Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GOTOWANIE W PRÓŻNI - SOUS VIDE - CSC-20

11-06-2012, 17:23
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5 890 zł     
Użytkownik mmgastro
numer aukcji: 2329940762
Miejscowość Katowice
Wyświetleń: 16   
Koniec: 06-06-2012 14:37:38
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

M&M Gastro

Kontakt
telefony :
32 [zasłonięte] 11
32 [zasłonięte] 15
32 [zasłonięte] 28

fax : 32 [zasłonięte] 88

e-mail : [zasłonięte]@mmgastro.pl

Zapraszamy od poniedziałku
do piątku w godz. 8:00 - 17:00.

MM GASTRO
ul. Ociepki 8a
40-413 Katowice
Warunki płatności
przedpłata na konto bankowe:
RAIFFEISEN BANK POLSKA
69 1750 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0120000 [zasłonięte] 121508
- preferowana
płatność przy kurierze
- tylko dla zaufanych Allegrowiczów, przy czym nigdy nie wysyłamy za pobraniem urządzeń chłodniczych

Płacę z Allegro - wiąże się z dłuższym okresem oczekiwania na przesyłkę

Na wpłatę pieniędzy czekamy do 7 dni - po tym terminie zawiadamiamy Allegro. W tytule wpłaty prosimy wpisać nr aukcji i swój nick na Allegro.
Koszty transportu
gratis - w przypadku ceny produktu
powyżej 500 zł netto (610 zł brutto) z wyjątkiem sprzętu chłodniczego
15 zł brutto - w przypadku ceny
produktu poniżej 500 zł netto
(610 zł brutto) i przedpłaty
20 zł brutto - w przypadku ceny
produktu poniżej 500 zł netto
(610 zł brutto) i płatności przy odbiorze
lub szczegółowo określone w treści aukcji
Terminy wysyłek
Zakupiony towar wysyłamy do 2-3 dni po otrzymaniu wpłaty na nasze konto. W przypadku dłuższego terminu realizacji kontaktujemy się mailowo i telefonicznie z Kupującym.
Ceny
Ceny towarów wyrażone w złotych polskich zawierają podatek VAT. Wystawiamy faktury VAT.

Wszystkie nasze produkty są fabrycznie nowe, dostarczane w oryginalnych opakowaniach producentów.

Zapraszamy serdecznie!

Opis produktu






Urządzenie do gotowania w próżni


GOTOWANIE W PRÓŻNI - SOUS VIDE - CSC-20






 

 

CSC-20 to profesjonalne nowoczesne urządzenie szwajcarskiej firmy Vac-Star przeznaczone do gotowania w próżni. Urządzenie jest w całości wykonane ze stali nierdzewnej. Cyfrowe sterowanie. Regulator temperatury PID gwarantuje dokładność pomiaru temperatury w zakresie do 0,2°C.
  • Pojemność 20 l.

Gotowanie w próżni, tzw. sous vide to nowatorska metoda służąca przede wszystkim podniesieniu jakości przyrządzanej potrawy. Pozwala na zachowanie pierwotnego wyglądu i struktury produktu w czasie gotowania.
Niezbędnym elementem procesu jest pakowarka próżniowa, bo produkt musi być zapakowany próżniowo do woreczka z wysoko barierowej folii. Zapakowany próżniowo produkt (najlepiej przyprawiony) wrzucamy do urządzenia do gotowania i uzyskujemy potrawę o niezwykłych właściwościach smakowych. Temperatura w produkcie jest monitorowana przez sondę (nie stanowi standardowego wyposażenia urządzenia CSC-20).
Produkty gotowane próżniowo znacznie mniej tracą na wadze (około 10% w stosunku do gotowania tradycyjnego). Zyskujemy od razu produkt o znacznie wydłużonym terminie przydatności do spożycia, dodatkowo delikatny w smaku i zdrowy. Dzięki zamknięciu potrawy w próżni nie traci ona cennych witamin i soków. Wymaga też znacznie mniej przypraw, bo produkty nie tracą naturalnych soków, które skondensowane pozostają w potrawie.

Gotowanie sos vide nie wymaga wysokiej temperatury oczywistej dla gotowania tradycyjnego, bo odbywa się znacznie poniżej temperatury wrzenia i jest zróżnicowane w zależności od rodzaju produktu:
  • wołowina, ryba - od 58 do 60°C
  • wieprzowina - od 65 do 66°C
  • cielęcina - od 65 do 68°C
  • drób - od 65 do 71°C
  • warzywa - od 80 do 85°C
Mimo że gotowanie odbywa się w niskich temperaturach, jest to całkowicie bezpieczne dla zdrowia, bo produkty są zapakowane próżniowo, nie ma więc tlenu powodującego powstawanie bakterii i drobnoustrojów. Poza tym produkty są poddawane dosyć długiemu działaniu temperatury, co gwarantuje unieszkodliwienie jakichkolwiek drobnoustrojów.
Na korzyść urządzenia do gotowania w próżni działa jeszcze jedno - pozbycie się kuchennych zapachów, które podczas gotowania tradycyjnego bywają nieznośne.

źródło informacji o metodzie sous vide Łukasz Konik
Do urządzenia można dokupić następujące elementy:
  • sondę termiczną
  • taśmę do sondy termicznej, która zabezpiecza woreczek po wbiciu sondy w potrawę


 

 


Dane techniczne :



wymiary wewnętrzne

50,3x30x15 cm

wymiary zewnętrzne 53,5x33,5x29,1 cm
zakres temperatur 25-99°C

zasilanie

230 V

moc

1 kW

pojemność

20 l







 

 

Wysyłka firmą kurierską - Towar zawsze jest wysyłany bezpośrednio z magazynów naszych dostawców - firmy kurierskie podjeżdżają tam codziennie i zabierają przesyłki. Nie mamy możliwości wysyłania paczek za pośrednictwem poczty polskiej.

Odbiór osobisty - Przedmioty z naszych aukcji można odebrać w siedzibie naszej firmy w Katowicach, ale trzeba będzie na nie poczekać kilka dni. Produkty, które wystawiamy na allegro są zawsze wysyłane bezpośrednio od naszych dostawców - nie prowadzimy własnych stanów magazynowych. Wysyłka kurierska jest realizowana zawsze bezpośrednio od dostawcy do klienta - skraca to czas oczekiwania na dostawę. Możemy oczywiście towar zamówić z dostawą do siedziby naszej firmy. Telefonicznie powiadamiamy kiedy towar jest gotowy do odbioru (zwykle trwa do 2 - 3 dni robocze).


W przypadku pytań prosimy o kontakt telefoniczny pod wybrany numer: (32)[zasłonięte]750-81,
(32)[zasłonięte]750-81 lub (32)[zasłonięte]750-81. Możliwy jest także kontakt mailowy : [zasłonięte]@mmgastro.pl . Odpowiemy na wszelkie pytania i wątpliwości.

Zastrzegamy sobie prawo do wcześniejszego zakończenia aukcji.

 

 

 

 

 

M&M Gastro