Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Grecki Ser Feta w Zalewie Solankowej 1kg

21-01-2015, 22:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 56 zł     
Użytkownik marekmm8
numer aukcji: 4971666494
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 9   
Koniec: 21-01-2015 22:15:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Greckie produkty - Prosto z Grecji

Dane kontaktowe
  • Telefon: +48 22[zasłonięte]616-30
  • Mobile +48 [zasłonięte]-118-751
  • E-mail: [zasłonięte]@prostozgrecji.pl
Sposoby płatności

1. Gotówka - za pobraniem

2. Przelew na rachunek E-sklepu

3. Płatność za pośrednictwem PayU

Opcje wysyłki

  • Kurier
  • Przesyłka Kurierska - 18zł
  • Przesyłka Kurierska za pobraniem - 22zł
   

Kupione przez Państwa produkty wysyłamy w 24h kurierem: Siódemka

Jedna paczka

Przy zamówieniu kilku produktów z całej oferty Prosto z Grecji, całe zakupy wysyłamy w jednej paczce a za koszt dostawy zapłacisz tylko raz, o ile ciężar paczki nie przekroczy 30 kg

Przesyłka gratis

Przy zakupie powyżej 300 zł przesyłka gratis!

Dlaczego my?

     

  • kupujesz wyłącznie oryginalne greckie produkty, pochodzące bezpośrednio od greckich producentów

  • do każdej przesyłki wystawiamy paragony lub faktury VAT

  • wszystkie produkty posiadamy na stanie magazynowym, więc możesz mieć pewność, że towar zostanie szybko wysłany

  • przesyłki są bardzo dobrze zabezpieczone przed uszkodzeniem a przesyłki z produktami nabiałowymi, szczególnie w okresach letnich zawierają specjalny wkład chłodniczy

  • możesz w ciągu 10 dni zwrócić towar bez podania przyczyn
  •  

 

 

 

Witamy na naszej aukcji

 

Grecki Ser Feta w Zalewie Solankowej 1kg

Grecki Ser Feta w Zalewie Solankowej 1kg

Opis produktu

Miękki biały ser wytwarzany z mleka owczego i koziego, dojrzewający w solance.

Składniki : pasteryzowane mleko owcze i kozie , sól , kultury mlekowe, podpuszczka.

Wartości odżywcze: tłuszcz 23%, proteiny 14.9%, węglowodany 6%, wilgotność 56%, wapń 397mg/100g, kaloryczność 290.6kcal

Waga : 1 kg

Uwaga !!! Przesyłki z produktami nabiałowymi, w szczególności w okresach letnich zawierają specjalny wkład chłodniczy.


Właściwości fety

Ser feta jest jednym z najstarszych greckich produktów. Miękki biały ser wytwarzany z mleka owczego i koziego, konserwowany w solance. Zawiera więcej wapnia i fosforu niż ser z mleka krowiego, przez co gwarantuje nam zachowanie na długo zdrowych i mocnych kości. Ser feta jest najczęściej składnikiem sałatek, jednak można też go z powodzeniem stosować jako dodatek do kanapek czy dań na ciepło, choćby pierogów czy naleśników.

Najlepsza feta to ta, która pochodzi z Grecji. Oryginalna grecka feta to odciśnięty twaróg z mleka owczego z domieszką koziego, konserwowany w solance. Taka mieszanka daje jej pierwsze miejsce w rankingu najzdrowszych serów. Mleko owiec z farm na północy Grecji zawiera bakterie, które chronią przed zatruciem wywołanymi przez pasożyty. Mleko kozie i owcze zawierają więcej wapnia i fosforu niż mleko krowie. Współdziałanie tych pierwiastków daje nam gwarancję do zachowania na bardzo długo zdrowych i mocnych kości.

Zastosowanie

Feta stanowi głównie dodatek do sałatek, jednak można też wykorzystać to, że doskonale się topi i stosować ją do dań na ciepło, np: pierogów oraz naleśników.
Feta jest dobrym źródłem białka i tłuszczu zwierzęcego oraz sodu.

Sposób produkcji

Ser ten produkuje się z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z mlekiem kozim. Mleko kozie stanowi około 5-10% mieszanki. Proces produkcji składa się z dwóch etapów. Najpierw mleko poddawane jest procesom m.in. pasteryzacji i krzepnięciu. W wyniku tego powstaje ser, który następnie przetrzymywany jest w zalewie solonej przez okres 2 miesięcy, zalewa ta powoduje, iż ser jest wilgotny.

Według mitologii greckiej sztuka wyrobu sera została przekazana ludziom przez bogów Olimpu. Jedna z legend głosi, iż pierwszym "producentem" sera był jeden z cyklopów, który hodował owce, a ich mleko wykorzystywał do robienia sera. Ser odkrył podczas swojej niekończącej się podróży Ulisses. Kiedyś ser ten był produkowany przez zamoczenie kwiatów ostu w mleku lub przez "ubicie" konarów drzewa figowego z mlekiem-soki tego drzewa powodowały krzepnięcie mleka.

 

Zobacz nasze pozostałe aukcje:

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

 

Generated by Allegro module - Copyright © 2013 by addonsPresta.com