3480.00 PLN
Dostępność |
do 7 dni roboczych |
Cena brutto |
4280.40 PLN |
Producent |
PolyScience |
Sous Vide Professional
Przygotowanie posiłków za pomocą Sous Vide
Sous Vide to nowoczesna metoda, służąca zarówno do obróbki termicznej, jak i do przechowywania żywności. System składa się z dwóch części: urządzenia wytwarzającego próżnię oraz cyrkulatora temperatury. Pierwszym etapem przygotowywania żywności tą techniką jest zamknięcie jej w hermetycznym opakowaniu próżniowym. Następnie produkty gotuje się w cyrkulatorze w temperaturze znacznie niższej, niż 100°C, co gwarantuje zachowanie intensywnego smaku i aromatu potrawy.
Zapraszamy na szkolenia do naszego Centrum Szkoleń Kulinarnych we Wrocławiu. Warsztaty kulinarne oferowane przez naszą firmę pokażą w jaki sposób wykorzystać Sous Vide we własnej gastronomii.
Przewaga metody Sous Vide
Mięso, ryby, warzywa, owoce przygotowywane są w Sous Vide w szczególnie delikatny sposób i nie tracą składników odżywczych. Ogromną zaletą tej metody jest możliwość długiego przechowywania przyrządzonych w ten sposób potraw (2-3 tyg.). Można więc przygotować poszczególne produkty znacznie wcześniej, niż będą wydawane, a następnie poddać je końcowej obróbce, kiedy zaistnieje taka potrzeba. Produkcja w okresach mniejszego obciążenia kuchni optymalizuje obciążenie personelu.
Dane techniczne Sous Vide Professional
1 prędkość cyrkulacji
zasilanie 230 V
wymiary sous vide: 358,8x98,4x187,3 mm