Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GLUTAMINIAN SODU - WZMACNACZ SMAKU 200g

23-01-2012, 15:36
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Najwyzsza cena licytacji: 3 zł      Aktualna cena: 3 zł     
Użytkownik marcinekjur
numer aukcji: 2053198937
Miejscowość Polanka Wielka
Kupiono sztuk: 5    Licytowało: 4    Wyświetleń: 69   
Koniec: 22-01-2012 17:59:40
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 




MOŻNA DZWONIĆ CODZIENNIE DO
GODZ. 21:00
Telefon: 519 [zasłonięte] 058 lub 608 [zasłonięte] 121
List zwykły do 450g 4,00 zł
List zwykły do 950g 6,50 zł

List polecony ekon. do 450g 6,50 zł
List polecony prio. do 450g 8,00 zł

List polecony ekon. do 950g 8,00 zł
List polecony prio. do 950g 10,00 zł

Paczka poczt. ekon. do 900g 10,50 zł

Paczka poczt. prio. do 900g 12,00 zł

Przesyłka kurierska do 30kg 20,00 zł

Przesyłka pobranie kurier do 30kg 25,00 zł


Czas realizacji 24 godziny robocze po zaksięgowaniu wpłaty na koncie. Jeżeli jest to przesyłka pobraniowa staram się wysyłać od razu po potwierdzeniu. Jeżeli masz wątpliwości dzwoń lub pisz. KUPUJĄC WIĘCEJ PRZEDMIOTÓW ZA PRZESYŁKĘ PŁACISZ TYLKO RAZ!!!


KOSZT PRZESYŁKI JEST ZALEŻNY OD WAGI WSZYSTKICH ZAKUPIONYCH PRZEDMIOTÓW

GLUTAMINIAN SODU 200 GRAM

 

Glutaminian sodu, znany także jako MSG lub   E 621 jest wykorzystywany jako substancja wzmacniający smak w wielu rodzajach produktów spożywczych. Kwas glutaminowy, podobnie jak sole kwasu glutaminowego inne niż MSG, jak np. glutaminian potasu, mają te same właściwości. Glutaminian nadaje żywności charakterystyczny smak zwany ‘umami', który został określony przez naukowców jako piaty podstawowy smak obok słodkiego, kwaśnego, słonego i gorzkiego. Glutaminian jest głównym składnikiem białek i jest obecny w większości naturalnych produktów spożywczych takich jak mięso, drób, owoce morza, warzywa i mleko. Naturalnie występujący glutaminian jest tradycyjnie wykorzystywany by nadawać smak umami.

W przeszłości kilka sporadycznych raportów wykazało, że glutaminian wywołuje niekorzystne objawy fizjologiczne jak drętwienie, osłabienie i palpitację. Nazwano to ‘syndromem chińskiej restauracji'. Jednakże, w badaniach z użyciem ślepych prób i podawaniem placebo nie udało się naukowo potwierdzić (np. stosowanie placebo), że te objawy są rzeczywiście wywołane spożyciem glutaminianu.

Wielkość dawki glutaminianu stosowanego w żywności gotowej do spożycia, mieści się w zakresie od 0,1% do 0,8%. Wielkość ta jest zbliżona do zawartości glutamininanu w daniach przygotywywanych tradycyjnymi metodami. Smak glutaminianu jest samo-ograniczający. Oznacza to, że jeśli określona ilość zostanie dodana do potrawy, dodawanie większych ilości nie zmieni znacząco jej smaku bądź go nie pogorszy. Aby lepiej wyjaśnić, co to jest glutaminian, tekst poniżej zawiera odpowiedzi na często zadawane pytania. Zamieszczono także informację o tym, jak na opakowaniach oznakowany jest glutaminian i inne środki wzmacniające smak.



 


                                                           
GLUTAMINIAN SODU - WZMACNACZ SMAKU  200g
DATA WAŻNOŚCI 26.06.2014

 

DATA WAŻNOŚCI ZNAJDUJE SIĘ NA ETYKIECIE WYSŁANEJ DO KLIENTA

 


NA WSZYSTKIE KUPIONE U MNIE TOWARY DOSTAJESZ PARAGON LUB NA ŻYCZENIE FAKTURĘ VAT

PRZESYŁKI W LISTACH WYSYŁAM W KOPERCIE BĄBELKOWEJ

 

MASZ PEWNOŚĆ ŻE TOWAR POCHODZI Z LEGALNEGO ŹRÓDŁA.

W OFERCIE INNE PRZYPRAWY ORAZ INNE RZECZY POTRZEBNE W TEJ BRANŻY.