Wyroby gorczycowe – dlaczego warto je
stosować
Gorczyca biała posiada pozytywne właściwości
energetyczne, tzw. biostymulator zdrowia. Emituje ona
pozytywne promieniowanie bioenergoterapeutyczne o bardzo dużej mocy.
Jedno jej ziarenko o średnicy 2 mm wytwarza biopole o promieniu
około 10 cm, co stanowi rekord spośród zbadanych do tej pory roślin
i organizmów. Wpływ tego promieniowania na ludzki organizm jest
postrzegany jako bardzo pozytywny (poprawa samopoczucia, wzrost
odporności, przyspieszenie leczenia). Pole wytwarzane przez gorczycę
wyrównuje poziom ludzkiego biopola. Jest to bardzo ważne w procesie
leczenia, ponieważ w obszarach narządów objętych stanem chorobowym
występuje zanik naturalnego pola biologicznego lub jego
zniekształcenie. Z tego też powodu komórki mają ograniczone
możliwości samoregeneracji. |
|
Stosując wyroby gorczycowe
(na miejsca chorobowe
lub śpiąc na materacu wypełnionym gorczycą), człowiek, w sposób naturalny,
biologicznie regulowany, jest optymalnie zasilany bioenergią. Nieustające
pozytywne promieniowanie, uzupełnianie i transformacja energii usprawnia
własne, obronne, samoleczące mechanizmy, doprowadzając organizm do stanu
równowagi, a wzmacniając układ immunologiczny zapobiega dalszym
zachorowaniom.
Stosowanie wyrobów gorczycowych powoduje wzrost odporności ogólnej
organizmu, rzadsze występowanie infekcji dróg oddechowych, schorzeń
alergicznych i szybsze cofanie się zmian chorobowych, zwłaszcza schorzeń
ortopedycznych.
Gorczyca jest naturalnym regeneratorem sił
życiowych
Usuwa zmęczenie, poprawia samopoczucie, likwiduje
bezsenność, reguluje działanie układu nerwowego ( poprawa nastroju w
nerwicach i depresjach, wyciszenie psychiczne osób nadpobudliwych). Jest
pomocna w leczeniu zaburzeń hormonalnych (poprawa przemiany materii i
regulacja wagi ciała).
W odróżnieniu od środków farmakologicznych
wyroby
gorczycowe nie osłabiają siły mięśniowej, nie powodują uczucia rezygnacji,
co jest przeszkodą w poprawnej rehabilitacji, ale ułatwiają aktywność
mięśniową przez naturalne rozluźnienie mięśni. Poprawiają poza tym
krążenie przyczyniając się do zwiększenia aktywności, energii życiowej i
poprawy psychicznego samopoczucia. Korzystny wpływ na psychikę oraz
poprawa pracy mięśni zapewnia możliwość uzyskania lepszych wyników podczas
rehabilitacji i ułatwia zachowanie większej sprawności ruchowej w
codziennym życiu.
Lepsze samopoczucie psychiczne i
fizyczne
pojawiające się przy stosowaniu wyrobów gorczycowych
ma wpływ na poprawę ukrwienia ogólnego, regulację hormonalną i
normalizację napięć mięśniowych. Dzięki temu wyroby gorczycowe znalazły
szerokie zastosowanie w leczeniu niedowładów połowiczych na tle udaru
mózgu, w przypadku zmian zwyrodnieniowych kręgosłupa (dyskopatia),
powikłań neurologicznych, w przebiegu miażdżycy, cukrzycy, w padaczkach
itp.
Układ hormonalny
korzystnie reaguje na gorczycową
regulację energetyczną, np. przy zaburzeniach funkcji tarczycy, przysadki
mózgowej, gruczołów płciowych, kory nadnerczy. Obserwuje się też pozytywny
wpływ w zaburzeniach przemiany materii, problemach z nadwagą, ale także w
poprawianiu nastroju, a więc w nerwicach, depresjach, psychicznym
wyczerpaniu, przemęczeniu, zaburzeniach snu.
Ludzie wrażliwi na niekorzystne zmiany warunków biometeorologicznych
zauważają, że po dłuższym korzystaniu z materaca gorczycowego stają się
mniej wrażliwi na zmiany pogody.
Gorczyca posiada właściwości
przeciwbólowe
Właściwości te znane są od tysiącleci. Gorczyca
stosowana jest jako skuteczny i bezpieczny środek uśmierzający bóle.
Leczenie gorczycą stosowane jest głównie przy bólach reumatycznych i
zwyrodnieniowych, przy różnego rodzaju stanach zapalnych w układzie
kostno-stawowym, przy nerwobólach, migrenach i bólach głowy innego
pochodzenia oraz przy bolesnych miesiączkach.
Nasiona gorczycy przeciwdziałają szkodliwemu promieniowaniu żył i
cieków wodnych (zapobiega negatywnemu wpływowi niewłaściwe umieszczonych
budynków mieszkalnych).
Podsumowując
Systematyczne używanie wyrobów z
gorczycy łagodzi między innymi bóle reumatyczne, zwyrodnieniowe kręgosłupa
i stawów, bóle mięśniowe, „korzonkowe”, a także poprawia zdrowie przy
innych różnych schorzeniach między innymi: w otyłości, astmie, miażdżycy,
nadciśnieniu i niedociśnieniu (regulacja), bólach i zawrotach głowy,
nerwobólach, zmianach prostaty, obrzękach, łuszczycy, bezsenności. Wpływa
korzystnie przy podatności do zachorowań na: choroby serca, wątroby,
nerek, żołądka, depresjach, nowotworach, zapobiega nadmiernemu poceniu
się.
Ze względu na swoją możliwość najlepszego dostosowania się do biopola
danej osoby wyroby gorczycowe powinny być stosowane wyłącznie
indywidualnie.
Wyrobów gorczycowych nie należy moczyć (prać). Na wyroby gorczycowe
można stosować pokrowce z materiałów naturalnych.
Stuprocentowe działanie gorczycy trwa 3 lata, po czym utrzymuje się
jeszcze przez 2 lata w mniejszym natężeniu.
Wyroby komorowe są tkane a nie zszywane z kawałków
materiału.