Naturalne, bez siarki i konserwantów.
Inaczej zwane jako owoce kolcowoju chińskiego
są bogactwem składników odżywczych, przez co wykazują szeroki wpływ na funkcjonowanie naszego organizmu. Wzmacniają odporność, poprawiają wzrok, osłaniają wątrobę, przypisuje im się także właściwości przedłużające życie z uwagi na silne działanie antyoksydacyjne. Charakteryzują się słodkim smakiem i najlepiej smakują prosto z drzewa, ale również w wersji suszonej stanowią smakowitą i doskonałą przekąskę.
Owoce goji zawierają 18 rodzajów aminokwasów, 21 elementów śladowych, witaminę C, witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk,selen, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz wiele innych. Pod względem wartości odżywczych goji jest jednym z najdoskonalszych owoców naszej planety.
Zawartość błonnika pokarmowego reguluje układ trawienny i usprawnia jego pracę, dlatego owoce kolcowoju są polecaną przekąską dla osób odchudzających się. Owoce te mogą mieć udział we wspomaganiu systemu odpornościowego, co jest zasługą cynku, polisacharydów oraz germanu. Polisacharydy odpowiadają również za prawidłową kolonizację jelit korzystną florą bakteryjną.
Owoce Goji możemy jeść jako przekąskę, dodawać do wielu potraw (m.in. warto wrzucić garść suszonych owoców do gotującego się rosołu) lub ugotować wzmacniającą i wartościową zupę z goji.
POLECAM
|