|
1. PRZED ZAKUPEM Do większości publikacji oferuję darmowy fragment książki.
2. Zakup potwierdź mailem wpisując swój nick z Allegro.
3. W odpowiedzi otrzymasz dane do dokonania płatności (nr konta i tytuł przelewu)
4. Po zaksięgowaniu wpłaty wysyłam kupującemu pełną wersję elektroniczną książki - gratis!!!
5. Informuję o terminie wysłania książki drukowanej.
6. Po otrzymaniu przesyłki kupujący wystawia komentarz, co jest dla mnie informacją, że przesyłka dotarła zgodnie z umową.
7. Komentarz wystawiam jako druga.
8. Jeżeli przesyłka nie dotrze w ciągu 10 dni od otrzymania maila potwierdzającego, proszę o kontakt celem wyjaśnienia sytuacji.
|
|
|
|
Przesyłki wysyłane są priorytetem (Poczta Polska) Koszt przesyłki - 0 zł
|
|
|
|
- Płacę z Allegro
- Przedpłata na konto
|
|
|
|
|
|
|
|
"Gotowanie jest proste" Grzegorz Ostrowski
Wydawca: "Złote Myśli" ISBN:[zasłonięte]978-8382-139-0 ilość stron: 241 wydanie II, rok 2008 Książka drukowana - nowa okładka: miękka cena rynkowa: 29,90 zł
cena promocyjna: 22,40 zł przesyłka: 0 zł
Spis treści:
To publikacja dla nowoczesnych osób, które szybko chcą się nauczyć gotować efektowne i smakowite dania. Zawiera wszelkie podstawowe informacje, podane w prosty, jasny i przejrzysty sposób, koncentrując się na praktycznych aspektach gotowania, a znajdujące się w niej przepisy kulinarne są po prostu... wyborne.
Książka jest utrzymana w lekkim, pełnym humoru tonie. Bez zbędnej dydaktyki i teoretycznych informacji.
Poznaj zawsze aktualne i niezwykle proste w wykonaniu przepisy kulinarne, które zrobią niesamowite wrażenie na Twoich gościach.
Dlaczego z poradnikiem "Gotowanie jest proste" gotowanie jest takie łatwe, a przygotowane potrawy takie smaczne?
- Wszystkie ilości składników podane są w szklankach, łyżkach i garściach - nie potrzebujesz używać wagi, by ugotować pyszną potrawę.
- Przepisy kulinarne są podzielone na czytelne kategorie, dzięki czemu odnalezienie interesującego przepisu jest proste i bardzo szybkie.
- Wszystkie przepisy są oparte na powszechnie dostępnych produktach - zaś potrawy z nich powstałe są zupełnie niebanalne.
- W odróżnieniu od innych wydawnictw dostępnych na rynku, w poradniku "Gotowanie jest proste!" nie znajdziesz żadnego "wydumanego" lub naprawdę banalnego przepisu. Tutaj są tylko pomysły na przepyszne dania, które zawsze się udają.
Teraz i Ty możesz odkryć najsłynniejsze smaki świata...
Przepisy na dania światowej sławy zapewnią Ci smakową podróż po stołach całego świata. Nie musisz daleko wyjeżdżać lub płacić astronomicznych sum w restauracjach, by cieszyć się daniami, które zrobiły furorę na całym świecie. To specjalnie dobrany zbiór potraw, które łatwo wykonasz w swojej kuchni.
...a może wolisz tradycyjny smak "jak u Babci"?
Potrawy tradycyjnej kuchni domowej każdy lubi, każdy gotujący musi je znać. A Babcia nie zawsze jest "pod ręką". W "Gotowanie jest proste!" znajdziesz tradycyjne, polskie dania. Nie tylko smakują wybornie, ale także są naszą tradycją, którą należy podtrzymywać i raz na jakiś czas przygotować prawdziwie polski obiad niedzielny.
A może masz "smaka" na coś niebanalnego?
W "Gotowanie jest proste!" znajdziesz też pomysły niebanalne, które rewelacyjnie urozmaicą Twoje posiłki. Dzięki Twoim modyfikacjom wyczarujesz z nich wiele dań, które pozostawią po sobie zawsze miłe wspomnienia.
Zobacz, jakie jeszcze tematy znajdziesz w "Gotowanie jest proste!":
- Gotowanie zaczyna się od kupowania - na co warto zwracać kupując produkty spożywcze?
- Przechowywanie - czyli krótka obsługa lodówki i szafek kuchennych.
- Bez wyposażenia ani rusz, to po prostu trzeba mieć w kuchni - przegląd podstawowych rzeczy koniecznych w kuchni.
- Żelazna porcja - niezbędne produkty w każdej kuchni - krótki przegląd.
- Zioła - kwintesencja smaku - przegląd najpopularniejszych ziół, propozycje zastosowania.
- Szybkie smażenie "stir fry" - pomysł na danie w kilka minut.
- Pieczenie bardzo długie w niskiej temperaturze - jeszcze nigdy pieczone mięso nie było tak delikatne.
- Pieczenie w soli - super efekt, zawsze robi wrażenie.
- Grillowanie na dworze i w domu.
- Peklowanie mięsa - domowy sposób na pyszne schaby i karkówki.
- Ciasta i ciasteczka - to nie jest trudne, to jest słodkie i zniewalające.
- Tabela miar i wag - koniec kłopotów z ważeniem! Wszystko zmierzysz za pomocą szklanki i łyżek.
W "Gotowanie jest proste!" znajdziesz ponad setkę sprawdzonych przepisów oraz całe mnóstwo przydatnych informacji, które sprawią, iż każda potrawa uda Ci się zawsze, a jej przygotowanie nie zabierze dużo czasu.
Gotowanie zaczyna się od kupowania
Kupowanie i przechowywanie warzyw
Bez wyposażenia ani rusz
Żelazna porcja
Zioła - kwintesencja smaku
Peklowanie mięsa
Pieczenie warzyw
Szybkie smażenie
Sztuka pieczenia mięsa
Pieczenie schabu bardzo długie w niskiej temperaturze
Ryba pieczona w soli
Grillowanie na dworze i w domu
Grillowanie na obiad, kolację i... śniadanie?
Coś na ząb, czyli szybkie przystawki
Pieczone ziemniaki w folii z boczkiem lub słoninką i mnóstwem kminku
Koreczki z panierowanego camemberta
Kuleczki dwubarwne z mozzarelli i pomidorków koktajlowych owinięte listkami rukoli
Bruschetta
Roladki z grillowanej cukinii
Frytki kurczakowe do pogryzania
Nadziewane pomidory jajecznicą z łososiem na gorąco
Migdały w skorupce paprykowej
Oliwki karnawałowe
Zapiekane gruszki z boczkiem i rokpolem
Nigiri-zushi z łososiem
Kappamaki - sushi z ogórkiem
Ryż shari do sushi
Energetyczne i odświeżające zupy
Zupa cebulowa klasyczna
Rosół domowy
Czerwony barszcz według mojej babci Reginy
Szwajcarska zupa ze świeżych ogórków
Zupa pieczarkowa z porami
Gazpaczo
Zupa serowa mocno jedwabista
Kapuśniak prowansalski
Minestrone - włoska zupa jarzynowa
Duńska zupa z porów
Zupa z grzybów leśnych
Chłodnik melonowy z borówkam
Kolorowe, tryskające świeżością sałatki
Zielone brokuły pokreślone żółtym ananasem
Sałatka z cukinii, pomidorów i ogórków bardzo delikatna
Sałata z kurczakiem pożywna a odświeżająca
Sałatka z fety, czarnych oliwek i pomidorów
Zimna, a pikantna sałatka ziemniakowa
Sałata z różnych serów wzbogacona orzeszkami pistacjowymi
Białostocka sałatka z grzybów z odrobiną koniaku
Rukola z parmezanem i suszonymi pomidorami
Koper włoski i pomidory
Wytrawna sałatka ryżowa z pomidorami i żółtymi i zielonymi kuleczkami
Sałatka pieczarkowa
Sałatka truskawkowo-melonowa z melisą
Makaron daje tyle możliwości
Tagliatelle z cukiniowymi wstążkami i rukolą
Penne z sosem pomidorowo-śmietanowo-serowym
Spaghetti całe czerwone z suszonymi pomidorami
Zielone tagliatelle mocno brokułowe z delikatnym serowym akcentem
Tagliatelle śmietanowo - łososiowe
Spaghetti alla puttanesca czyli z sosem z anchois, pomidorów, oliwek i kaparów
Tagliatelle z tapenadą i smażonymi grzybami
Tagliatelle z sosem pieczarkowo-orzechowym
Makaron z czosnkowymi skwarkami chlebowymi i boczkowymi wzbogacony bryndzową nutą
Pyszny makaron w sosie pomidorowo - mięsnym w stylu bolońskim
Makaron z fetą, szpinakiem i orzechami
Tagliatelle z groszkiem cukrowym, pomidorami i bazylią
Pizza w domu? - to jest proste!
Ciasto na pizzę
Pizza z pieczarkami
Nadzienie do pizzy paprykowo-czosnkowe
Nadzienie do pizzy cebulowe z delikatnym aromatem gałki muszkatołowej
Nadzienie do pizzy z grzybów mun i rokpola
Nadzienie w stylu prowansalskim
Nadzienie mocno serowe
Nadzienie do pizzy z rukoli, suszonych pomidorów i mozzarelli
Nadzienie porowo - bekonowe
Nadzienie do pizzy z cebuli i fety
Pizza calzone ze szpinakiem
Pizza z salami albo z szynką
Sztuka mięsa
Gyros z piersi kurczaka
Szaszłyki jagnięce - Sis kababi
Cielęcina po grecku w winie z czosnkiem i tymiankiem
Wołowina duszona w czerwonym winie z szalotkami i pieczarkami
Wołowina Bourguignon
Pieczeń wołowa z warzywami marynowana wcześniej w winie
Pieczony schab z rozmarynem
Jabłkowe piersi kurczaka
Niedzielny schab z suszonymi owocami
Wieprzowina smażona z cebulą i kiełkami mung
Pieczona karkówka z suszonymi śliwkami i świeżym rozmarynem
Szynka świąteczna o bardzo porządnym smaku
Sos sens nadaje
Sos pomidorowy do pizzy
Aioli czyli majonez czosnkowy
Cumberland - klasyczny sos
Maślano-cytrynowy sos do ryb
Salsa owocowa doskonała do mięsa wszelakiego
Sławny sos holenderski
Domowy majonez
Sos tatarski
Dip majonezowo-oliwkowy
Dip z gorgonzolą
Sos pomidorowo-selerowy do makaronu
Ryby zdrowe, pyszne i błyskawiczne
Ryba pieczona w soli
Karp wigilijny gotowany na parze winnej, mocno aromatyczny!
Filety z pstrąga z patelni w sosie serowym z zieloną nutą
Pstrąg na cytrynie
Filety z łososia z patelni z aromatem octu balsamicznego i bazylii
Carpaccio z łososia
Okonki tymiankowe-limonkowe do szczypania
Śledzie mocno ziołowe
Łosoś z patelni grillowej z masłem cytrynowo-pietruszkowym
Śledzie w sosie śmietanowym z jajkami
Filety z białej ryby w sosie musztardowym
Ryba (filety) w cieście piwnym
Grill - zabawa na świeżym powietrzu
Steki schabowe mocno rozmarynowe
Łosoś ziołowy a delikatny
Bakłażany grillowane z cukinią i cebulą, podane w sosie jogurtowym
Kaszanka z grilla
Kapelusze pieczarek faszerowane kozim serem i orzechami włoskimi
Skrzydełka i udka kurczaka pikantne a mocno przyrumienione
Grillowane boczniaki
Piersi kurczaka o aromacie niezwykłym, bo marynowane w jogurcie na sposób indyjski
Czosnek z grilla
Szaszłyki z wołowiny marynowane wcześniej w winie z delikatnym aromatem czosnku
Cebula i pieczarki rozkosznie pachnące ziołami
Szaszłyki z kurczaka w stylu wschodnim
Urocze warzywa niskokaloryczne
Zawijane pieczone papryki z serem feta
Kalafior w piwnym cieście
Smażony groszek cukrowy z bazylią i parmezanem
Brokuły z jogurtem lub śmietaną
Fasolka z płatkami migdałów
Musaka z lekka lżejsza i smaczniejsza
Zapiekane bakłażany z pomidorami, mozzarellą i ziołami
Kalafior w rytmie salsy
Ratatouille czerwono - zielone
Pomidory faszerowane po prowansalsku
Szaszłyki cebulowo - pieczarkowe mocno ziołowe
Bakłażan z sosem jogurtowym z delikatnym aromatem miętowym
Słodkości na deser!
Tiramisu - przepis klasyczny
Clafoutis
Zabajone
Krem waniliowy bardzo delikatny doskonały ze świeżymi owocami
Galaretka jogurtowa z truskawkami
Pascha waniliowa
Creme brule
Jabłka zapiekane w winie
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
Lody z brzoskwiniami zamknięte w szklistej karmelowej pułapce
Banany zapiekane w mleczku kokosowym
Krem waniliowy bardzo delikatny doskonały ze świeżymi owocami
Galaretka jogurtowa z truskawkami
Pascha waniliowa
Creme brule
Jabłka zapiekane w winie
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
Lody z brzoskwiniami zamknięte w szklistej karmelowej pułapce
Banany zapiekane w mleczku kokosowym
Krem waniliowy bardzo delikatny doskonały ze świeżymi owocami
Galaretka jogurtowa z truskawkami
Pascha waniliowa
Creme brule
Jabłka zapiekane w winie
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
Lody z brzoskwiniami zamknięte w szklistej karmelowej pułapce
Banany zapiekane w mleczku kokosowym
Krem waniliowy bardzo delikatny doskonały ze świeżymi owocami
Galaretka jogurtowa z truskawkami
Pascha waniliowa
Creme brule
Jabłka zapiekane w winie
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami
Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
Lody z brzoskwiniami zamknięte w szklistej karmelowej pułapce
Banany zapiekane w mleczku kokosowym
Kto jeszcze chciałby nauczyć się gotować szybko, prosto i niezwykle smacznie?
Daj mi 5 minut, a pokażę Ci, jak wykorzystując sprawdzone przepisy:
- nigdy więcej nie popełniać błędów w kuchni;
- skończyć z brakiem pomysłów kulinarnych;
- urozmaicić jadłospis o potrawy proste, szybkie i smaczne.
Pomyśl: co dałoby Ci korzystanie tylko ze sprawdzonych przepisów, zawierających wszystkie niezbędne informacje "krok po kroku" do ich wykonania? Co byś powiedział na przepisy kulinarne, do których składniki masz prawie zawsze w lodówce, a mimo to potrawy z nich wykonane są niecodzienne i tryskają aromatem i zachwycają swoją fantazją każdego, kto je spróbuje?
Tak, to prawda, że:
- gotowanie jest sztuką, w której i Ty staniesz się mistrzem lub mistrzynią, i nawet najbardziej dotąd skomplikowane potrawy nie będą stanowić dla Ciebie żadnego problemu;
- można przyrządzić tysiące różnych dań w czasie nie dłuższym niż kilkanaście minut. I Ty je będziesz przygotowywać.
(tylko nie mów swoim gościom, którzy będą nimi zachwyceni, że tylko tyle czasu Cię kosztowały!)
Pomyśl: co dałoby Ci korzystanie tylko ze sprawdzonych przepisów, zawierających wszystkie niezbędne informacje "krok po kroku" do ich wykonania? Co byś powiedział na przepisy kulinarne, do których składniki masz prawie zawsze w lodówce, a mimo to potrawy z nich wykonane są niecodzienne i tryskają aromatem i zachwycają swoją fantazją każdego, kto je spróbuje?
(tylko nie mów swoim gościom, którzy będą nimi zachwyceni, że tylko tyle czasu Cię kosztowały!)Grzegorz Ostrowski, autor tego praktycznego poradnika, ma już na swoim koncie 3 książki kulinarne oraz publikacje w wielu czasopismach i gazetach (między innymi: "Życie Warszawy", "Dziennik Bałtycki", "Gazeta Poznańska", "Głos Szczeciński", "Dziennik Łódzki", "Głos Pomorza").
Występował w TVN Style oraz rozgłośniach radiowych. Jego pasja oraz styl cieszy się dużą popularnością wśród wielu miłośników gotowania.
Od 5 lat prowadzi prawdopodobnie najlepszy, internetowy serwis kulinarny, znajdujący się pod adresem www.MniamMniam.plGrzegorz Ostrowski, autor tego praktycznego poradnika, ma już na swoim koncie 3 książki kulinarne oraz publikacje w wielu czasopismach i gazetach (między innymi: "Życie Warszawy", "Dziennik Bałtycki", "Gazeta Poznańska", "Głos Szczeciński", "Dziennik Łódzki", "Głos Pomorza").
Czy masz ochotę zrobić wrażenie swoimi daniami na gościach i bliskich, wprawiając ich w zachwyt? Chcesz słuchać pochwał i szczerych słów uznania?
BONUS !!! Po dokonaniu wpłaty otrzymasz gratisowo pełną wersję elektroniczną.
|
|