Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GOZDAWA PIWO DOMOWE 23L KOŹLAK BOCK deptana_pl

29-06-2015, 15:04
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 47.97 zł      Aktualna cena: 47.97 zł     
Użytkownik deptana_pl
numer aukcji: 5406720795
Miejscowość ŁÓDŹ
Kupiono sztuk: 2    Wyświetleń: 34   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

EKSPRESOWA WYSYŁKA !!

 

Zapraszamy do naszego sklepu - najniższe ceny !!!

(KLIKNIJ)


POSIADAMY MNÓSTWO RÓŻNYCH GATUNKÓW KONCENTRATÓW, SŁODÓW (BREWKIT) 

COOPERS (kliknij)
GOZDAWA (kliknij)
WES (kliknij) 


Zapraszamy do naszego drugiego sklepu SMAKI PRL

wszystko do wyrobu wędlin domowych

(KLIKNIJ)


 WYSYŁAMY W JEDNEJ PACZCE !!! PROSZĘ PISAĆ [zasłonięte]@deptana.pl DZWONIĆ 502 [zasłonięte] 571



GOZDAWA
KOŹLAK

 

23 litry pysznego, domowego piwa

 

PIWO W STYLU BOCK - coraz bardziej popularne piwo w Polsce. Opalizujący ciemny kolor uzyskano przez zwiększenie ilości słodów monachijskich i wiedeńskich. Mocne smaki słodowe. Zbalansowana goryczka.
Brzeczkę należy delikatnie schłodzić po 48 godzinach, wstawiając do chłodniejszego pomieszczenia lub wystawiając na noc na balkon. Wystarczy temperatura poniżej 19 stopni. Do refermentacji lepiej stosować glukozę. Leżakowanie minimum 5 tygodni.
   


SKŁAD ZESTAWU/BREWKIT: EKSTRAT Z JĘCZMIENIA, EKSTRAKT CHMIELOWY, DROŻDŻE DOLNEJ FERMENTACJI.



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed umyciem,
Wsyp drożdże z saszetki do 100ml ostudzonej (20-25°C) wody. Odczekaj co najmniej 30min,
Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie,
Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.
Brzeczkę wlej do fermentora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura musi wynosić 18-23°C,
Wlej uwodnione drożdże, dokładnie mieszając ok 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki.

Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną,
Po 24/36 godzinach postaraj się delikatnie schłodzić brzeczkę do temperatury 14-18°C (np. wstawiając do zimnego pomieszczenia),
Fermentacja trwa zazwyczaj 6-12 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną,
Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4g cukru na 0,5l butelkę. Pozostaw na 3 - 5 dni w temperaturze pokojowej, następnie odstaw na min. 21 dni w ciemne i chłodne miejsce.
 

 

Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej, szklanej butelce.

 

 

Zapraszamy na pozostałe aukcje.

 

UWAGA: przesyłki nierejestrowane (list ekonomiczny i list priorytetowy) tylko i wyłącznie wysyłamy na odpowiedzialność kupującego, z uwagi na brak możliwości reklamacji na Poczcie Polskiej.

 

Odbiór osobisty w naszym sklepie DEPTANA w  Łodzi, ul. Łęczycka 11/13 (kontakt e-mail [zasłonięte]@deptana.pl lub telefoniczny 502-[zasłonięte]-571).

 

Do każdego zakupu dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.


_____________KLIKNIJ NA ZDJĘCIE !!!_________NAJNIŻSZE CENY !!! ________________________ ZAPRASZAMY !!!________________________ Panelealle

 

Komentarze

  panele allegro