wydawca: Złote Myśli
ISBN [zasłonięte]978-8382-139-0
ilość stron: 241
książka drukowana
okładka: miękka
stan: nowa
cena rynkowa: 29,90 zł
nasza cena: 22,43 zł
przesyłka gratis
Spis treści:
- Gotowanie zaczyna się od kupowania
- Kupowanie i przechowywanie warzyw
- Bez wyposażenia ani rusz
- Żelazna porcja
- Zioła - kwintesencja smaku
- Peklowanie mięsa
- Pieczenie warzyw
- Szybkie smażenie
- Sztuka pieczenia mięsa
- Pieczenie schabu bardzo długie w niskiej temperaturze
- Ryba pieczona w soli
- Grillowanie na dworze i w domu
- Grillowanie na obiad, kolację i... śniadanie?
- Coś na ząb, czyli szybkie przystawki
- Pieczone ziemniaki w folii z boczkiem lub słoninką i mnóstwem kminku
- Koreczki z panierowanego camemberta
- Kuleczki dwubarwne z mozzarelli i pomidorków koktajlowych owinięte listkami rukoli
- Bruschetta
- Roladki z grillowanej cukinii
- Frytki kurczakowe do pogryzania
- Nadziewane pomidory jajecznicą z łososiem na gorąco
- Migdały w skorupce paprykowej
- Oliwki karnawałowe
- Zapiekane gruszki z boczkiem i rokpolem
- Nigiri-zushi z łososiem
- Kappamaki - sushi z ogórkiem
- Ryż shari do sushi
- Energetyczne i odświeżające zupy
- Zupa cebulowa klasyczna
- Rosół domowy
- Czerwony barszcz według mojej babci Reginy
- Szwajcarska zupa ze świeżych ogórków
- Zupa pieczarkowa z porami
- Gazpaczo
- Zupa serowa mocno jedwabista
- Kapuśniak prowansalski
- Minestrone - włoska zupa jarzynowa
- Duńska zupa z porów
- Zupa z grzybów leśnych
- Chłodnik melonowy z borówkami
- Kolorowe, tryskające świeżością sałatki
- Zielone brokuły pokreślone żółtym ananasem
- Sałatka z cukinii, pomidorów i ogórków bardzo delikatna
- Sałata z kurczakiem pożywna a odświeżająca
- Sałatka z fety, czarnych oliwek i pomidorów
- Zimna, a pikantna sałatka ziemniakowa
- Sałata z różnych serów wzbogacona orzeszkami pistacjowymi
- Białostocka sałatka z grzybów z odrobiną koniaku
- Rukola z parmezanem i suszonymi pomidorami
- Koper włoski i pomidory
- Wytrawna sałatka ryżowa z pomidorami i żółtymi i zielonymi kuleczkami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka truskawkowo-melonowa z melisą
- Makaron daje tyle możliwości
- Tagliatelle z cukiniowymi wstążkami i rukolą
- Penne z sosem pomidorowo-śmietanowo-serowym
- Spaghetti całe czerwone z suszonymi pomidorami
- Zielone tagliatelle mocno brokułowe z delikatnym serowym akcentem
- Tagliatelle śmietanowo - łososiowe
- Spaghetti alla puttanesca czyli z sosem z anchois, pomidorów, oliwek i kaparów
- Tagliatelle z tapenadą i smażonymi grzybami
- Tagliatelle z sosem pieczarkowo-orzechowym
- Makaron z czosnkowymi skwarkami chlebowymi i boczkowymi wzbogacony bryndzową nutą
- Pyszny makaron w sosie pomidorowo - mięsnym w stylu bolońskim
- Makaron z fetą, szpinakiem i orzechami
- Tagliatelle z groszkiem cukrowym, pomidorami i bazylią
- Pizza w domu? - to jest proste!
- Ciasto na pizzę
- Pizza z pieczarkami
- Nadzienie do pizzy paprykowo-czosnkowe
- Nadzienie do pizzy cebulowe z delikatnym aromatem gałki muszkatołowej
- Nadzienie do pizzy z grzybów mun i rokpola
- Nadzienie w stylu prowansalskim
- Nadzienie mocno serowe
- Nadzienie do pizzy z rukoli, suszonych pomidorów i mozzarelli
- Nadzienie porowo - bekonowe
- Nadzienie do pizzy z cebuli i fety
- Pizza calzone ze szpinakiem
- Pizza z salami albo z szynką
- Sztuka mięsa
- Gyros z piersi kurczaka
- Szaszłyki jagnięce - Sis kababi
- Cielęcina po grecku w winie z czosnkiem i tymiankiem
- Wołowina duszona w czerwonym winie z szalotkami i pieczarkami
- Wołowina Bourguignon
- Pieczeń wołowa z warzywami marynowana wcześniej w winie
- Pieczony schab z rozmarynem
- Jabłkowe piersi kurczaka
- Niedzielny schab z suszonymi owocami
- Wieprzowina smażona z cebulą i kiełkami mung
- Pieczona karkówka z suszonymi śliwkami i świeżym rozmarynem
- Szynka świąteczna o bardzo porządnym smaku
- Sos sens nadaje
- Sos pomidorowy do pizzy
- Aioli czyli majonez czosnkowy
- Cumberland - klasyczny sos
- Maślano-cytrynowy sos do ryb
- Salsa owocowa doskonała do mięsa wszelakiego
- Sławny sos holenderski
- Domowy majonez
- Sos tatarski
- Dip majonezowo-oliwkowy
- Dip z gorgonzolą
- Sos pomidorowo-selerowy do makaronu
- Ryby zdrowe, pyszne i błyskawiczne
- Ryba pieczona w soli
- Karp wigilijny gotowany na parze winnej, mocno aromatyczny!
- Filety z pstrąga z patelni w sosie serowym z zieloną nutą
- Pstrąg na cytrynie
- Filety z łososia z patelni z aromatem octu balsamicznego i bazylii
- Carpaccio z łososia
- Okonki tymiankowe-limonkowe do szczypania
- Śledzie mocno ziołowe
- Łosoś z patelni grillowej z masłem cytrynowo-pietruszkowym
- Śledzie w sosie śmietanowym z jajkami
- Filety z białej ryby w sosie musztardowym
- Ryba (filety) w cieście piwnym
- Grill - zabawa na świeżym powietrzu
- Steki schabowe mocno rozmarynowe
- Łosoś ziołowy a delikatny
- Bakłażany grillowane z cukinią i cebulą, podane w sosie jogurtowym
- Kaszanka z grilla
- Kapelusze pieczarek faszerowane kozim serem i orzechami włoskimi
- Skrzydełka i udka kurczaka pikantne a mocno przyrumienione
- Grillowane boczniaki
- Piersi kurczaka o aromacie niezwykłym, bo marynowane w jogurcie na sposób indyjski
- Czosnek z grilla
- Szaszłyki z wołowiny marynowane wcześniej w winie z delikatnym aromatem czosnku
- Cebula i pieczarki rozkosznie pachnące ziołami
- Szaszłyki z kurczaka w stylu wschodnim
- Urocze warzywa niskokaloryczne
- Zawijane pieczone papryki z serem feta
- Kalafior w piwnym cieście
- Smażony groszek cukrowy z bazylią i parmezanem
- Brokuły z jogurtem lub śmietaną
- Fasolka z płatkami migdałów
- Musaka z lekka lżejsza i smaczniejsza
- Zapiekane bakłażany z pomidorami, mozzarellą i ziołami
- Kalafior w rytmie salsy
- Ratatouille czerwono - zielone
- Pomidory faszerowane po prowansalsku
- Szaszłyki cebulowo - pieczarkowe mocno ziołowe
- Bakłażan z sosem jogurtowym z delikatnym aromatem miętowym
- Słodkości na deser!
- Tiramisu - przepis klasyczny
- Clafoutis
- Zabajone
- Krem waniliowy bardzo delikatny doskonały ze świeżymi owocami
- Galaretka jogurtowa z truskawkami
- Pascha waniliowa
- Creme brule
- Jabłka zapiekane w winie
- Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami
- Deser brzoskwiniowo-jogurtowy
- Lody z brzoskwiniami zamknięte w szklistej karmelowej pułapce
- Banany zapiekane w mleczku kokosowym
Kto jeszcze chciałby nauczyć się gotować
szybko, prosto i niezwykle smacznie?
Daj mi 5 minut, a pokażę Ci jak wykorzystując sprawdzone przepisy:
- nigdy więcej nie popełniać błędów w kuchni;
- skończyć z brakiem pomysłów kulinarnych;
- urozmaicić jadłospis o potrawy proste, szybkie i smaczne.
Pomyśl: co dałoby Ci korzystanie tylko ze sprawdzonych przepisów, zawierających wszystkie niezbędne informacje "krok po kroku" do ich wykonania? Co byś powiedział na przepisy kulinarne, do których składniki masz prawie zawsze w lodówce, a mimo to potrawy z nich wykonane są niecodzienne i tryskają aromatem i zachwycają swoją fantazją każdego, kto je spróbuje?
Tak, to prawda, że:
- gotowanie jest sztuką, w której i Ty staniesz się mistrzem lub mistrzynią, i nawet najbardziej dotąd skomplikowane potrawy nie będą stanowić dla Ciebie żadnego problemu;
- można przyrządzić tysiące różnych dań w czasie nie dłuższym niż kilkanaście minut. I Ty je będziesz przygotowywać.
(tylko nie mów swoim gościom, którzy będą nimi zachwyceni, że tylko tyle czasu Cię kosztowały!)
Grzegorz Ostrowski, autor tego praktycznego poradnika, ma już na swoim koncie 3 książki kulinarne oraz publikacje w wielu czasopismach i gazetach (między innymi: "Życie Warszawy", "Dziennik Bałtycki", "Gazeta Poznańska", "Głos Szczeciński", "Dziennik Łódzki", "Głos Pomorza").
Występował w TVN Style oraz rozgłośniach radiowych. Jego pasja oraz styl cieszy się dużą popularnością wśród wielu miłośników gotowania.
Od 5 lat prowadzi prawdopodobnie najlepszy, internetowy serwis kulinarny, znajdujący się pod adresem www.MniamMniam.pl
Czy masz ochotę zrobić wrażenie swoimi daniami na gościach i bliskich, wprawiając ich w zachwyt? Chcesz słuchać pochwał i szczerych słów uznania?
Jedyne czego potrzebujesz to sprawdzone przepisy kulinarne i praktyczne porady, które zagwarantują odpowiedni efekt w kuchni. Potrzebujesz pomysłów na dania szybkie i proste w przygotowaniu, a przede wszystkim sprawdzone i gwarantujące efekt za każdym razem.
Nieważne, czy jesteś początkującym, czy doświadczonym kucharzem, na pewno chcesz żeby Twoje gotowanie robiło na innych duże wrażenie. Możliwe, że masz dziesiątki książek kucharskich i kupujesz pisma z przepisami, skoro gotowanie jest dla Ciebie tak ważne...
Na pewno zdażyło Ci się, że przepisy kulinarne znajdujące się w książkach nie spełniły Twoich oczekiwań - były zbyt skomplikowane, zawierały trudno dostępne składniki, ich przygotowanie trwało za długo lub były po prostu za bardzo udziwnione.
"Być może dopiero zabierasz się za gotowanie i uczysz się podstaw. Poradnik "Gotowanie jest proste!" jest w takim razie dla Ciebie, bo zawiera przepisy kulinarne w wersji KROK PO KROKU!"
To publikacja dla nowoczesnych osób, które szybko chcą się nauczyć gotować efektowne i smakowite dania. Zawiera wszelkie podstawowe informacje, podane w prosty, jasny i przejrzysty sposób, koncentrując się na praktycznych aspektach gotowania, a znajdujące się w niej przepisy kulinarne są po prostu... wyborne.
Książka jest utrzymana w lekkim, pełnym humoru tonie. Bez zbędnej dydaktyki i teoretycznych informacji.
Poznaj zawsze aktualne i niezwykle proste w wykonaniu przepisy kulinarne, które zrobią niesamowite wrażenie na Twoich gościach.
Poradnik "Gotowanie jest proste!" zawiera przepisy kulinarne na potrawy aktualne i zawsze modne. Większość z czasem przygotowania nie dłuższym niż 20 minut, z powszechnie dostępnych składników. Potrawy głównie z małą ilością tłuszczu, natomiast z dużym udziałem warzyw, ryb i ziół. Każdy przepis wzbogacony o praktyczne informacje i propozycje jego modyfikacji i podania.
Obszerna część "Gotowanie jest proste!" to wyczerpujące opisy najważniejszych technik i sposobów gotowania. Sprawdzonych i niezawodnych. Gwarantujących sukces za każdym razem!
"Gotowanie jest proste!" trzeba mieć, bowiem dzięki niej na Twoim stole zagoszczą światowej sławy smakołyki, potrawy z kuchni tradycyjnej oraz pomysłowe kompozycje, które zawsze zrobią
wrażenie na Tobie i Twoich gościach!"
W poradniku "Gotowanie jest proste!" znajdziesz wszystkie niezbędne informacje na temat przepisu. Każdy przepis jest opatrzony informacjami o całkowitym czasie jego przygotowania, liczbie porcji i poziomie trudności oraz rekomendację jego podania. Każdy przepis zawiera wszystkie informacje "krok po kroku" wraz z przydatnymi poradami.
Dlaczego z poradnikiem "Gotowanie jest proste" gotowanie jest takie łatwe, a przygotowane potrawy takie smaczne?
- Wszystkie ilości składników podane są w szklankach, łyżkach i garściach - nie potrzebujesz używać wagi, by ugotować pyszną potrawę.
- Przepisy kulinarne są podzielone w czytelne kategorie, dzięki czemu odnalezienie interesującego przepisu jest proste i bardzo szybkie.
- Wszystkie przepisy są oparte na powszechnie dostępnych produktach - zaś potrawy z nich powstałe są zupełnie niebanalne.
- W odróżnieniu od innych wydawnictw dostępnych na rynku, w poradniku "Gotowanie jest proste!" nie znajdziesz żadnego "wydumanego" lub naprawdę banalnego przepisu. Tutaj są tylko pomysły na przepyszne dania, które zawsze się udają.
Teraz i Ty możesz odkryć najsłynniejsze smaki świata...
Przepisów na dania światowej sławy zapewnią Ci smakową podróż po stołach całego świata. Nie musisz daleko wyjeżdżać lub płacić astronomicznych sum w restauracjach by cieszyć się daniami, które zrobiły furorę na całym świecie. To specjalnie dobrany zbiór potraw, które łatwo wykonasz w swojej kuchni.
...a może wolisz tradycyjny smak "jak u Babci"?
Potrawy tradycyjnej kuchni domowej każdy lubi, każdy gotujący musi je znać. A Babcia nie zawsze jest "po ręką". W "Gotowanie jest proste!" znajdziesz tradycyjne, polskie dania. Nie tylko smakują wybornie, ale także są naszą tradycją, którą należy podtrzymywać i raz na jakiś czas przygotować prawdziwie polski obiad niedzielny.
A może masz "smaka" na coś niebanalnego?
W "Gotowanie jest proste!" znajdziesz też pomysły niebanalne, które rewelacyjnie urozmaicą Twoje posiłki. Dzięki Twoim modyfikacjom wyczarujesz z nich wiele dań, które pozostawią po sobie zawsze miłe wspomnienia.
Zobacz jakie jeszcze tematy znajdziesz w "Gotowanie jest proste!":
- Gotowanie zaczyna się od kupowania - na co warto zwracać kupując produkty spożywcze?
- Przechowywanie - czyli krótka obsługa lodówki i szafek kuchennych.
- Bez wyposażenia ani rusz, to po prostu trzeba mieć w kuchni - przegląd podstawowych rzeczy koniecznych w kuchni.
- Żelazna porcja - niezbędne produkty w każdej kuchni - krótki przegląd.
- Zioła - kwintesencja smaku - przegląd najpopularniejszych ziół, propozycje zastosowania.
- Szybkie smażenie "stir fry" - pomysł na danie w kilka minut.
- Pieczenie bardzo długie w niskiej temperaturze - jeszcze nigdy pieczone mięso nie było tak delikatne.
- Pieczenie w soli - super efekt, zawsze robi wrażenie.
- Grillowanie na dworze i w domu.
- Peklowanie mięsa - domowy sposób na pyszne schaby i karkówki.
- Ciasta i ciasteczka - to nie jest trudne, to jest słodkie i zniewalające
- Tabela miar i wag - koniec kłopotów z ważeniem! Wszystko zmierzysz za pomocą szklanki i łyżek.
W "Gotowanie jest proste!" znajdziesz ponad setkę sprawdzonych przepisów oraz całe mnóstwo przydatnych informacji, które sprawią, iż każda potrawa uda Ci się zawsze, a jej przygotowanie nie zabierze dużo czasu.
Nie zwlekaj!!!
- na życzenie przesyłam darmowy fragment
w formie elektronicznej
- tuż po wpłacie przesyłam gratisowo pełną wersję elektroniczną
- 100% gwarancja zwrotu w ciągu 10 dni!!!
BONUS
Nie przegap okazji!!!
Zainwestuj w siebie
i wprowadź nową jakość do swojego życia
Pamiętaj, że możesz skorzystać z gwarancji satysfakcji
i zwrócić książkę w ciągu 10 dni!!!
Możesz też zapoznać się z darmowym fragmentem
zanim dokonasz zakupu.
PAMIETAJ!!!
Na moich aukcjach kupujesz książki nowe w idealnym stanie.
Teraz, kiedy znasz już wszystkie korzyści wynikające
z zakupów na moich aukcjach, serdecznie zapraszam do kupna,
gwarantując rzetelną obsługę.
Nie zwlekaj, dołącz
do zadowolonych klientów