Kontakt
|
telefony : 32 [zasłonięte] 11 32 [zasłonięte] 15 32 [zasłonięte] 28
fax : 32 [zasłonięte] 88 e-mail : [zasłonięte]@mmgastro.pl Zapraszamy od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 17:00. MM GASTRO ul. Ociepki 8a 40-413 Katowice
|
|
Warunki płatności
|
przedpłata na konto bankowe: RAIFFEISEN BANK POLSKA 69 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0120000 [zasłonięte] 121508 - preferowana płatność przy kurierze - tylko dla zaufanych Allegrowiczów, przy czym nigdy nie wysyłamy za pobraniem urządzeń chłodniczych
Płacę z Allegro - wiąże się z dłuższym okresem oczekiwania na przesyłkę
Na wpłatę pieniędzy czekamy do 7 dni - po tym terminie zawiadamiamy Allegro. W tytule wpłaty prosimy wpisać nr aukcji i swój nick na Allegro.
|
|
Koszty transportu
|
gratis - w przypadku ceny produktu powyżej 500 zł netto (610 zł brutto) z wyjątkiem sprzętu chłodniczego 15 zł brutto - w przypadku ceny produktu poniżej 500 zł netto (610 zł brutto) i przedpłaty 20 zł brutto - w przypadku ceny produktu poniżej 500 zł netto (610 zł brutto) i płatności przy odbiorze lub szczegółowo określone w treści aukcji
|
|
Terminy wysyłek
|
Zakupiony towar wysyłamy do 2-3 dni po otrzymaniu wpłaty na nasze konto. W przypadku dłuższego terminu realizacji kontaktujemy się mailowo i telefonicznie z Kupującym.
|
|
Ceny
|
Ceny towarów wyrażone w złotych polskich zawierają podatek VAT. Wystawiamy faktury VAT.
Wszystkie nasze produkty są fabrycznie nowe, dostarczane w oryginalnych opakowaniach producentów.
Zapraszamy serdecznie!
|
|
|
|
|
|
|
|
Urządzenie do gotowania w próżni
|
|
|
|
|
|
|
CSC-20 to profesjonalne nowoczesne urządzenie szwajcarskiej firmy Vac-Star przeznaczone do gotowania w próżni. Urządzenie jest w całości wykonane ze stali nierdzewnej. Cyfrowe sterowanie. Regulator temperatury PID gwarantuje dokładność pomiaru temperatury w zakresie do 0,2°C.
Gotowanie w próżni, tzw. sous vide to nowatorska metoda służąca przede wszystkim podniesieniu jakości przyrządzanej potrawy. Pozwala na zachowanie pierwotnego wyglądu i struktury produktu w czasie gotowania. Niezbędnym elementem procesu jest pakowarka próżniowa, bo produkt musi być zapakowany próżniowo do woreczka z wysoko barierowej folii. Zapakowany próżniowo produkt (najlepiej przyprawiony) wrzucamy do urządzenia do gotowania i uzyskujemy potrawę o niezwykłych właściwościach smakowych. Temperatura w produkcie jest monitorowana przez sondę (nie stanowi standardowego wyposażenia urządzenia CSC-20). Produkty gotowane próżniowo znacznie mniej tracą na wadze (około 10% w stosunku do gotowania tradycyjnego). Zyskujemy od razu produkt o znacznie wydłużonym terminie przydatności do spożycia, dodatkowo delikatny w smaku i zdrowy. Dzięki zamknięciu potrawy w próżni nie traci ona cennych witamin i soków. Wymaga też znacznie mniej przypraw, bo produkty nie tracą naturalnych soków, które skondensowane pozostają w potrawie.
Gotowanie sos vide nie wymaga wysokiej temperatury oczywistej dla gotowania tradycyjnego, bo odbywa się znacznie poniżej temperatury wrzenia i jest zróżnicowane w zależności od rodzaju produktu:
- wołowina, ryba - od 58 do 60°C
- wieprzowina - od 65 do 66°C
- cielęcina - od 65 do 68°C
- drób - od 65 do 71°C
- warzywa - od 80 do 85°C
Mimo że gotowanie odbywa się w niskich temperaturach, jest to całkowicie bezpieczne dla zdrowia, bo produkty są zapakowane próżniowo, nie ma więc tlenu powodującego powstawanie bakterii i drobnoustrojów. Poza tym produkty są poddawane dosyć długiemu działaniu temperatury, co gwarantuje unieszkodliwienie jakichkolwiek drobnoustrojów.Na korzyść urządzenia do gotowania w próżni działa jeszcze jedno - pozbycie się kuchennych zapachów, które podczas gotowania tradycyjnego bywają nieznośne. źródło informacji o metodzie sous vide Łukasz Konik
Do urządzenia można dokupić następujące elementy:
- sondę termiczną
- taśmę do sondy termicznej, która zabezpiecza woreczek po wbiciu sondy w potrawę
|
wymiary wewnętrzne
|
50,3x30x15 cm
|
wymiary zewnętrzne |
53,5x33,5x29,1 cm |
zakres temperatur |
25-99°C |
zasilanie
|
230 V
|
moc
|
1 kW
|
pojemność
|
20 l
|
|
|
|
|
|
|
|
Wysyłka firmą kurierską - Towar zawsze jest wysyłany bezpośrednio z magazynów naszych dostawców - firmy kurierskie podjeżdżają tam codziennie i zabierają przesyłki. Nie mamy możliwości wysyłania paczek za pośrednictwem poczty polskiej.Odbiór osobisty - Przedmioty z naszych aukcji można odebrać w siedzibie naszej firmy w Katowicach, ale trzeba będzie na nie poczekać kilka dni. Produkty, które wystawiamy na allegro są zawsze wysyłane bezpośrednio od naszych dostawców - nie prowadzimy własnych stanów magazynowych. Wysyłka kurierska jest realizowana zawsze bezpośrednio od dostawcy do klienta - skraca to czas oczekiwania na dostawę. Możemy oczywiście towar zamówić z dostawą do siedziby naszej firmy. Telefonicznie powiadamiamy kiedy towar jest gotowy do odbioru (zwykle trwa do 2 - 3 dni robocze). W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny pod wybrany numer: (32)[zasłonięte]750-81, (32)[zasłonięte]750-81 lub (32)[zasłonięte]750-81. Możliwy jest także kontakt mailowy : [zasłonięte]@mmgastro.pl . Odpowiemy na wszelkie pytania i wątpliwości.
Zastrzegamy sobie prawo do wcześniejszego zakończenia aukcji.
|
|