Kontakt:
|
[zasłonięte]60846 |
e-mail: [zasłonięte]@op.pl
nr tel. 513[zasłonięte]706
Koszty przesyłki:
przesyłka kurierska
|
- 18 zł |
|
|
Wpłaty należy dokonać na konto w mBank Jeżeli kamień zostanie uszkodzony podczas transportu wysyłamy nowy Wszystkie przesyłki realizowane są przez polską firmę kurierską K-EX
Zapraszamy na inne nasze aukcje!
|
|
Kamień do wypieku pizzy Pizza Stone
Przedmiotem aukcji jest ekskluzywny granitowy kamień do wypieków, doskonały do pizzy, chleba, bagietek, a nawet deserów. W przeciwieństwie do innych tego typu produktów oferowanych na rynku, które najczęściej składają się z materiałów ceramicznych nasz jest naturalną skałą.
Granit wytrzymuje bardzo wysokie temperatury dzięki czemu nie ma możliwości aby pękał podczas pieczenia. Ciepło jest rozłożone na całej powierzchni kamienia, a więc ciasto pieczone jest równomiernie i nie przypieka się, a po upieczeniu jest chrupiące i miękkie. Kamień do pizzy wspaniale kumuluje i oddaje ciepło, co stwarza podczas pieczenia identyczne warunki, które towarzyszą w procesie przygotowania pizzy w tradycyjnych pizzeriach lub piecach chlebowych. Ponadto granitowy kamień z powodzeniem można używać do grillowania. Chroni on produkty przed wolnym ogniem oraz przed szkodliwymi substancjami, które wydobywają się w wyniku spalania węgla. Granitowym kamieniem możemy zastąpić aluminiową tackę i spowodować, że nasze potrawy będą jeszcze smaczniejsze. granit to niezwykle piękny materiał. Każdy kamień charakteryzuje się różnorodną kolorystyką i głębią kolorów.
Każdy oferowany przez nas kamień jest starannie wykończony, polerowany na wierzchniej stronie, ma wyprofilowane boki oraz zaokrąglone rogi.
f
Podczas polerowania kamienia nie stosujemy żadnych środków chemicznych, dzięki czemu zachowuje on swoje naturalne właściwości i w żaden sposób nie wpływa na smak i wartość odżywczą przygotowywanych na nim produktów.
Każdy granit jest odpowiednio przygotowany do transportu, owinięty w folię oraz zabezpieczony styropianem tak aby nie poruszał się w pudełku.
Jeżeli kamień zostanie uszkodzony podczas transportu, wysyłamy nowy, bez jakichkolwiek dodatkowych opłat.
OPIS PRODUKTU: długość: 40 cm szerokość: 30 cm grubość: 2 cm materiał: Granit Amarello Macieira pochodzenie granitu: Portugalia
(zdjęcia oferowanego kamienia na samym dole)
Dlaczego wybrać właśnie nasz produkt?
- oferowany przez nas kamień to w 100 % naturalny granit,
- niezwykła wytrzymałość granitu powoduje, że prawidłowo użytkowany może służyć latami,
- jako jedyni oferujemy kamienie polerowane na wierzchniej stronie co w znaczący sposób podnosi jego walory estetyczne,
- gwarancja zadowolenia - jeżeli kamień nie spełni Państwa oczekiwań w ciągu siedmiu dni od dnia jego otrzymania mogą go Państwo zwrócić,
- 100 % pozytywnych komentarzy - staramy się aby każdy nasz klient był w pełni zadowolony z naszych usług,
- jako jedyni oferujemy możliwość wykonania płyt na wymiar,
- oferujemy atrakcyjne promocje i rabaty(patrz poniżej).
Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek wątpliwości prosimy o kontakt. Z chęcią odpowiadamy na wszystkie pytania.
Jeżeli dokonają Państwo zakupu dwóch kamieni z naszych aukcji, otrzymają Państwo dodatkowo granitową deskę do krojenia w prezencie.
Instrukcja obsługi granitowego kamienia do pizzy
· Włóż kamień do swojego piekarnika na niski poziom i nagrzewaj go przez minimum 10 - 15 minut w maksymalnej temperaturze tj. około 250°C,
· Posyp mąką dosyć obficie granitowy kamień i umieść na nim wcześniej uformowane na kształt placka ciasto (w zależności od konsystencji ciasta można na kamieniu położyć papier do pieczenia),
· Nałóż na placek dowolne, twoje ulubione dodatki ( w pierwszym rzędzie sos, później ser mozzarella i np. szynkę, pepperoni, oliwki, pieczarki, pomidory itd.),
· Piecz pizzę aż brzegi ciasta będą rumiane i odpowiednio przypieczone tak, aby placek bez trudu odchodził od kamienia( 10-15 min.),
· Zdejmij pizzę za pomocą łopatki lub innego przyrządu uważaj, aby nie dotknąć kamienia, ponieważ grozi to oparzeniem!
· Posyp pizzę ulubionymi ziołami.
Zasady obchodzenia się z granitowym kamieniem do pizzy:
1. Nie narażaj kamienia na skoki temperatur, może grozić to pęknięciem kamienia. Po użyciu wyłącz piekarnik i poczekaj aż kamień ostygnie. Nie myj gorącego kamienia zimną wodą,
2. Kamień nie musi być wyciągany z piekarnika nawet, podczas pieczenia innych potraw,
3. Nagrzany kamień podnoś tylko w odpowiednich rękawicach ochronnych,
4. Jeżeli w wyniku nieostrożnego użytkowania pojawią się zarysowania, drobne pęknięcia lub odpryski na kamieniu, nie zmienia to właściwości granitu. Dalej można na nim z powodzeniem piec.
Kilka odpowiedzi na najczęściej pojawiające się pytania:
- kamień granitowy, w przeciwieństwie do kamieni z szamotu lub ceramicznych, nie pęka pod wpływem wysokiej temperatury,
- wypolerowanie wierzchniej strony granitu nie wpływa negatywnie na jego właściwości, jego naturalne pory nie są zatkane, kamień wciąż doskonale pochłania wilgoć z ciasta,
- granit stosunkowo szybko się nagrzewa i jest materiałem, który najdłużej utrzymuje ciepło,
- wypolerowana wierzchnia strona granitu wpływa na to, że łatwiej jest z niego ściągnąć ciasto, nie przykleja się ono do kamienia, łatwiej jest również kamień umyć,
- wszystkie oferowane przez nas kamienie są wykonane z granitu, nie różnią się właściwościami a jedynie kolorem lub wymiarem,
Na pozostałych naszych aukcjach inne kolory i różne wymiary granitowych kamieni. Zapraszamy!
|
|