Charakterystyka:
Jagody Goji z tegorocznych zbiorów, suszone na słońcu. Bez dodatku siarki i bez konserwantów.
Goji zajmuje ważne miejsce w tradycyjnej medycynie azjatyckiej od niezliczonych pokoleń, tajemnice jego korzyści odżywczych pozostają sekretem dla większości świata. Suszone owoce posiadają wysokie walory zdrowotne, jagody zawierają 2500 mg witaminy C, w 100 gramach owoców, co stawia je na trzecim miejscu naturalnych źródeł tej witaminy w świecie, zawierają również : izoleucynę, tryptofan, cynk, żelazo, miedź, wapń, german, selen, fosfor, witaminy: B1, B2, B6, E oraz ponad 15% protein, 21 niezbędnych minerałów oraz 19 aminokwasów, jagody Goji są żywnością jedyną w swoim rodzaju.
Wspomagają regenerację zniszczonych komórek ciała, wzmacniają i regulują pracę układu trawiennego, wzmacniają stawy i kości, poprawiają wzrok, wykazują działanie antynowotworowe, pomagają w walce z otyłością.
Właściwości aktywnych składników Goji:
- azuleny - działanie przeciwzapalne, polecane są m.in. do kompresów na trudno gojące się rany
- garbniki - działają ściągająco, bakteriobójczo, przeciwzapalnie
- saponiny - zwiększają przepuszczalność błon komórkowych, ułatwiając wprowadzenie do skóry innych, korzystnych dla organizmu związków
- pektyny - o działaniu łagodzącym i przeciwzapalnym
- związki flawonowe - regenerują organizm, wzmacniają
- związki śluzowe - działają przeciwzapalnie
Zastosowanie:
Wspaniały dodatek do: ciast (należy je wcześniej namoczyć, jak rodzynki), deserów, herbat, musli, jogurtów oraz jako smaczna i pożywna przekąska.
Opakowanie:
Zakupiony produkt zostanie zważony do przeźroczystej grubej torebki zgrzewanej, z atestem, oznaczonej etykietą z nazwą, składem i datą ważności.
Informacja o alergenach: Produkt może zawierać śladowe ilości: gorczycy, soji, selera, sezamu, glutenu, orzeszków ziemnych, innych orzechów, jaj i laktozy.