Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Gotowanie w próżni - Sous Vide Professional

30-01-2012, 18:32
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 4 280.40 zł     
Użytkownik Gastrosklep-pl
numer aukcji: 2077189558
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 13   
Koniec: 30-01-2012 18:32:34
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Gastrosklep


3480.00 PLN
Dostępność do 7 dni roboczych
Cena brutto 4280.40 PLN
Producent PolyScience

Sous Vide Professional


Przygotowanie posiłków za pomocą Sous Vide

Sous Vide to nowoczesna metoda, służąca zarówno do obróbki termicznej, jak i do przechowywania żywności. System składa się z dwóch części: urządzenia wytwarzającego próżnię oraz cyrkulatora temperatury. Pierwszym etapem przygotowywania żywności tą techniką jest zamknięcie jej w hermetycznym opakowaniu próżniowym. Następnie produkty gotuje się w cyrkulatorze w temperaturze znacznie niższej, niż 100°C, co gwarantuje zachowanie intensywnego smaku i aromatu potrawy.

 

Zapraszamy na szkolenia do naszego Centrum Szkoleń Kulinarnych we Wrocławiu. Warsztaty kulinarne oferowane przez naszą firmę pokażą w jaki sposób wykorzystać Sous Vide we własnej gastronomii.

Przewaga metody Sous Vide

Mięso, ryby, warzywa, owoce przygotowywane są w Sous Vide w szczególnie delikatny sposób i nie tracą składników odżywczych. Ogromną zaletą tej metody jest możliwość długiego przechowywania przyrządzonych w ten sposób potraw (2-3 tyg.). Można więc przygotować poszczególne produkty znacznie wcześniej, niż będą wydawane, a następnie poddać je końcowej obróbce, kiedy zaistnieje taka potrzeba. Produkcja w okresach mniejszego obciążenia kuchni optymalizuje obciążenie personelu.

 

Dane techniczne Sous Vide Professional

1 prędkość cyrkulacji
zasilanie 230 V
wymiary sous vide: 358,8x98,4x187,3 mm


Inne aukcje


Szukasz czegoś innego? Zobacz nasze inne aukcje. Posiadamy wszelkie urządzenia i akcesoria gastronomiczne. Jeśli nie możesz czegoś znaleźć zapraszamy do naszego sklepu internetowego lub do kontaktowania się z naszym biurem - Jeśli chcesz to wystawimy interesujące Cię urządzenie na aukcji internetowej.


Szybki kontakt


P. Artur Michałowski
tel. kom.: 600 [zasłonięte] 504
email: [zasłonięte]@gastrosklep.pl

54-413 Wrocław
ul. Klecińska 5
tel.: 71 [zasłonięte] 37
tel/fax: 71 [zasłonięte] 24
e-mail: [zasłonięte]@gastrosklep.pl