Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Gotowanie jest proste -Ostrowski- kuchnia, potrawy

19-01-2012, 22:08
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 22.40 zł     
Użytkownik billis17
numer aukcji: 2001123962
Miejscowość Szczecinek
Wyświetleń: 9   
Koniec: 15-01-2012 07:13:05
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha


       

           e-mail
[zasłonięte]@gmail.com

         telefon
     664-[zasłonięte]-763
   


Wyłącznie przedpłata
        na konto


Przesyłki wysyłane są
        priorytetem
    (Poczta Polska)
Koszt przesyłki - 0 zł

                    1.
     PRZED ZAKUPEM
Do większości publikacji
oferuję darmowy fragment
       książki.

                     2.
Zakup potwierdź mailem
wpisując swój nick z Allegro.

                     3.
W odpowiedzi otrzymasz dane
 do dokonania płatności
(nr konta i tytuł przelewu)

                      4.
Po zaksięgowaniu wpłaty
wysyłam kupującemu pełną
wersję elektroniczną
książki - gratis!!!

                      
5.
Informuję o terminie wysłania
książki drukowanej.

                       6.
Po otrzymaniu przesyłki
kupujący wystawia komentarz,
co jest dla mnie informacją,
że przesyłka dotarła zgodnie
    z umową.

                        7.
Komentarz wystawiam
jako druga.

                        8.
Jeżeli przesyłka nie dotrze
      w ciągu 10 dni
od otrzymania maila
potwierdzającego, proszę
o kontakt celem wyjaśnienia
         sytuacji.



Gotowanie jest proste -Ostrowski- kuchnia, potrawy






"Gotowanie jest proste"
Grzegorz Ostrowski



Wydawca: "Złote Myśli"
ISBN:[zasłonięte]978-8382-139-0
ilość stron: 241
wydanie II, rok 2008
Książka drukowana - nowa
okładka: miękka
cena rynkowa: 29,90
cena promocyjna: 22,43 zł
przesyłka: 0 zł



S
pis treści:

  • Gotowanie zaczyna się od kupowania
  • Kupowanie i przechowywanie warzyw
  • Bez wyposażenia ani rusz
  • Żelazna porcja
  • Zioła - kwintesencja smaku
  • Peklowanie mięsa
  • Pieczenie warzyw
  • Szybkie smażenie
  • Sztuka pieczenia mięsa
  • Pieczenie schabu bardzo długie w niskiej temperaturze
  • Ryba pieczona w soli
  • Grillowanie na dworze i w domu
  • Grillowanie na obiad, kolację i... śniadanie?
  • Coś na ząb, czyli szybkie przystawki
  •  Pieczone ziemniaki w folii z boczkiem lub słoninką i mnóstwem kminku
  •  Koreczki z panierowanego camemberta
  •  Kuleczki dwubarwne z mozzarelli i pomidorków koktajlowych owinięte listkami rukoli
  •  Bruschetta
  •  Roladki z grillowanej cukinii
  •  Frytki kurczakowe do pogryzania
  •  Nadziewane pomidory jajecznicą z łososiem na gorąco
  •  Migdały w skorupce paprykowej
  •  Oliwki karnawałowe
  •  Zapiekane gruszki z boczkiem i rokpolem
  •  Nigiri-zushi z łososiem
  •  Kappamaki - sushi z ogórkiem
  •  Ryż shari do sushi
  • Energetyczne i odświeżające zupy
  •  Zupa cebulowa klasyczna
  •  Rosół domowy
  •  Czerwony barszcz według mojej babci Reginy
  •  Szwajcarska zupa ze świeżych ogórków
  •  Zupa pieczarkowa z porami
  •  Gazpaczo
  •  Zupa serowa mocno jedwabista
  •  Kapuśniak prowansalski
  •  Minestrone - włoska zupa jarzynowa
  •  Duńska zupa z porów
  •  Zupa z grzybów leśnych
  •  Chłodnik melonowy z borówkam
  • Kolorowe, tryskające świeżością sałatki
  •  Zielone brokuły pokreślone żółtym ananasem
  •  Sałatka z cukinii, pomidorów i ogórków bardzo delikatna
  •  Sałata z kurczakiem pożywna a odświeżająca
  •  Sałatka z fety, czarnych oliwek i pomidorów
  •  Zimna, a pikantna sałatka ziemniakowa
  •  Sałata z różnych serów wzbogacona orzeszkami pistacjowymi
  •  Białostocka sałatka z grzybów z odrobiną koniaku
  •  Rukola z parmezanem i suszonymi pomidorami
  •  Koper włoski i pomidory
  •  Wytrawna sałatka ryżowa z pomidorami i żółtymi i zielonymi kuleczkami
  •  Sałatka pieczarkowa
  •  Sałatka truskawkowo-melonowa z melisą
  • Makaron daje tyle możliwości
  •  Tagliatelle z cukiniowymi wstążkami i rukolą
  •  Penne z sosem pomidorowo-śmietanowo-serowym
  •  Spaghetti całe czerwone z suszonymi pomidorami
  •  Zielone tagliatelle mocno brokułowe z delikatnym serowym akcentem
  •  Tagliatelle śmietanowo - łososiowe
  •  Spaghetti alla puttanesca czyli z sosem z anchois, pomidorów, oliwek i kaparów
  •  Tagliatelle z tapenadą i smażonymi grzybami
  •  Tagliatelle z sosem pieczarkowo-orzechowym
  •  Makaron z czosnkowymi skwarkami chlebowymi i boczkowymi wzbogacony bryndzową nutą
  •  Pyszny makaron w sosie pomidorowo - mięsnym w stylu bolońskim
  •  Makaron z fetą, szpinakiem i orzechami
  •  Tagliatelle z groszkiem cukrowym, pomidorami i bazylią
  • Pizza w domu? - to jest proste!
  •  Ciasto na pizzę
  •  Pizza z pieczarkami
  •  Nadzienie do pizzy paprykowo-czosnkowe
  •  Nadzienie do pizzy cebulowe z delikatnym aromatem gałki muszkatołowej
  •  Nadzienie do pizzy z grzybów mun i rokpola
  •  Nadzienie w stylu prowansalskim
  •  Nadzienie mocno serowe
  •  Nadzienie do pizzy z rukoli, suszonych pomidorów i mozzarelli
  •  Nadzienie porowo - bekonowe
  •  Nadzienie do pizzy z cebuli i fety
  •  Pizza calzone ze szpinakiem
  •  Pizza z salami albo z szynką
  • Sztuka mięsa
  •  Gyros z piersi kurczaka
  •  Szaszłyki jagnięce - Sis kababi
  •  Cielęcina po grecku w winie z czosnkiem i tymiankiem
  •  Wołowina duszona w czerwonym winie z szalotkami i pieczarkami
  •  Wołowina Bourguignon
  •  Pieczeń wołowa z warzywami marynowana wcześniej w winie
  •  Pieczony schab z rozmarynem
  •  Jabłkowe piersi kurczaka
  •  Niedzielny schab z suszonymi owocami
  •  Wieprzowina smażona z cebulą i kiełkami mung
  •  Pieczona karkówka z suszonymi śliwkami i świeżym rozmarynem
  •  Szynka świąteczna o bardzo porządnym smaku
  • Sos sens nadaje
  •  Sos pomidorowy do pizzy
  •  Aioli czyli majonez czosnkowy
  •  Cumberland - klasyczny sos
  •  Maślano-cytrynowy sos do ryb
  •  Salsa owocowa doskonała do mięsa wszelakiego
  •  Sławny sos holenderski
  •  Domowy majonez
  •  Sos tatarski
  •  Dip majonezowo-oliwkowy
  •  Dip z gorgonzolą
  •  Sos pomidorowo-selerowy do makaronu
  • Ryby zdrowe, pyszne i błyskawiczne
  •  Ryba pieczona w soli
  •  Karp wigilijny gotowany na parze winnej, mocno aromatyczny!
  •  Filety z pstrąga z patelni w sosie serowym z zieloną nutą
  •  Pstrąg na cytrynie
  •  Filety z łososia z patelni z aromatem octu balsamicznego i bazylii
  •  Carpaccio z łososia
  •  Okonki tymiankowe-limonkowe do szczypania
  •  Śledzie mocno ziołowe
  •  Łosoś z patelni grillowej z masłem cytrynowo-pietruszkowym
  •  Śledzie w sosie śmietanowym z jajkami
  •  Filety z białej ryby w sosie musztardowym
  •  Ryba (filety) w cieście piwnym
  • Grill - zabawa na świeżym powietrzu
  •  Steki schabowe mocno rozmarynowe
  •  Łosoś ziołowy a delikatny
  •  Bakłażany grillowane z cukinią i cebulą, podane w sosie jogurtowym
  •  Kaszanka z grilla
  •  Kapelusze pieczarek faszerowane kozim serem i orzechami włoskimi
  •  Skrzydełka i udka kurczaka pikantne a mocno przyrumienione
  •  Grillowane boczniaki
  •  Piersi kurczaka o aromacie niezwykłym, bo marynowane w jogurcie na sposób indyjski
  •  Czosnek z grilla
  •  Szaszłyki z wołowiny marynowane wcześniej w winie z delikatnym aromatem czosnku
  •  Cebula i pieczarki rozkosznie pachnące ziołami
  •  Szaszłyki z kurczaka w stylu wschodnim
  • Urocze warzywa niskokaloryczne
  •  Zawijane pieczone papryki z serem feta
  •  Kalafior w piwnym cieście
  •  Smażony groszek cukrowy z bazylią i parmezanem
  •  Brokuły z jogurtem lub śmietaną
  •  Fasolka z płatkami migdałów
  •  Musaka z lekka lżejsza i smaczniejsza
  •  Zapiekane bakłażany z pomidorami, mozzarellą i ziołami
  •  Kalafior w rytmie salsy
  •  Ratatouille czerwono - zielone
  •  Pomidory faszerowane po prowansalsku
  •  Szaszłyki cebulowo - pieczarkowe mocno ziołowe
  •  Bakłażan z sosem jogurtowym z delikatnym aromatem miętowym
  • Słodkości na deser!
  • Tiramisu - przepis klasyczny
  • Clafoutis
  • Zabajone
  • Krem waniliowy bardzo delikatny doskonały ze świeżymi owocami
  • Galaretka jogurtowa z truskawkami
  • Pascha waniliowa
  • Creme brule
  • Jabłka zapiekane w winie
  • Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami
  • Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
  • Lody z brzoskwiniami zamknięte w szklistej karmelowej pułapce
  • Banany zapiekane w mleczku kokosowym
  • Krem waniliowy bardzo delikatny doskonały ze świeżymi owocami
  • Galaretka jogurtowa z truskawkami
  • Pascha waniliowa
  • Creme brule
  • Jabłka zapiekane w winie
  • Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami
  • Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
  • Lody z brzoskwiniami zamknięte w szklistej karmelowej pułapce
  • Banany zapiekane w mleczku kokosowym
  • Krem waniliowy bardzo delikatny doskonały ze świeżymi owocami
  • Galaretka jogurtowa z truskawkami
  • Pascha waniliowa
  • Creme brule
  • Jabłka zapiekane w winie
  • Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami
  • Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
  • Lody z brzoskwiniami zamknięte w szklistej karmelowej pułapce
  • Banany zapiekane w mleczku kokosowym
  • Krem waniliowy bardzo delikatny doskonały ze świeżymi owocami
  • Galaretka jogurtowa z truskawkami
  • Pascha waniliowa
  • Creme brule
  • Jabłka zapiekane w winie
  • Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami
  • Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
  • Lody z brzoskwiniami zamknięte w szklistej karmelowej pułapce
  • Banany zapiekane w mleczku kokosowym

    Kto jeszcze chciałby nauczyć się gotować
    szybko, prosto i niezwykle smacznie?

    Daj mi 5 minut, a pokażę Ci, jak wykorzystując sprawdzone przepisy:

    • nigdy więcej nie popełniać błędów w kuchni;
    • skończyć z brakiem pomysłów kulinarnych;
    • urozmaicić jadłospis o potrawy proste, szybkie i smaczne.

      Pomyśl: co dałoby Ci korzystanie tylko ze sprawdzonych przepisów, zawierających wszystkie niezbędne informacje "krok po kroku" do ich wykonania? Co byś powiedział na przepisy kulinarne, do których składniki masz prawie zawsze w lodówce, a mimo to potrawy z nich wykonane są niecodzienne i tryskają aromatem i zachwycają swoją fantazją każdego, kto je spróbuje?

      Tak, to prawda, że:

      • gotowanie jest sztuką, w której i Ty staniesz się mistrzem lub mistrzynią, i nawet najbardziej dotąd skomplikowane potrawy nie będą stanowić dla Ciebie żadnego problemu;
      • można przyrządzić tysiące różnych dań w czasie nie dłuższym niż kilkanaście minut. I Ty je będziesz przygotowywać.

      (tylko nie mów swoim gościom, którzy będą nimi zachwyceni, że tylko tyle czasu Cię kosztowały!)

      Pomyśl: co dałoby Ci korzystanie tylko ze sprawdzonych przepisów, zawierających wszystkie niezbędne informacje "krok po kroku" do ich wykonania? Co byś powiedział na przepisy kulinarne, do których składniki masz prawie zawsze w lodówce, a mimo to potrawy z nich wykonane są niecodzienne i tryskają aromatem i zachwycają swoją fantazją każdego, kto je spróbuje?

      (tylko nie mów swoim gościom, którzy będą nimi zachwyceni, że tylko tyle czasu Cię kosztowały!)Grzegorz Ostrowski, autor tego praktycznego poradnika, ma już na swoim koncie 3 książki kulinarne oraz publikacje w wielu czasopismach i gazetach (między innymi: "Życie Warszawy", "Dziennik Bałtycki", "Gazeta Poznańska", "Głos Szczeciński", "Dziennik Łódzki", "Głos Pomorza").

      Występował w TVN Style oraz rozgłośniach radiowych. Jego pasja oraz styl cieszy się dużą popularnością wśród wielu miłośników gotowania.

      Od 5 lat prowadzi prawdopodobnie najlepszy, internetowy serwis kulinarny, znajdujący się pod adresem www.MniamMniam.plGrzegorz Ostrowski, autor tego praktycznego poradnika, ma już na swoim koncie 3 książki kulinarne oraz publikacje w wielu czasopismach i gazetach (między innymi: "Życie Warszawy", "Dziennik Bałtycki", "Gazeta Poznańska", "Głos Szczeciński", "Dziennik Łódzki", "Głos Pomorza").

      Czy masz ochotę zrobić wrażenie swoimi daniami na gościach i bliskich, wprawiając ich w zachwyt? Chcesz słuchać pochwał i szczerych słów uznania?

  • To publikacja dla nowoczesnych osób, które szybko chcą się nauczyć gotować efektowne i smakowite dania. Zawiera wszelkie podstawowe informacje, podane w prosty, jasny i przejrzysty sposób, koncentrując się na praktycznych aspektach gotowania, a znajdujące się w niej przepisy kulinarne są po prostu... wyborne.

    Książka jest utrzymana w lekkim, pełnym humoru tonie. Bez zbędnej dydaktyki i teoretycznych informacji.

    Poznaj zawsze aktualne i niezwykle proste w wykonaniu przepisy kulinarne, które zrobią niesamowite wrażenie na Twoich gościach.

    Dlaczego z poradnikiem "Gotowanie jest proste" gotowanie jest takie łatwe, a przygotowane potrawy takie smaczne?

    • Wszystkie ilości składników podane są w szklankach, łyżkach i garściach - nie potrzebujesz używać wagi, by ugotować pyszną potrawę.
    • Przepisy kulinarne są podzielone na czytelne kategorie, dzięki czemu odnalezienie interesującego przepisu jest proste i bardzo szybkie.
    • Wszystkie przepisy są oparte na powszechnie dostępnych produktach - zaś potrawy z nich powstałe są zupełnie niebanalne.
    • W odróżnieniu od innych wydawnictw dostępnych na rynku, w poradniku "Gotowanie jest proste!" nie znajdziesz żadnego "wydumanego" lub naprawdę banalnego przepisu. Tutaj są tylko pomysły na przepyszne dania, które zawsze się udają.

    Teraz i Ty możesz odkryć najsłynniejsze smaki świata...

    Przepisy na dania światowej sławy zapewnią Ci smakową podróż po stołach całego świata. Nie musisz daleko wyjeżdżać lub płacić astronomicznych sum w restauracjach, by cieszyć się daniami, które zrobiły furorę na całym świecie. To specjalnie dobrany zbiór potraw, które łatwo wykonasz w swojej kuchni.

    ...a może wolisz tradycyjny smak "jak u Babci"?

    Potrawy tradycyjnej kuchni domowej każdy lubi, każdy gotujący musi je znać. A Babcia nie zawsze jest "pod ręką". W "Gotowanie jest proste!" znajdziesz tradycyjne, polskie dania. Nie tylko smakują wybornie, ale także są naszą tradycją, którą należy podtrzymywać i raz na jakiś czas przygotować prawdziwie polski obiad niedzielny.

    A może masz "smaka" na coś niebanalnego?

    W "Gotowanie jest proste!" znajdziesz też pomysły niebanalne, które rewelacyjnie urozmaicą Twoje posiłki. Dzięki Twoim modyfikacjom wyczarujesz z nich wiele dań, które pozostawią po sobie zawsze miłe wspomnienia.

    Zobacz, jakie jeszcze tematy znajdziesz w "Gotowanie jest proste!":

    • Gotowanie zaczyna się od kupowania - na co warto zwracać kupując produkty spożywcze?
    • Przechowywanie - czyli krótka obsługa lodówki i szafek kuchennych.
    • Bez wyposażenia ani rusz, to po prostu trzeba mieć w kuchni - przegląd podstawowych rzeczy koniecznych w kuchni.
    • Żelazna porcja - niezbędne produkty w każdej kuchni - krótki przegląd.
    • Zioła - kwintesencja smaku - przegląd najpopularniejszych ziół, propozycje zastosowania.
    • Szybkie smażenie "stir fry" - pomysł na danie w kilka minut.
    • Pieczenie bardzo długie w niskiej temperaturze - jeszcze nigdy pieczone mięso nie było tak delikatne.
    • Pieczenie w soli - super efekt, zawsze robi wrażenie.
    • Grillowanie na dworze i w domu.
    • Peklowanie mięsa - domowy sposób na pyszne schaby i karkówki.
    • Ciasta i ciasteczka - to nie jest trudne, to jest słodkie i zniewalające.
    • Tabela miar i wag - koniec kłopotów z ważeniem! Wszystko zmierzysz za pomocą szklanki i łyżek.

      W "Gotowanie jest proste!"  znajdziesz ponad setkę sprawdzonych przepisów oraz całe mnóstwo przydatnych informacji, które sprawią, iż każda potrawa uda Ci się zawsze, a jej przygotowanie nie zabierze dużo czasu.

     


    BONUS !!!
    Po dokonaniu wpłaty otrzymasz
    gratisowo pełną wersję elektroniczną.