Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GOZDAWA PIWO DOMOWE 23L BELGIAN BLONDE ALE brewkit

29-06-2015, 13:41
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 46.37 zł      Aktualna cena: 46.37 zł     
Użytkownik deptana_pl
numer aukcji: 5406605499
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 10   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

EKSPRESOWA WYSYŁKA !!

 

Zapraszamy do naszego sklepu - najniższe ceny !!!

(KLIKNIJ)


POSIADAMY MNÓSTWO RÓŻNYCH GATUNKÓW KONCENTRATÓW, SŁODÓW (BREWKIT) 

COOPERS (kliknij)
GOZDAWA (kliknij)
WES (kliknij) 


Zapraszamy do naszego drugiego sklepu SMAKI PRL

wszystko do wyrobu wędlin domowych

(KLIKNIJ)


 WYSYŁAMY W JEDNEJ PACZCE !!! PROSZĘ PISAĆ [zasłonięte]@deptana.pl DZWONIĆ 502 [zasłonięte] 571



GOZDAWA
BELGIAN BLONDE ALE

 

23 litry pysznego, domowego piwa

 

PIWO W STYLU BELGIAN BLONDE ALE.
Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.
Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C.
Refermentować cukrem.


SKŁAD ZESTAWU/BREWKIT: EKSTRAT Z JĘCZMIENIA I EKSTRAKT CHMIELOWY, DROŻDŻE GÓRNEJ FERMENTACJI.



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Umyj i zdezynfekuj sprzęt przed umyciem,
Wsyp drożdże z saszetki do 100ml ostudzonej (20-25°C) wody. Odczekaj co najmniej 30min,
Zamkniętą puszkę umieść w gorącej wodzie,
Rozpuść 1kg cukru w 2 litrach gorącej wody, wlej zawartość puszki. Zagotuj dokładnie mieszając.
Brzeczkę wlej do fermentora i uzupełnij zimną wodą do 23 litrów. Temperatura musi wynosić 20-24°C,
Wlej uwodnione drożdże, dokładnie mieszając ok 2 min. celem dobrego natlenienia brzeczki.

Zamknij fermentator pokrywą z rurką fermentacyjną,
Podczas fermentacji staraj się utrzymać temp. brzeczki w przedziale 18 - 23°C,
Fermentacja trwa zazwyczaj 5-8 dni. Jeśli z rurki fermentacyjnej nie wydziela się CO2 to fermentację uznaje się za zakończoną,
Po zakończeniu fermentacji piwo rozlej do sterylnych butelek, dodając ok 4g cukru na 0,5l butelkę. Pozostaw na 3-5 dni w temperaturze pokojowej, następnie odstaw na min. 21 dni w ciemne i chłodne miejsce.

 

Trwałość tak zrobionego piwa to 2-3 lata w zakapslowanej, szklanej butelce.

 

 

Zapraszamy na pozostałe aukcje.

 

UWAGA: przesyłki nierejestrowane (list ekonomiczny i list priorytetowy) tylko i wyłącznie wysyłamy na odpowiedzialność kupującego, z uwagi na brak możliwości reklamacji na Poczcie Polskiej.

 

Odbiór osobisty w naszym sklepie DEPTANA w  Łodzi, ul. Łęczycka 11/13 (kontakt e-mail [zasłonięte]@deptana.pl lub telefoniczny 502-[zasłonięte]-571).

 

Do każdego zakupu dołączamy paragon lub na życzenie fakturę VAT.


_____________KLIKNIJ NA ZDJĘCIE !!!_________NAJNIŻSZE CENY !!! ________________________ ZAPRASZAMY !!!________________________ Panelealle

 

Komentarze

  panele allegro