Gofry to doskonały pomysł na pyszny deser.
Gofrownica DEZAL 301.4
Doskonała i niezawodna zarówno w domu jak również w małej gastronomii.
Zalety:
2 płyty grzewcze, pokryte powłoką spożywczą corflon zapobiegająca
przywieraniu
temperatura robocza przy zamkniętych płytach 195° C
budowa przystosowana do pracy ciągłej
moc 1300V
napięcie 230V
Dane techniczne:
Model 301.4
Kratka drobna
Ilość gofrów 2
Wymiar gofra 9 × 14,5
Temp. robocza 195 °
Przewód przył. neopren
Moc 1300W
Pokrywa stal malowana biała
Proszek do wypieku gofrów GRATIS!!
Dodaj tylko wodę, olej, proszek a otrzymasz gotowe ciasto
na najsmaczniejsze gofry
DO SPORZĄDZENIA CIASTA NALEŻY PRZYGOTOWAĆ:
-0,5l wody
-25ml oleju roślinnego
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
1. Do odpowiedniego naczynia wsypać 0,5 kg proszku.
2. Dodać wodę i olej.
3. Miksować przez kilka minut do uzyskania jednolitej, gładkiej konsystencji.
4. Piec w gorącej gofrownicy na złoty kolor (3-4 minuty)
Z porcji 0,5 kg można wykonać ok 8-10 gofrów.
Do wypieku gofrów można używać dostępnego w handlu gotowego ciasta
lub sporządzić ciasto wg poniższych przepisów.
Przepis na ciasto nr 1.
0,5 kg mąki pszennej, 4 jajka,0,4 l mleka, 15 dag masła, 30 dag cukru pudru,
20 g proszku do pieczenia, cukier waniliowy, aromat zapachowy.
Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem pudrem na pulchną masę. Następnie
stopniowo dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,
mleko, roztopione masło pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać.
Ciasto dokładnie wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej
śmietany.
Przepis nr 2.
4 jajka, 180g mąki żytniej, 100g cukru pudru, 1 łyżka stopionego masła,
4 łyżki stołowe wody.
Wykonanie: jajka utrzeć z cukrem na pulchną masę, następnie stopniowo
dodawać mąkę, roztopione masło i wodę. Upieczone gofry są wyjątkowo
zdrowe i pożywne.
Przepis nr 3.
2 jajka , 300g mąki pszennej, 0,5 l mleka, 75 kg cukru pudru, szczypta soli,
100g masła, 15 g proszku do pieczenia.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować otrzymując konsystencję
ciasta naleśnikowego. Gofry bardzo smaczne chrupiące długo zachowują
kruchość.
Przepis nr 4.
4 jajka, 250 g mąki pszennej, 200 g cukru pudru, 0,5 l wody, 2 czubate łyżki
kakao, 200g masła lub margaryny, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia.
Wykonanie: cukier, wodę, kakao wymieszać zagotować i odstawić. Do
gorącego płynu włożyć masło lub margarynę a gdy się rozpuści dodać żółtka
a następnie mąkę i proszek do pieczenia. Zmiksować a następnie do lekko
ciepłego ciasta dodać ubitą pianę z białek i razem wymieszać.
Przepis nr 5.
1 jajko, 250 g mąki, 1 łyżka roztopionego masła, 1 szklanka zsiadłego mleka,
szczypta soli.
Wykonanie: wszystkie składniki dobrze zmiksować tak aby miały konsystencje
gęstej śmietany. Podawać z cukrem pudrem.
Przepis nr 6 z płatków owsianych.
4 jajka, 180g płatków owsianych, 100g cukru pudru, 100g rozpuszczonej
margaryny lub masła, 4 łyżki stołowe wody, mały olejek migdałowy, 1 płaska
łyżeczka proszku do pieczenia.
Wykonanie: płatki, żółtka, cukier, wodę proszek do pieczenia dobrze
zmiksować przez 5 min. Na koniec dodać pianę i ponownie wymieszać bardzo
dokładnie.
GWARANCJA DEZAL 2 LATA