GORCZYCA - SINAPIS L.
Kiełki gorczycy / mustard sprouts / stosuje się do mieszanek kiełkowych. Są doskonałe do kanapek, twarogów i sałatek. Jadane na surowo świetnie sprawdzają się jako zdrowa przekąska.
Bardzo dobrze nadają się do hodowli kiełków, ponieważ charakteryzują się bardzo szybkim wzrostem.W swoim składzie zawierają błonnik, który wspomaga pracę jelit. Ponadto są dobrym źródłem witaminy A, C oraz potasu i żelaza.
Kiełki gorczycy charakteryzują się ostrym , wyrazistym smakiem i aromatem . Zawierają w swoim składzie fitocyndy o właściwościach bakteriobójczych .
Nasiona musimy moczyć przez 6-14 godzin. Po upływie wyznaczonego czasu odsączamy wodę, nasiona przenosimy do kiełkownicy. W trakcie kiełkowania nasiona przepłukujemy wodą. Po 2-3 dniach kiełki nadają się do jedzenia.
Można je przechowywać w suchym i chłodnym miejscu przez krótki czas.
Licytujesz: 1 opakowanie nasion o sprawdzonej zdolności kiełkowania .
Waga: 250g .
WAŻNE : KUPUJĄC NA KILKU NASZYCH AUKCJACH LUB KILKA PRZEDMIOTÓW POKRYWASZ TYLKO JEDEN KOSZT WYSYŁKI UZALEŻNIONY OD WAGI PRZESYŁKI.
ZAPRASZAMY DO NASZEGO SKLEPU NA POZOSTAŁE AUKCJE
|