PESTKI MORELI
150gr
GORZKIE JĄDRA
100% NATURY
Wewnątrz miękkiej części moreli znajduje się nasienie, czyli pestka, zwana przez niektórych morelowym migdałem, lub gorzkim migdałem.
Morelowe migdały zwykle pochodzą z Armenii, północnych Chin, w rejonach Himalajów i przylegającej części Azji i uważa się je za dobre
źródło żelaza, potasu i fosforu, ale tak na prawdę furorę robią jako najlepsze źródło
witaminy B17 (stymulator układu odpornościowego )
oraz AMIGDALINĘ.
GORZKIE JĄDRA PESTEK MORELI POCHODZĄ Z DZIKICH ODMIAN DRZEW MORELOWYCH.WYSELEKCJONOWANE OWOCE ZBIERANE SĄ RĘCZNIE.JĄDRA PESTEK MORELI DOSTARCZAJĄ WIELE MINERAŁÓW A SZCZEGÓLNIE DUŻO MAGNEZU.NASIONA ZAWIERAJĄ :
- AMIGDALINA
(TEŻ ZNANA POD NAZWĄ AMYGDALIN, LETRIL, LAETRILE I AMYGDALINA).WITAMINA B17-WZMACNIA ODPORNOŚĆ WITAMINA B15 - KWAS PANGAMOWYKWAS SALICYLOWY - BAKTERIOBÓJCZY - NIE SĄ GENETYCZNIE ZMODYFIKOWANE- BEZ ŚRODKÓW CHEMICZNYCH, KONSERWANTÓW I POLEPSZACY ZAPACHOWYCH- NIE STOSOWANO PESTYCYDÓW,NAWOZÓW- SUSZONE W SPOSÓB NATURALNY MAKSYMALNA DZIENNA ILOŚĆ SPOŻYCIA WEDŁUG UNII EUROPEJSKIEJ TO 2 JĄDRA PESTEK MORELI.
Jak używać z gorzkich migdałów? Pestki moreli można jeść na surowo lub zmielone na proszek dodane do curry, zup, warzyw, soków owocowych lub zbóż. Mogą być również palone, a olej z gorzkich migdałów można używać do gotowania, do przyprawiania sałatkowych sosów, a także jako balsamów do ciała i smarowideł do twarzy.
Moczenie gorzkich migdałów w wodzie zmniejsza gorycz, a zarazem poziom amigdaliny.
Do każdego zakupionego produktu załączony jest
PARAGON lub na życzenie FAKTURA VAT.