| | Księgarnia PIM, Tychy, ul. Jana Pawła II 24 tel. 501 [zasłonięte] 370 Księgarnia stacjonarna: 519 [zasłonięte] 288 504 [zasłonięte] 187 [zasłonięte]@tlen.pl | | | | Książki wysyłamy listem poleconym lub paczką w ciągu 1-3 dni roboczych po otrzymaniu wpłaty na konto.
Na prośbę kupującego wystawiamy fakturę VAT. W tytule przelewu proszę podać Nick z Allegro lub numer aukcji. Odbiór osobisty:
Księgarnia PIM, Tychy
ul. Jana Pawła II 24
pon-pt 10-19; sob 10-16.
tel. 519 [zasłonięte] 288
Przy odbiorze osobistym proszę o kontakt z księgarnią w godzinach pracy księgarni. | | | | Wpłata na konto Pobranie | | | | Bez względu na ilość zakupionych książek koszt przesyłki doliczamy tylko raz i wynosi on maksymalnie 10 zł. | | | Gołębie Poradnik dobrego hodowcy Mackrott Heinrich
wydawnictwo Wydawnictwo RM wydanie 2010 r. ISBN:[zasłonięte]978-8343-816-4 Format: 16.5x21.0cm Ilość stron: 176 Oprawa: Miękka Wydanie: 1
Opis książki Gołębie Poradnik dobrego hodowcy: Domowe gołębie to jedyne swobodnie latające ptaki domowe, które zawsze wracają do swojego gniazda – gołębnika. Są łatwe w utrzymaniu i nie mają zbyt wysokich wymagań bytowych. Szybko akceptują swojego opiekuna i okazują mu ufność i przywiązanie. Heinrich Mackrott, hodowca z kilkudziesięcioletnim stażem i doktor nauk o żywieniu zwierząt, dzieli się z czytelnikami swą imponującą wiedzą o gołębiach. Początkujący znajdą w książce podstawowe wiadomości, które ułatwią rozpoczęcie hodowli. Doświadczeni poznają problemy dotyczące chowu gołębi i najnowsze osiągnięcia w tej dziedzinie.
W książce opisano sposób budowy i wyposażenie różnych typów gołębników. Dowiesz się z niej, jak karmić gołębie, jak dbać o lęg i wychów. Poznasz prawa genetyki, których znajomość umożliwia sprawowanie kontroli nad cechami ptaków. Wyjaśniono proces pierzenia się i omówiono choroby najczęściej atakujące gołębie. Przedstawiono najważniejsze organizacje zrzeszające hodowców. Poruszono również temat akrobatyki, lotów wysokich i długodystansowych gołębi. Podkreślono także zalety kulinarne mięsa tych ptaków i podano liczne przepisy na wyśmienite potrawy z gołębiego mięsa.
| |