2,7 mg
|
0,32 mg
|
20
|
Witamina B6
|
< 0,42 mg
|
0,050 mg
|
2,5
|
Witamina C
|
0,50 mg
|
0,06 mg
|
0, 1
|
Kwas foliowy
|
120 μg
|
10 μg
|
0,2
|
Witamina B5
|
775 μg
|
93 μg
|
|
Żelazo
|
32 mg
|
3,84 mg
|
27,4
|
Wapń
|
359 mg
|
43,1 mg
|
5,4
|
Cynk
|
2,7mg
|
0,32 mg
|
0,5
|
Potas
|
2230 mg
|
267,6 mg
|
|
Fosfor
|
227,30 mg
|
27,3 mg
|
3,4
|
Magnez
|
155,3 mg
|
18,6 mg
|
6,2
|