Oliwa z oliwek extra virgin jest niczym innym jak świeżym i czystym sokiem z oliwek. W procesie uzyskiwania tej kategorii biorą udział tylko selekcjonowane gatunki oliwek, poddawane ścisłym restrykcjom w którym najważniejsze miejsce zajmuje „natura”. Zdrowe drzewo oliwne w odpowiednich warunkach nasłonecznienia i wilgotności wyda prawdziwy owoc – oliwkę bogatą w polifenole, kwasy tłuszczowe, witaminy z grupy „A”, „D”, „E”, oraz minerały. Spełnia jego idealne warunki uprawy, klimatu, staranne zbiorów oraz późniejszej obróbki na najwyższym poziomie i spełnia wszystkie wymagania niniejszego oliwy z oliwek, które zostały określone dla real-oliwa z oliwek. Tak więc wyniki badań laboratoryjnych są średnio o 50% niższe niż pułapy Unii Europejskiej na oliwie z oliwek.
W 100 g zawiera średnio: Energia: 3767,4kJ (900 kcal) Białko: 0 g Węglowodany 0 g Fat / 100 g: 100 g Tłuszcze nasycone: 14 g jednonienasycone kwasy tłuszczowe: 73 g tłuszczów wielonienasyconych: 12,5 g Cholesterol: 0 mgData ważności: 10-01-2013
PRZY ZAKUPIE KILKU RZECZY PROSZĘ PYTAĆ O KOSZT WYSYŁKI.