Firma Handlowo Usługowa M&M Stanisław Górny 13 34-105
NIP:737[zasłonięte]175-34 REGON:122[zasłonięte]646
Telefon/fax: 886-[zasłonięte]-499
email:[zasłonięte]@domowybrowarek.pl Nr GG 204358 |
|
 WG CENNIKA
Czas dostawy: 1-3dni roboczych
 19 zł
Czas dostawy: 1-2dni roboczych
 WG CENNIKA
Czas dostawy: 1-2dni roboczych
|
|
|
|
Zakupy do godziny 12 wysyłamy tego samego dnia „ warunek pieniążki do 12 godziny są na naszym koncie lub Płatność poprzez Allegro , Paczka Pobraniowa
|
Masz ochote na piwo z innej beczki ? Sklepowe podobieństwo wszystkich piw Cię znudziło? A może szukasz hobby, z którego mógłbyś cieszyć się w gronie przyjaciół?

Trafiłeś / Trafiłas idealnie!!!!
GLUKOZA
Jest idealnym zamiennikiem zwykłego, białego cukru w trakcie produkcji piwa domowego. Glukoza jest cukrem gronowym z grupy cukrów prostych. Jej stosowanie zamiast cukru białego w czasie pierwszej fermentacji piwa, przyspiesza ten proces, a co najważniejsze glukoza odfermentowuje się w całości. Stosowanie glukozy przy pierwszej, jak i przy drugiej (cichej fermentacji w butelkach) znacznie poprawia smak piwa. Dzięki temu piwo będzie miało łagodniejszy i bardziej zharmonizowany smak, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może wystąpić przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru. Dodatek glukozy zalecany jest przy produkcji wszystkich rodzajów piw. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych. Opakowanie zawiera 1 kilogram glukozy. Wystarcza na wyprodukowanie ok. 23 litrów piwa domowego o zawartości alkoholu ok. 4,8% przy wykorzystaniu 0,8kg przy pierwszej fermentacji (0,2kg dodane do młodego piwa przy butelkowaniu doskonale je nagazuje). Wykorzystując glukozę tylko do drugiej fermentacji, opakowanie wystarcza na 5 nastawów piwa Nowe lepsze opakowanie
|
<">
Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów domowych!!!
W robieniu piwa domowego nie ma nic trudnego!!! Przekonaj się !!!
Przy robieniu piwa nie trzeba żadnych skomplikowanych urządzeń lub czynności, wystarczy około 20 litrów wody, cukier i odrobina cierpliwości, a w zamian otrzymasz do 23 litrów znakomitego piwa, które nie zawiera chemicznych dodatków, a jego smakiem będziesz mógł zachwycić nie tylko domowników..
Zrób piwo jakie lubisz !!! wystarczy że wybierzesz jeden z dostępnych na moijej aukcjach zestaw. .
Zapraszam na drugie konto na Allegro domowybrowarek jeden koszt wysyłki
Słód wnosi do piwa:
enzymy i skrobię. Skrobia zostanie rozłożona na cukry proste przez enzymy. Cukry proste są potrzebne drożdżom do wytworzenia alkoholu i dwutlenku węgla,
składniki organoleptyczne, które będą w trakcie procesu piwowarskiego reagować z drożdżami, aby stworzyć profil organoleptyczny piwa,
barwę (w zależności od intensywności reakcji Maillarda zachodzącej podczas suszenia),
proteiny. Część z nich zostanie rozłożona przez enzymy i zużyta w procesie wzrostu drożdży, a część pozostanie w piwie nadając mu konsystencję.
|
Ekstratk
|
Słodowy
|
<">
Pozostae rodzaje Ekstraktów dostępne na pozostałych moich aukcjach:
<"> Mister Sladek Ekstrakt słodowy ciemny niechmielony ekstrakt słodowy stosowany do produkcji piwa domowego jako zamiennik cukru lub glukozy ( 1 kg cukru lub glukozy można zastąpić 1,5 kg ekstraktu słodowego ) albo jako podstawowy składnik brzeczki piwnej. Użyty zamiast cukru polepszy smak i jakość piwa .Używany głównie do piw typu Stout, Porter, Brown Ale,
Kolor: 63 – 69 EBC pH:4,3- 5,8
skład: niechmielony ekstrakt słodowy 81%
waga netto:1,5 kg
|
Mister Sladek Ekstrakt słodowy jasny Niechmielony ekstrakt słodowy stosowany do produkcji piwa domowego jako zamiennik cukru lub glukozy ( 1 kg cukru lub glukozy można zastąpić 1,5 kg ekstraktu słodowego ) albo jako podstawowy składnik brzeczki piwnej. Użyty zamiast cukru polepszy smak i jakość piwa Kolor: 63 – 69 EBC pH:4,3- 5,8 skład: niechmielony ekstrakt słodowy 81% waga netto:1,5 kg
|
Coopers Ekstrakt słodowy ciemny Ciemny ekstrakt słodowy w syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwau piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się ciemną ( kawową ) barwą i podobnym aromatem. Polecany jest do wszystkich piw ciemnych.
|
Coopers LiGHT Słodowy w syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwau piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się jasną barwą. Polecany jest do wszystkich piw jasnych i ciemnych. Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie.
|
Coopers WHITE
w syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwau piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się jasną barwą. Polecany jest do wszystkich piw typu pszenicznego piwo wheat Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie.
|
W zależności od procesu słodowania istnieją różne typy słodu: jasny, pilzneński jasny, wiedeński, monachijski, karmelowy, wędzony, diastatyczny, palony, ciemny etc.
|
SUCHY
|
EKSTRAKT SŁODOWY
|
Coopers Ekstrakt słodowy ciemny Zastosowanie: - składnik brzeczki piwnej, polecany do bitterów, koźlaków, porterów i belgijskich piw bursztynowych stosowany jako składnik brzeczki piwnej lub jako zamiennik glukozy (cukru) podczas wyrobu piwa z brew kita. 1 kg ekstraktu słodowego zastępuje 1 kg cukru lub glukozy. Pozwala na uzyskanie pełnego smaku i gęstej piany. Opakowanie zawiera 500 g ekstraktu słodowego w proszku. Kolor: 22-44 EBC. Wilgotność: max 5%. Białko: max 7,5%. pH: 5,6
|
Ekstrakt light
500 g stosowany jako składnik brzeczki piwnej lub jako zamiennik glukozy (cukru) podczas wyrobu piwa z brew kita. 1 kg ekstraktu słodowego zastępuje 1 kg cukru lub glukozy. Pozwala na uzyskanie pełnego smaku, złocistej barwy i gęstej piany. Polecany do jasnych piw typu pilsner. Opakowanie zawiera 500 g ekstraktu słodowego w proszku. Kolor: max 12 EBC. Wilgotność: max 5%. Białko: max 7, 5%. pH: 5, 6.
|
Ekstra Super light
500 g stosowany jako składnik brzeczki piwnej lub jako zamiennik glukozy (cukru) podczas wyrobu piwa z brew kita. 1 kg ekstraktu słodowego zastępuje 1 kg cukru lub glukozy. Pozwala na uzyskanie pełnego smaku, złocistej barwy i gęstej piany. Polecany do jasnych piw typu pilsner. Opakowanie zawiera 500 g ekstraktu słodowego w proszku. Kolor: max 12 EBC. Wilgotność: max 5%. Białko: max 7, 5%. pH: 5, 6.
|
DARK
Zastosowanie: - składnik brzeczki piwnej, polecany do brown ale, koźlaków, porterów i stoutów (przy 20 litrach piwa uzyskanie 1°Blg wymaga użycia ok. 0, 25 kg ekstraktu w proszku), - surowiec do refermentacji (przeciętnie 200 g na 20 litrów piwa). Opakowanie zawiera 500 g ekstraktu słodowego w proszku. Kolor: 44-70 EBC. Wilgotność: max 5%. Białko: max 7, 5%. pH: 5, 6.
|
EXTRA DARK
Zastosowanie:
- składnik brzeczki piwnej, polecany do stoutów, porterów i schwarzbier.
(przy 20 litrach piwa uzyskanie 1°Blg wymaga użycia ok. 0,25 kg ekstraktu w proszku),
Opakowanie zawiera 500 g ekstraktu słodowego w proszku.
Kolor: 70-120 EBC. Wilgotność: max 5%. Białko: max 7,5%. pH: 5,6.
|
MISTER SLADEK Ekstrakt jasny
Suchy ekstrakt słodowy to szlachetny zamiennik 1kg zwykłego cukru podczas warzenia piwa z wszelkich rodzajów koncentratów.
Użycie ekstraktu podczas fermentacji głównej jak i refermentacji piwa w butelkach zdecydowania poprawia walory smakowe piwa (lepszy, pełniejszy smak, gęsta i trwała piana), oraz poprawia jego kolor.
Polecany w szczególności przy warzeniu piw typu lager i pilsner.
W połączeniu z glukozą krystaliczna, zaleca się stosowanie ekstraktu słodu przy produkcji piw z serii piw dla zaawansowanych Brewmaster Selection (Pilsner, IPA, Irish Stout, Wheat Beer).
Barwa: 7-12 EBC. Wilgotność: max 5%.
Opakowanie zawiera 1 kg ekstraktu słodu jęczmiennego w proszku
|
MISTER SLADEK Ekstrakt ciemny
Suchy ekstrakt słodowy to szlachetny zamiennik 1kg zwykłego cukru podczas warzenia piwa z wszelkich rodzajów koncentratów.
Użycie ekstraktu podczas fermentacji głównej jak i refermentacji piwa w butelkach zdecydowania poprawia walory smakowe piwa (lepszy, pełniejszy smak, gęsta i trwała piana), oraz poprawia jego kolor.
Polecany w szczególności przy warzeniu piw typu stout porter.
Użycie 250g ekstraktu w proszku podnosi gęstość brzeczki o 1°Blg przy 20litrach nastawu. Ekstraktu słodowego używa się również do przygotowania startera drożdżowego (100g na 1litr startera) oraz jako surowca do refermentacji młodego piwa w butelkach (ok. 200g na 23l piwa).
W połączeniu z glukozą krystaliczna, zaleca się stosowanie ekstraktu słodu przy produkcji piw z serii piw dla zaawansowanych Brewmaster Selection (Pilsner, IPA, Irish Stout, Wheat Beer).
Barwa: 44-70 EBC. Wilgotność: max 5%.
Opakowanie zawiera 1 kg ekstraktu słodu jęczmiennego w proszku.
MISTER SLADEK Ekstrakt bardzo ciemny
uchy ekstrakt słodowy to szlachetny zamiennik 1kg zwykłego cukru podczas warzenia piwa z wszelkich rodzajów koncentratów.
Użycie ekstraktu podczas fermentacji głównej jak i refermentacji piwa w butelkach zdecydowania poprawia walory smakowe piwa (lepszy, pełniejszy smak, gęsta i trwała piana), oraz poprawia jego kolor.
Polecany w szczególności przy warzeniu piw typu stout porter.
Użycie 250g ekstraktu w proszku podnosi gęstość brzeczki o 1°Blg przy 20litrach nastawu.
W połączeniu z glukozą krystaliczna, zaleca się stosowanie ekstraktu słodu przy produkcji piw z serii piw dla zaawansowanych Brewmaster Selection (Pilsner, IPA, Irish Stout, Wheat Beer).
Barwa: 70-120 EBC. Wilgotność: max 5%.
Opakowanie zawiera 1 kg ekstraktu słodu jęczmiennego w proszku.
GLUKOZA
Glukoza jest idealnym zamiennikiem zwykłego, białego cukru w trakcie produkcji piwa domowego. Glukoza jest cukrem gronowym z grupy cukrów prostych. Jej stosowanie zamiast cukru białego w czasie pierwszej fermentacji piwa, przyspiesza ten proces, a co najważniejsze glukoza odfermentowuje się w całości.
Stosowanie glukozy przy pierwszej, jak i przy drugiej (cichej fermentacji w butelkach) znacznie poprawia smak piwa. Dzięki temu piwo będzie miało łagodniejszy i bardziej zharmonizowany smak, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może wystąpić przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru. Dodatek glukozy zalecany jest przy produkcji wszystkich rodzajów piw.
Na aukcji nie jest sprzedawane piwo ani żaden inny alkohol. Sprzedawany zestaw nie zawiera alkoholu i służy do produkcji piwa domowego metodą fermentacji na własny użytek, co w Polsce jest dozwolone na podstawie ustawy z dnia 22 stycznia 2004 r.o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina (Dz. U. z 2004 r. Nr 34, poz. 292). Aukcja zgodna jest również z ustawą z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 70 poz. 473)
|
|
|
| | | |
| | | |
|