GOJI uznane są w tradycyjnej medycynie tybetańskiej, koreańskiej, japońskiej i chińskiej od ponad 2 tysięcy lat. Stosowane jako środek tonizujący, wsparcie przy chorobach serca, nerek, płuc oraz w dolegliwościach reumatycznych, przy schorzeniach wątroby, do oczyszczania krwi, wzmacniania oczu, mięśni i kości. Jagody goji stosowano również wspomagająco w wysypkach skórnych, łuszczycy, alergiach, bezsenności, cukrzycy, gruźlicy, wyczerpaniu organizmu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
Wartość odżywcza
|
1 kapsułka
|
2 kapsułki
|
% realizacji dziennego zapotrzebowania RDA
|
Goji ekstrakt (Lycium Barbarum) (standaryzowany do 60% polisacharydów)
|
500 mg
(300 mg)
|
1000 mg
(600 mg)
|
*
|
SKŁAD 1 KAPSUŁKI: Goji, żelatyna (otoczka kapsułki), mikrokrystaliczna celuloza (substancja wypełniająca), kwas stearynowy, stearynian magnezu i/lub krzemionka (substancje przeciwzbrylające).
DAWKOWANIE: Dwie kapsułki 1-2 razy dziennie. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Produkt nie może być stosowany jako substytut prawidłowo zróżnicowanej diety.
PRZECIWWSKAZANIA: Produkt nie wskazany dla kobiet w ciąży i karmiących.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
OPAKOWANIE: 500 mg / 60 kapsułek.
PRZYDATNOŚĆ DO SPOŻYCIA: listopad 2015 r.
UWAGA! Firma SWANSON podaje na swoich produktach DATĘ PRODUKCJI preparatu, proszę jej nie pomylić z datą ważności, przydatność do spożycia to 2 lata od podanej daty produkcji na opakowaniu, a w przypadku probiotyków 12 miesięcy.