Historia "Piekarni z Tradycją"
Naszą działalność rozpoczęliśmy w sierpniu 2010 roku,
rozpoczęliśmy produkcję pieczywa na naturalnym zakwasie.
Ojciec który od 30 lat zna się na technologii pieczenia i tworzenia zakwasu
wprowadza nas w techniki pieczenia bez polepszaczy i konserwantów.
Swoje produkty zaczęliśmy sprzedawać na targowisku i w ten sposób zdobyliśmy rzeszę
klientów którzy zachwycają się naszym pieczywem.
Starsi ludzie są zachwyceni smakiem i mówią że od dwudziestu lat nie spożywali takiego pieczywa.
Młodsze pokolenie nauczyło się jeść chleb razowy.
GRAHAMKI NA MIODZIE
Są to bułeczki które zrobiły furorę na targowisku na którym sprzedajemy.
skład: mąka pszenna razowa,
otręby,
płatki owsiane górskie,
siemie lniane
miód wielokwiatowy
Są to bułeczki chrupiące jednakże w środku czuć wilgoć nie są suche,
to nie grahamki z białej mąki lekko przyciemniane.
Waga 1 szt przed wypiekiem to około 100 g średnica bułeczki to o d 8-10 cm
Bułki są niewielkie wyglądem ale ciężkie.
Jedną bułeczką można się najeść, nawet są smaczniejsze same niż z dodatkiem wędliny.
Miód jest dodawany tylko dlatego aby bułeczki były wilogtne nie są bardzo słodkie.
Bułeczki mogą się różnić minimalnie kształtem wielkością gdyż są wyrabiane ręcznie
Bułeczki mogą być przechowywane do 4 dni tylko nie w folii w chlebaku innym pojemniku bądź papierowej torebce pieczywo musi mieć dostęp do powietrza
Bułeczki można również mrozić i zastosować metodę rozmrażania w podobny sposób jak został opisany przy chlebie razowym.
BUŁECZKI SĄ PRODUKOWANE TYLKO W NOC Z ŚRODY NA CZWARTEK !!!
Mąka w naszym chlebie pochodzi z małego młynu wodnego nieopodal Łowicza
|