Oprawa: Twarda
Format: 22.5x27.5cm
Liczba stron: 192
Gordon Ramsay jest uważany za największy brytyjski talent kulinarny.
W Pasji smaku znalazło się ponad 100 przepisów, charakteryzujących się niezwykłą lekkością i intensywnością smaku. Wykorzystując wyłącznie najświeższe składniki, minimalne ilości masła i śmietany oraz najbardziej klarowne, nasycone intensywnym smakiem buliony, Ramsay przyrządza wysublimowane potrawy, dostarczające podniebieniu wspaniałych wrażeń. Wiele jego znanych przepisów - m.in. zupa cappuccino z langust i soczewicy, tortellini z ratatouille z warzywami w sosie gazpacho czy rabarbarowy cre`me brulée - zostało dostosowanych do możliwości kuchni domowej i podzielonych na łatwe do zrealizowania etapy.
Czy wiesz, że... Gordon Ramsay rozpoczął swą barwną karierę jako zawodowy futbolista w drużynie Glasgow Rangers. Obecnie jest jedynym brytyjskim kuchmistrzem, który może się poszczycić aż czterema gwiazdkami przyznanymi przez prestiżowy gastronomiczny Przewodnik Michelin. "Pasja smaku" autorstwa Gordona Ramsaya zdobyła nagrodę Glenfiddich za Najlepszą Książkę Kulinarną.
Szef kuchni na każdą porę roku
Oprawa: Twarda z obwolutą
Format: 26.6x21.0cm
Liczba stron: 224
W książce "Szef kuchni na każdą porę roku" uhonorowany wieloma nagrodami Gordon Ramsay prezentuje bogaty zestaw współczesnych przepisów na potrawy lekkie i zdrowe, wykorzystujące najświeższe składniki. Kolejne rozdziały książki zawierają przepisy, w których zastosowano składniki charakterystyczne dla danej pory roku. Dzięki temu smak potraw w najlepszy sposób oddaje specyfikę danego okresu. Mimo różnorodności, przepisy zawierają wspólny element: zaskakująco łatwo można przygotować według nich potrawy, a jednocześnie prezentują się one naprawdę wyszukanie.
· ponad 100 zaskakująco prostych przepisów do zastosowania w każdym domu
· współczesne, lekkie dania zgodne z dzisiejszymi trendami smakowymi
· innowacyjne pomysły i porady jednego z najbardziej niezwykłych brytyjskich szefów kuchni
· wspaniałe ilustracje
Doskonałe połączenie eksperckiej wiedzy kulinarnej i nowatorskich pomysłów!