Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Graham typ 1850 grubo ziarnista mąka pszenna!!!!!!

22-06-2012, 6:13
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 12 zł      Najwyzsza cena licytacji: 12 zł     
Użytkownik mikolajsam
numer aukcji: 2412231366
Miejscowość Łobżenica
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 9    Licytowało: 1    Wyświetleń: 23   
Koniec: 24-06-2012 23:05:27
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witam na dzisiejszej mojej aukcji mam do zaoferowania Mąkę Pszenną GRAHAM typ 1850 Świeżutka prosto z młyna.Cena kup teraz dotyczy 4 kg mąki.Koszt wysyłki dotyczy 4 kg + opakowanie przy zakupie większej ilości proszę o kontakt w celu ustalenia kosztów wysyłki.Więcej info pod.nr.tel.508[zasłonięte]420 Lub e-mail


Mąka Grahama – typ mąki pszennej z całego ziarna, który wziął swoją nazwę od prezbiteriańskiego pastora Sylvestra Grahama, jednego z pierwszych propagatorów idei zdrowego odżywiania. Według Larousse Gastronomique, Graham był zwolennikiem rezygnacji ze spożywania wysokoprzetworzonej białej mąki, uważając otręby za lekarstwo na złe nawyki żywieniowe.

Inaczej niż w zwykłej mące razowej, w której całe ziarno jest grubo mielone, w procesie produkcji mąki Grahama części ziarna (bielmo, zarodek i otręby) są silnie rozdrabniane. Z drobno zmielonego bielma powstaje biała mąka, do której następnie dodawane są grubo zmielone pozostałe części okrywy (otrąb). Gotowy produkt zawiera około 83% bielma, 14,5% otrąb i 2,5% zarodków - ma taki sam skład jak całe ziarno.

Mąka Grahama używana jest do produkcji chleba, bułek oraz, ze względu na swoją specyficzną fakturę, krakersów i innych wyrobów cukierniczych.

Według obecnie stosowanego podziału na typy, mąka Grahama to mąka typu 1850.

Na innych moich aukcjach polecam Mąki razowa żytnia typ 2000, Żytnia chlebowa typ 720, Pszenna chlebowa typ 750, Pszenna tortowa typ 450 EXTRA
Jestem piekarzem i używam tylko mąki prosto z młyna.Wysyłka 2-3dni po zaksięgowaniu wpłaty na moim koncie zawsze po świeżej dostawie.