Gofrownica DEZAL 301 gastronom
GOFROWNICA - GASTRONOM Model: 301 Przeznaczona do tzw. "małej gastronomii"
Główne cechy:
- temperatura robocza (przy zamkniętych płytach) ok. 195 st.C
- urządzenie łatwe w utrzymaniu czystości dzięki emaliowanej obudowie i płycie pokrytej Cornflonem
- oszczędność ciasta nawet do 20%
- większa grubość gofra
- budowa przystosowana do ciągłej pracy urządzenia
- atest: B, CE
- spełnia normy europejskie
- moc 1300 W
- napięcie zasilania: 230 V
- izolacja ochronna: kl. I
- ciężar: 2,8 kg
Wsparcie techniczne Gwarancja 24 miesiące na terenie całej Polski
Wsparcie kulinarne Składniki:
-
0,5 kg mąki,
-
2 jajka,
-
1/2 szklanki cukru (lub mniej, będą słodkie),
-
1/3 kostki margaryny do pieczenia (wrażliwi mogą dodać masło),
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
-
woda.
Przyrządzanie. Zaczynamy od stopienia margaryny i zostawiamy do ostygnięcia. W tym czasie do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, żółtka, cukier. Dodajemy 1-2 szklanki wody ( zwykłą, zimną, można dodać mineralną, nawet gazowaną). Dodajemy zimną margarynę. Miksujemy. Wody należy dodać tyle aby ciasto było jak gęsta śmietana. Na końcu dodajemy ubite białka i już bardzo delikatnie mieszamy łyżką. Rozgrzewamy gofrownicę a ciasto w tym czasie oddycha. Po jakiś 3-5 min. smaruję gofrownicę pędzelkiem zmoczonym w oleju, nie będzie się lepić. Wiem, że gofrownica jest z teflonu, ale te pierwsze są juz lepsze. Ciasto wylewam małą chochelką na całą foremkę.
Potrzebne przybory. Gofrownica, mikser lub ubijaczka i silne rece.
Jak podawać? Nie ma znaczenia, szybko znika.
Wymiary GOFRA 9 cm x 14,5 cm
Sprzęt jest oryginalnie zapakowany i posiada dwuletnią gwarancję !!! Wystawiamy faktury VAT !!!
Towar jest własnością firmy PHU JUKA os.Strusia 1A 31-807 Kraków
Jeżeli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące sprzętu drobnego AGD proszę o kontakt na adres e-mail: [zasłonięte]@juka.pl
|
|