EKSPRESOWA WYSYŁKA!!!
Odbiór osobisty w naszym sklepie DEPTANA w Łodzi, Łęczycka 11/13
Zapraszamy do naszego sklepu - najniższe ceny !!!
(KLIKNIJ)
Zapraszamy do naszego drugiego sklepu SMAKI PRL
wszystko do wyrobu wędlin domowych
WYSYŁAMY W JEDNEJ PACZCE !!! PROSZĘ PISAĆ [zasłonięte]@deptana.pl DZWONIĆ 502 [zasłonięte] 571
PODPIWEK STAROPOLSKI 200g GOZDAWA
Podpiwek - najstarszy polski prebiotyk.Dzięki użyciu tylko naturalnych składników otrzymujemy niskoalkoholowy napój o właściwościach probiotycznych. Zawartość polifenoli i kwasu fitynowego, związków wykazujących właściwości przeciwutleniające i hamujące powstawanie wolnych rodników jest na poziomie porównywalnym do zielonej herbaty.Cykoria jest najcenniejszym źródłem inuliny, substancji o udowodnionych właściwościach prebiotycznych; stymuluje wzrost korzystnej mikroflory przewodu pokarmowego, powoduje obniżenie poziomu złego cholesterolu i lipidów w krwi, usprawnia pracę przewodu pokarmowego, redukuje toksyczne metabolity.Użycie do fermentacji podpiwka drożdży piwnych, których właściwości probiotyczne są już udowodnione oraz brak pasteryzacji wzbogaca go o pełne spektrum witamin z grupy B, witaminy H, kwasu pantotenowego i foliowego oraz najcenniejsze w pełni przyswajalne mikroelementy takie jak: chrom, selen, cynk.Naturalny podpiwek dzięki właściwościom prebiotycznym i probiotycznym w pełni zasługuje na określenie synbiotyk.Sposób przygotowania:W 5 l garnku zagotować 4 l wody, dodać zawartość torebki , wymieszać. Gotować przez min. 10 minut/max 30 min.Intensywność goryczki zależy od czasu gotowania - 10 min słaba, 30 min mocna.Po zakończeniu gotowania napój przecedzić, następnie dodać 500-750 g cukru.Wlać do naczynia, uzupełnić wodą do 10-15 l. Gdy temperatura nastawu będzie niższa niż 30oC dodać drożdże.1. Klasyczny sposób: po 24 godzinach wymieszać i wlać do plastikowych, lekko zgniecionych butelek, pozostawiając min 10 cm wolnej przestrzeni w butelce.Zakręcić, pozostawić w ciepłym miejscu, aż butelki staną się "twarde". Wstawić butelki do lodówki na 24 godziny. Po upływie tego czasu podpiwek jest gotowy do spożycia. UWAGA - butelki należy otwierać ostrożnie, gdyż butelki mają wysokie ciśnienie.2. Naczynie/fermentator zakryć pokrywą z rurką fermentacyjną. Fermentacja powinna trwać 7 dni, objawem zakończenia fermentacji jest brak wydobywającego się CO2.Do czystych 0,5l butelek dodać po 5g cukru, porozlewać do nich podpiwek. Zakręcić/zakapslować, energicznie zamieszać butelką, odstawić na 3 dni w temperaturze pokojowej. Następnie przenieść podpiwek do chłodnego miejsca lub lodówki na 24 godziny.Po tym czasie podpiwek jest gotowy do spożycia.3. Przepis na "Plebejski Porter".4 opakowania „Podpiwka Staropolskiego", 2 kg cukru, 7 g drożdży porterowych, 25 litrów wody.Fermentować 2 tygodnie. Reszta jak w instrukcji Podpiwka Staropolskiego.
*****
UWAGA: przesyłki nierejestrowane (list ekonomiczny i list priorytetowy) tylko i wyłącznie wysyłamy na odpowiedzialność kupującego, z uwagi na brak możliwości reklamacji na Poczcie Polskiej.
Odbiór osobisty w naszym sklepie w Łodzi, ul. Łęczycka 11/13
(kontakt e-mail [zasłonięte]@deptana.pl lub telefoniczny 502-[zasłonięte]-571).
Do każdego zakupu dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.
_____________KLIKNIJ NA ZDJĘCIE !!!_________NAJNIŻSZE CENY !!! ________________________ ZAPRASZAMY !!!________________________