Gofry to doskonały pomysł na pyszny deser.
Gofrownica DEZAL 301
Doskonała i niezawodna zarówno w domu jak również w małej gastronomii.
Zalety:
2 płyty grzewcze, pokryte powłoką spożywczą corflon zapobiegająca
przywieraniu
temperatura robocza przy zamkniętych płytach 195° C
budowa przystosowana do pracy ciągłej
oszczędność ciasta ok. 20%
moc 1300V
napięcie 230V
Dane techniczne:
Model 301
Kratka gruba
Ilość gofrów 2
Wymiar gofra 9 × 14,5
Temp. robocza 195 °
Przewód przył. guma
Moc 1300W
Pokrywa stal nierdzewna inox
Do wypieku gofrów można używać dostępnego w handlu gotowego ciasta
lub sporządzić ciasto wg poniższych przepisów.
Przepis na ciasto nr 1.
0,5 kg mąki pszennej, 4 jajka,0,4 l mleka, 15 dag masła, 30 dag cukru pudru,
20 g proszku do pieczenia, cukier waniliowy, aromat zapachowy.
Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Następnie
stopniowo dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,
mleko, roztopione masło pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać.
Ciasto dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej
śmietany.
Przepis nr 2.
4 jajka, 180g mąki żytniej, 100g cukru pudru, 1 łyżka stopionego masła,
4 łyżki stołowe wody.
Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę, następnie stopniowo
dodawać mąkę, roztopione masło i wodę. Upieczone gofry są wyjątkowo
zdrowe i pożywne.
Przepis nr 3.
2 jajka , 300g mąki pszennej, 0,5 l mleka, 75 kg cukru pudru, szczypta soli,
100g masła, 15 g proszku do pieczenia.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować otrzymując konsystencję
ciasta naleśnikowego. Gofry bardzo smaczne chrupiące długo zachowują
kruchość.
Przepis nr 4.
4 jajka, 250 g mąki pszennej, 200 g cukru pudru, 0,5 l wody, 2 czubate łyżki
kakao, 200g masła lub margaryny, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Wykonanie: cukier, wodę, kakao wymieszać zagotować i odstawić.
Do gorącego płynu włożyć masło lub margarynę a gdy się rozpuści dodać
żółtka a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować a następnie
do lekko ciepłego ciasta dodać ubitą pianę z białek i razem wymieszać.
Przepis nr 5.
1 jajko, 250 g mąki, 1 łyżka roztopionego masła, 1 szklanka zsiadłego mleka,
szczypta soli.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować tak aby miały konsystencje
gęstej śmietany. Podawać z cukrem pudrem.
Przepis nr 6 z płatków owsianych.
4 jajka, 180g płatków owsianych, 100g cukru pudru, 100g rozpuszczonej
margaryny lub masła, 4 łyżki stołowe wody, mały olejek migdałowy,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
Wykonanie: płatki, żółtka, cukier, wodę proszek do pieczenia dobrze
zmiksować przez 5 min. Na koniec dodać pianę i ponownie wymieszać
bardzo dokładnie.
GWARANCJA DEZAL 2 LATA