Kilka słów o nas:
Jesteśmy legalnie działającą firmą, na wszystkie zakupy wystawiamy paragon lub na życzenie Faktura Vat.
Naszą pasją jest wszystko co możemy wytworzyć domowymi sposobami, prawie tak jak robili to nasi przodkowie. Od lat poszerzamy swoje zainteresowania i ulepszamy technologie tworzenia naszych specjałów. Samodzielnie wytwarzamy wina, piwa, miody pitne, nalewki, wódki smakowe, pieczemy chleb, wędzimy wędliny domowe, robimy domowe przetwory i sery. Oprócz tego uprawiamy ogród, skąd bierzemy wiele produktów, do tego nasze hobby to też wędkarstwo i akwarystyka.
Przedmioty zakupione na wszystkich naszych aukcjach pakujemy w jedną paczkę.
Przy każdym przedmiocie staramy się podawać jego wagę i koszty całkowite można sobie obliczyć wg cennika. W razie wątpliwości proszę o kontakt w celu określenia kosztów przesyłki.
ZESTAW DO PRZYGOTOWANIA PIWA DOMOWEGO GOZDAWA waga 1,7 kg/brutto 1,9 kg
W ofercie ekstrakty piw belgijskich do wyboru :
PO DOKONANIU ZAKUPU PROSZĘ O PODANIE WYBRANEGO PRZEZ PAŃSTWA RODZAJU PIWA
1. Gozdawa Belgian Amber Ale 1,7kg
Piwo w stylu Belgian Amber Ale.
Aby uzyskać charakterystyczny smak piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.
Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C.
Refermentować cukrem.
2. Gozdawa Belgian Blonde Ale 1,7kg
Piwo w stylu Belgian Blonde Ale . Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.
Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C.
Refermentować cukrem.
3. Gozdawa Belgian Christmas Ale 1,7kg
Piwo w stylu Belgian Christmas Ale.
Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć minimum 0,5kg cukru kandyzowanego - dostępny na naszych aukcjach. Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C.
Refermentować cukrem.
4. Gozdawa Belgian Gold Ale 1,7kg
Piwo w stylu Belgian Gold Ale.
Celem uzyskania smaków charakterystycznych dla piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.
Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C.
Refermentować cukrem.
5. Gozdawa Belgian Dark Ale 1,7kg
Piwo w stylu Belgian Dark Ale.
Aby uzyskać charakterystyczny smak piw belgijskich należy użyć 1kg cukru kandyzowanego lub 0,5kg cukru białego + 0,5kg cukru kandyzowanego.
Fermentację należy prowadzić w temperaturze 23-25°C.
Refermentować cukrem.
Piwo domowe, to nic trudnego,wykonasz je w domu bez większego trudu. Nagazowanie otrzymujemy poprzez dodanie cukru przed zabutelkowaniem.
Trwałość takiego SAMODZIELNIE WYKONANEGO piwa, to ponad 2 lata.
Zaskocz swoich znajomych i siebie, Piwo jest znacznie lepsze od tych kupowanych ze sklepu, kosztuje cię 1zł/ 0,5l piwa, a smakuje jak piwa z górnej półki, te powyżej 3zł.
Najważniejsze jest jednak to, że wiesz co pijesz, w końcu będziesz miał okazję poznać smak prawdziwego piwa.
Produkt polskiej firmy GOZDAWA służący do przygotowania 23 l piwa.
!!! GRATIS do każdego Brewkit-a dodajemy 200g glukozy do nagazowania piwa GRATIS!!!
Zawsze długie terminy ważności.
Zawartość:
-1,7 kg hermetycznie zamkniętego słodu chmielonego, bez dodatku konserwantów
-torebka drożdży piwowarskich (dołączona pod przykryciem).
Do przygotowania piwa będziemy jeszcze potrzebować jeden z poniższych składników:
1kg cukru
lub
1kg glukozy (dostępna na innej naszej aukcji)
lub
1kg cukru piwowarskiego (dostępny na innej naszej aukcji)
lub
ekstrakt słodowy ciemny lub jasny (dostępny na innej naszej aukcji)
Dużo lepszy efekt otrzymamy dodając zamiast cukru jeden z powyższych składników.
Maksymalne stężenie alkoholu, jakie możemy uzyskać w piwie to 5,2%. (Możemy uzyskać także lżejsze piwa stosując odpowiednio mniejsze dodatki cukru). Korzystając z załączonej tabeli można dobrać odpowiednią ilość cukru, jaką należy dodać do brzeczki, aby uzyskać żądaną moc piwa:
ilość cukru moc piwa
1000g 5,2%
500g 4,6%
450g 4%
250g 3,4%
Szczegółowa instrukcja przygotowania piwa znajduje się na opakowaniu każdego Brewkit-a, w zależności od typu piwa sposób przygotowania nieznacznie może się różnić.
Kolejne etapy przygotowania piwa to:
Zamkniętą puszkę z ekstraktem wkładamy na 10 minut do naczynia z gorącą wodą, ma to na celu upłynnienie zawartości, co ułatwi nam jej wydobycie.
Do ok. 5 litrowego naczynia wsypujemy 1 kg cukru (Uwaga: cukier zastąpić możemy glukozą cukrem piwowarskim lub słodem)
dolewamy 2 litry wrzącej wody i mieszamy aż do rozpuszczenia cukru, następnie dodajemy zawartość puszki i powtórnie dokładnie mieszamy.
Roztwór po wystudzeniu wlewamy do pojemnika fermentacyjnego lub balonu. Dodajemy 20 l letniej wody i całość dokładnie mieszamy.
Następnie dodajemy uprzednio uwodnione drożdże.
Po dodaniu drożdży wszystko dokładnie wymieszać i zamknąć otwór pojemnika rurką fermentacyjną.
Podczas rozlewania piwa do butelek należy do każdej butelki dodać odpowiednią ilość cukru, cukru piwowarskiego lub glukozy, żeby nagazować piwo.
ilość cukru/glukozy potrzebnej do nagazowania piwa:
350ml - 2,8g
500ml - 4g
750ml - 6g
Do odmierzenia potrzebnej ilości cukru lub glukozy możemy użyć specjalnej miarki dostępnej na innej naszej aukcji, lub małej łyżeczki do herbaty - 1 płaska łyżeczka to ok 5g cukru/glukozy.
Życzymy smacznego.
!!!NAPRAWDĘ WARTO !!! robiąc samemu piwo z Brewkitów mamy 0,5l piwa za ok 1zł nieporównywalnie wyższej jakości.
Polecamy inne powiązane produkty:
BREWKIT - BARDZO DUŻY ASORTYMENT
EKSTRAKTY SŁODOWE
SŁODY
DROŻDŻE PIWOWARSKIE GOZDAWA
POZOSTAŁE DROŻDŻE PIWOWARSKIE
CHMIEL
KAPSLE
ETYKIETY NA BUTELKI
BUTELKI
PODPIWEK STAROPOLSKI KWAS CHLEBOWY
PROFESJONALE ZESTAWY DO WYROBU PIWA DOMOWEGO