Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Gorczyca Żółta Na Poplon 25KG Nasiona Poplony

02-01-2015, 13:56
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 84 zł     
Użytkownik rolno-ogrodniczy
numer aukcji: 4914966253
Miejscowość Bojanowo
Wyświetleń: 10   
Koniec: 02-01-2015 13:41:42
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

ARKA szablon

 

Nie można wyświetlić grafiki
Nie mozna wyswietlic grafiki Nie mozna wyswietlic grafiki Nie mozna wyswietlic grafiki Nie mozna wyswietlic grafiki
Nie mozna wyswietlic grafiki

DANE FIRMY


 

Tel: (65)[zasłonięte]546 75

WYSYŁKA


Wszystkie towary wysyłamy firmą kurierską FEDEX. Zamówienia złożone do godz. 10.00 wysyłamy w tym samym dniu.

 

KONTO


BZ WBK: 13 1090 [zasłonięte] 1[zasłonięte]2450001 [zasłonięte] 108468

 

DOJAZD


Firma zlokalizowana jest w Bojanowie w powiecie rawickim. Bojanowo położone jest przy drodze nr 5 pomiędzy Lesznem a Rawiczem.

(KLIKNIJ NA MAPĘ, ABY PRZEJŚĆ DO GOOGLE MAPS)

Nie mozna wyswietlic grafiki

 

 

GORCZYCA ŻÓŁTA 25KG

 

 

Żółta gorczyca to wartościowa roślina uprawiana po zbiorach plonu głównego jako polon ścierniskowy. Wykorzystuje się na zielonkę dla zwierząt lub przyorany jako zielony nawóz. Charakteryzuje się szybkimi wschodami i dużymi przyrostami zielonej masy.

 

Zieloną masę wykorzystuje się po okresie od 50 do 70 dni od zasiewu. Zaorana gorczyca, która jest dobrze rozwinięta może posłużyć jako zielony nawóz zastępując około 20 ton obornika.

 

Gorczyca uprawiana jako poplon po zbożach dostarcza glebie substancje organiczne ale pełni również ważną funkcję jako roślina fitosanitarna. Zmniejsza prawdopodobieństwo wystąpienia wielu niebezpiecznych chorób i szkodników stanowiące zagrożenie dla zbóż.

 

 

Główne zalety:

 

  • chroni przed erozją wodną i powietrzną

 

  • dostarcza glebie substancje organiczne, poprawia żywność

 

  • jest przerywnikiem w monokulturze zbóż zmniejszając kompensacje chorób i szkodników

 

  • zmniejsza straty wody spowodowane parowaniem

 

  • ogranicza zachwaszczanie