Oto swieze, w pelni naturalne, bez dodatkow i konserwantow
GORZKIE
JĄDRA PESTEK
DZIKICH MORELI
Najwyższe stężenie B17!
Bardzo gorzkie!
Sercowaty kształt!
Witamina B17 (inaczej amigdalina, letril)
w najwyzszym, znanym w przyrodzie stezeniu
wystepuje wlasnie w jadrach pestek
dzikich moreli, potocznie zwanych gorzkimi migdalami
Gorzkie migdaly poznasz po sercowatym ksztalcie
i charakterystycznym, szczypiacym,
mocno esencjonalnym,
migdalowym smaku
Z metki
Sklad - gorzkie jadra pestek dzikich moreli
Waga - 1000 g (1 kg)
Kraj pochodzenia - Algieria
Najlepiej spozyc przed koncem - 12.2015
WYGRASZ KILKA AUKCJI - ZA WYSYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ!!!
Kącik poszukiwacza prawdy
Fragmenty ksiazki pt. "Terapia metaboliczną witaminą B17":
Krotko o witaminie B17
"W roku 1952, po latach poszukiwań, doktor biochemii Ernest T. Krebs jr
wyizolował nową witaminę z grupy B i nadał jej numer 17 nazywając "letrilem".
Z upływem lat coraz więcej osób zyskiwało pewność,
że dr. Krebsowi udało się nareszcie odkryć środek zwalczający prawie każdy rodzaj raka
- pewność, którą dziś podziela coraz więcej ludzi."
"Witamina B17, znana również jako "letril" lub "amigdalina", znajduje się w wielu roślinach.
Najwięcej jest jej w nasionach roślin zaliczanych do rodziny rosacea (różowate),
takich jak morele, brzoskwinie, śliwki i innych, o gorzkich nasionach (gorzkie migdały).
Sporo roślin, owoców i warzyw zawiera niewielkie ilości witaminy B17
i w ten sposób stanowi ona część naszej codziennej diety."
"Witamina B17 obficie występuje w żywności ludów takich jak np. Eskimosi, Hunzowie,
Abchaci oraz innych. Warto przy tym wiedzieć, że owe społeczności były w zasadzie
w 100% wolne od raka. Sytuacja zmieniła się diametralnie w chwili,
kiedy zmieniały swój profil odżywiana na zachodni. Dr Krebs twierdził,
że spożywanie min. 100 mg witaminy B17 (czyli ok. 7 pestek moreli)
prawie całkowicie chroni przed zachorowaniem na raka."
Jak dziala B17?
"Letril (witamina B17) jest dwuglikozydem z rodnikiem cyjankowym,
cechującym się wysoką biodostępnością. Oznacza to, że przenika przez błonę komórkową
i łatwo osiąga wysokie stężenie wewnątrzkomórkowe.
Właśnie ów rodnik cyjanku wywołał wiele kontrowersji wokół witaminy B17,
jednakże w końcu udowodniono, że jest on substancją bezpieczną i nietoksyczną.
Normalne komórki naszego organizmu zawierają enzym zwany rodanazą (obecnie stosowana
nazwa: tiosiarczan transulfurazy), który "neutralizuje" amigdalinę: po prostu nie pozwala
on na uwolnienie rodnika cyjanowego. W ten sposób amigdalina staje się
dla normalnych komórek źródłem glukozy, a co za tym idzie energii.
Komórki złośliwe (nowotworowe) nie zawierają rodanazy.
Przy braku obecności rodanazy amigdalina jest rozkładana przy pomocy
innego enzymu - betaglukozydazy (której nota bene jest w komórce raka 3000 razy więcej
niż w normalnej) i uwalnia wewnątrz komórki nowotworowej rodnik cyjanowy
w postaci HCN - cyjanowodoru (in. kwasu pruskiego) oraz aldehyd benzoesowy.
Obie substancje są bardzo silnymi truciznami i współdziałając ze sobą niszczą komórkę.
Natura urządziła to właśnie w taki sposób - zostają zniszczone tylko komórki raka,
inne zaś nie zostają naruszone. Jeżeli zaś cząsteczka aldehydu benzoesowego
wydostanie się z komórki raka i przeniknie do komórek zdrowych,
zostaje w nich utleniona do nieszkodliwego kwasu benzoesowego.
Kwas benzoesowy z kolei przeciwdziała reumatyzmowi,ma działanie odkażające
i przeciwbólowe. Po części odpowiada za jeden z efektów działania witaminy B17
- znosi ona bowiem ból towarzyszący rakowi w fazach terminalnych,
i to bez pomocy narkotyków. I choć B17 nie jest środkiem przeciwbólowym per se,
to wchodząc w kontakt z komórkami nowotworowymi, powoduje pojawienie się
w ich okolicy kwasu benzoesowego, który - można by rzec - "kąpie" to miejsce
w naturalnym środku uśmierzającym ból."
|