|
WITAM Przedmiotem aukcji jest gluten pszenny opakowanie 250 gram. W kuchni molekularnej występuje także pod nazwą TRISOL Data ważności/data ważności na opakowaniu/ 2017.01.24. Dla Wegetarian i pozostałych też Baza do stworzenia seitana w domu:Gluten w proszku + woda w stosunku 1:1,5 - wymieszać,wyrobić na jednolitą masę następnie przyprawić w/g uznania,smażyć lub piec.
POZOSTAŁE SKŁADNIKI DO ZASTOSOWANIAW KUCHNI MOLEKULARNEJ ZNAJDZIESZNA POZOSTAŁYCH MOICH STRONACH.
Witalne białko pszenne otrzymywane poprzez ekstrakcję z pszenicy. Gluten składa się z gliadyn,które nadają lepkość oraz glutein,którenadają elastyczność produktom. Suchy gluten zawiera 70-80% białka, 5-10% cukrów,5-10%tłuszczów oraz sole mineralne. Poprawia wodochłonność o około 10-15%,co powoduje większąwydajność ciasta i pieczywa. Dodatek glutenu zwiększa zawartość substancji białkowych . Jest idealny jako substytut cukru w cieście na herbatniki. Używany jako substytut mięsa dla wegetarian. Krążki cebulowe 1/pokroić duże cebule w plastry 0,5-1cm2/namoczyć w maślance na min.1 godzinę3/miska z mąką + gluten w proporcjach 70-30%4/dodać do mąki sól i pieprz do smaku5/rozgrzać olej do 170st.C6/pierścień cebuli wyjęty z maślanki obtoczyć w mące z glutenemi przyprawami /może być podwójnie obtoczone/7/wrzucić na gorący olej na około 3 minuty8/odsączyć na papierowym ręczniku
Dodatek glutenu powoduje,że produkty są dłużej chrupkie i mniej chłoną oleju. Kraj pochodzenia: Polska
Jeśli masz pytania napisz do mnie. 000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000000[zasłonięte]000 |
|
|