Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GLUKOZA PIWO Domowe ekstrakt słodowy PROMOCJA

28-04-2014, 14:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 5.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 5.99 zł     
Użytkownik gonia-5
numer aukcji: 4152913159
Miejscowość Stanisław Górny
Kupiono sztuk: 10    Licytowało: 4    Wyświetleń: 93   
Koniec: 28-04-2014 13:54:06
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

src="http://www.mateusz1.website.pl/allegro/wysylka.jpg"
Firma Handlowo Usługowa M&M
Stanisław Górny 13
34-105 Wysoka

NIP:737[zasłonięte]175-34
REGON:122[zasłonięte]646

Telefon +48 [zasłonięte]-411-499

+48 [zasłonięte] 029 522

email:[zasłonięte]@domowybrowarek.pl
Nr GG 204358

Numer konta

191[zasłonięte]421411[zasłonięte]01048[zasłonięte]299


  • Już od 6 zł

    Czas dostawy:
    1-2dni roboczych

    Przesyłki biznesowe 48 otrzymujesz numer listu który umożliwi ci śledzenie przesyłki.


  • od 14,99 zł

    Czas dostawy:
    1-2dni roboczych.

  • Od 9,50 zł

    Czas dostawy:
    1-2dni roboczych

Regulamin – przeczytaj przed zakupem

Udzielam pełnej gwarancji, że zakupiony towar jest oryginalny oraz że do Ciebie dotrze (UWAGA: nie dotyczy wysyłki listem w trybie zwykłym, który zawsze jest realizowany na wyłączną odpowiedzialność kupującego). Jeśli przesyłka zaginie lub zostanie uszkodzona, zawsze otrzymasz ode mnie zwrot pieniędzy lub nowy produkt dotyczy przesyłek poleconych jak i kurierskich. Przesyłki są ubezpieczone.

Jeśli otrzymałeś produkt inny niż zamawiałeś:

- bardzo proszę o kontakt zanim wystawisz mi negatywa lub oczernisz jesteśmy tylko ludźmi i mi również może zdarzyć się pomyłka. Wyślij do mnie otrzymany produkt listem poleconym/paczką, a ja biorę na siebie wszelkie koszty, wyślę rzeczywiście kupiony towar.

Jeśli czas dostarczenia przesyłki się wydłuża:

- wysyłkę robię najszybciej staram się by było to tego samego dnia lub na drugi dzień w zależności do której godziny jest zakupiony towar jeśli jest do 12 wychodzi tego samego dnia Pojawiające się opóźnienia są zatem praktycznie zawsze związane z pracą Poczty Polskiej. Jeżeli stwierdzisz, że czas dostarczenia przesyłki znacznie przekroczył przewidziany termin odbioru ( dotyczy paczek 48 i paczek kurierskich , paczkoamty ) , skontaktuj się ze mną drogą e-mailową, podając swój login i numer aukcji. Bezzwłocznie podejmę interwencję.

Szybka i bezpieczna wysyłka

- Korzystam z usług Poczty Polskiej, Paczkomaty oraz firm kurierskiej DHL, z którą mam podpisaną umowę. Niezależnie od tego, ile kupisz przedmiotów, wszystkie je wyśle w jednej paczce - koszty wysyłki doliczasz tylko raz! W przypadku pojedynczych przedmiotów, ceny nadania listów i paczek są zawsze podane na aukcji. W przypadku zakupu większej ilości bardzo proszę o kontakt.

-W przypadku wysyłki większej ilości produktów, szczególnie z kilku aukcji, zalecam skorzystanie z usług firmy kurierskiej - koszt stały paczki do 30 kg to 14,99 zł (za pobraniem 25 zł). Jeżeli zdecydujesz się na skorzystanie z usług Poczty Polskiej w przypadku zakupu większej ilości bardzo proszę o kontakt ja wyliczę koszt przesyłki .

UWAGA: DLACZEGO ODRADZAM WYSYŁKĘ LISTEM ZWYKŁYM, NIEPOLECONYM?

- Przesyłki gina a niestety nie ma potwierdzenia nadania w związku z czym nie jestem w stanie sprawdzić co dzieje się z paczka listem ,

- wysyłam tylko na prosbe klienta,

- w przypadku zagubienia nie otrzymania paczki NIE PONOSZĘ Z TEGO TYTUŁU ŻADNYCH KONSEKWENCJI oraz nie akceptuję komentarzy negatywnych.

W przypadku uszkodzenia paczki

- kurier - protokół szkodowy

- jakiekolwiek reklamacje dotyczące zawartości przesyłek kurierskich,będą rozpatrywane na podstawie protokołu szkodowego, który musi zostać wypełniony przy kurierze. Jest to ważne przede wszystkim dla Państwa, ponieważ w innym wypadku firma kurierska nie rozpatrzy pozytywnie zgłoszonych pretensji.

- odbierający paczkę ma pełne prawo aby rozpakować ją przy kurierze i sprawdzić, czy wszystko się zgadza. Jeżeli coś jest nie tak - niezbędne jest sporządzenie protokołu szkodowego.

Zakupy do godziny 12 wysyłamy tego samego dnia „ warunek pieniążki do 12 godziny są na naszym koncie lub Płatność poprzez Allegro , Paczka Pobraniowa



Dla pierwszych 3 osób gratis w postaci 200 gramowego opakowania glukozy



Trafiłeś / Trafiłas idealnie!!!!

GLUKOZA Jest idealnym zamiennikiem zwykłego, białego cukru w trakcie produkcji piwa domowego. Glukoza jest cukrem gronowym z grupy cukrów prostych. Jej stosowanie zamiast cukru białego w czasie pierwszej fermentacji piwa, przyspiesza ten proces, a co najważniejsze glukoza odfermentowuje się w całości. Stosowanie glukozy przy pierwszej, jak i przy drugiej (cichej fermentacji w butelkach) znacznie poprawia smak piwa. Dzięki temu piwo będzie miało łagodniejszy i bardziej zharmonizowany smak, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może wystąpić przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru.

Dodatek glukozy zalecany jest przy produkcji wszystkich rodzajów piw. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych.

Opakowanie zawiera 1 kilogram glukozy. Wystarcza na wyprodukowanie ok. 23



Nie czekaj !!! Dołącz już dziś do grona piwowarów domowych!!!

W robieniu piwa domowego nie ma nic trudnego!!! Przekonaj się !!!


Przy robieniu piwa nie trzeba żadnych skomplikowanych urządzeń lub czynności, wystarczy około 20 litrów wody, cukier i odrobina cierpliwości, a w zamian otrzymasz do 23 litrów znakomitego piwa, które nie zawiera chemicznych dodatków, a jego smakiem będziesz mógł zachwycić nie tylko domowników..

Zrób piwo jakie lubisz !!!
wystarczy że wybierzesz jeden z dostępnych na moijej aukcjach zestaw. .



Zapraszam na drugie konto na Allegro

domowybrowarek

jeden koszt wysyłki


Słód wnosi do piwa: enzymy i skrobię. Skrobia zostanie rozłożona na cukry proste przez enzymy. Cukry proste są potrzebne drożdżom do wytworzenia alkoholu i dwutlenku węgla, składniki organoleptyczne, które będą w trakcie procesu piwowarskiego reagować z drożdżami, aby stworzyć profil organoleptyczny piwa, barwę (w zależności od intensywności reakcji Maillarda zachodzącej podczas suszenia), proteiny. Część z nich zostanie rozłożona przez enzymy i zużyta w procesie wzrostu drożdży, a część pozostanie w piwie nadając mu konsystencję.
Ekstratk
Słodowy


Pozostae rodzaje Ekstraktów dostępne na pozostałych moich aukcjach:
Mister Sladek Ekstrakt słodowy ciemny niechmielony ekstrakt słodowy stosowany do produkcji piwa domowego jako zamiennik cukru lub glukozy ( 1 kg cukru lub glukozy można zastąpić 1,5 kg ekstraktu słodowego ) albo jako podstawowy składnik brzeczki piwnej. Użyty zamiast cukru polepszy smak i jakość piwa .Używany głównie do piw typu Stout, Porter, Brown Ale, Kolor: 63 – 69 EBC pH:4,3- 5,8 skład: niechmielony ekstrakt słodowy 81% waga netto:1,5 kg
Mister Sladek Ekstrakt słodowy jasny Niechmielony ekstrakt słodowy stosowany do produkcji piwa domowego jako zamiennik cukru lub glukozy ( 1 kg cukru lub glukozy można zastąpić 1,5 kg ekstraktu słodowego ) albo jako podstawowy składnik brzeczki piwnej. Użyty zamiast cukru polepszy smak i jakość piwa Kolor: 63 – 69 EBC pH:4,3- 5,8 skład: niechmielony ekstrakt słodowy 81% waga netto:1,5 kg
Coopers Ekstrakt słodowy ciemny Ciemny ekstrakt słodowy w syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwau piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się ciemną ( kawową ) barwą i podobnym aromatem. Polecany jest do wszystkich piw ciemnych.
Coopers LiGHT Słodowy w syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwau piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się jasną barwą. Polecany jest do wszystkich piw jasnych i ciemnych. Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie.
Coopers WHITE w syropie ( niechmielony ), może być dodawany zamiast 1 kg cukru przed pierwszą fermentacją 23 L nastwau piwa. Wzbogaca smak piwa, Charakteryzuje się jasną barwą. Polecany jest do wszystkich piw typu pszenicznego piwo wheat Ekstrakt może również być bazą do produkcji piwa, dla doświadczonych piwowarów domowych, którzy pragną stworzyć piwo o indywidualnym nachmieleniu i aromacie.
W zależności od procesu słodowania istnieją różne typy słodu: jasny, pilzneński jasny, wiedeński, monachijski, karmelowy, wędzony, diastatyczny, palony, ciemny etc.
SUCHY
EKSTRAKT SŁODOWY
Coopers Ekstrakt słodowy ciemny Zastosowanie: - składnik brzeczki piwnej, polecany do bitterów, koźlaków, porterów i belgijskich piw bursztynowych stosowany jako składnik brzeczki piwnej lub jako zamiennik glukozy (cukru) podczas wyrobu piwa z brew kita. 1 kg ekstraktu słodowego zastępuje 1 kg cukru lub glukozy. Pozwala na uzyskanie pełnego smaku i gęstej piany. Opakowanie zawiera 500 g ekstraktu słodowego w proszku. Kolor: 22-44 EBC. Wilgotność: max 5%. Białko: max 7,5%. pH: 5,6
Ekstrakt light 500 g stosowany jako składnik brzeczki piwnej lub jako zamiennik glukozy (cukru) podczas wyrobu piwa z brew kita. 1 kg ekstraktu słodowego zastępuje 1 kg cukru lub glukozy. Pozwala na uzyskanie pełnego smaku, złocistej barwy i gęstej piany. Polecany do jasnych piw typu pilsner. Opakowanie zawiera 500 g ekstraktu słodowego w proszku. Kolor: max 12 EBC. Wilgotność: max 5%. Białko: max 7, 5%. pH: 5, 6.
Ekstra Super light 500 g stosowany jako składnik brzeczki piwnej lub jako zamiennik glukozy (cukru) podczas wyrobu piwa z brew kita. 1 kg ekstraktu słodowego zastępuje 1 kg cukru lub glukozy. Pozwala na uzyskanie pełnego smaku, złocistej barwy i gęstej piany. Polecany do jasnych piw typu pilsner. Opakowanie zawiera 500 g ekstraktu słodowego w proszku. Kolor: max 12 EBC. Wilgotność: max 5%. Białko: max 7, 5%. pH: 5, 6.
DARK Zastosowanie: - składnik brzeczki piwnej, polecany do brown ale, koźlaków, porterów i stoutów (przy 20 litrach piwa uzyskanie 1°Blg wymaga użycia ok. 0, 25 kg ekstraktu w proszku), - surowiec do refermentacji (przeciętnie 200 g na 20 litrów piwa). Opakowanie zawiera 500 g ekstraktu słodowego w proszku. Kolor: 44-70 EBC. Wilgotność: max 5%. Białko: max 7, 5%. pH: 5, 6.
EXTRA DARK Zastosowanie: - składnik brzeczki piwnej, polecany do stoutów, porterów i schwarzbier. (przy 20 litrach piwa uzyskanie 1°Blg wymaga użycia ok. 0,25 kg ekstraktu w proszku), Opakowanie zawiera 500 g ekstraktu słodowego w proszku. Kolor: 70-120 EBC. Wilgotność: max 5%. Białko: max 7,5%. pH: 5,6.
MISTER SLADEK Ekstrakt jasny Suchy ekstrakt słodowy to szlachetny zamiennik 1kg zwykłego cukru podczas warzenia piwa z wszelkich rodzajów koncentratów. Użycie ekstraktu podczas fermentacji głównej jak i refermentacji piwa w butelkach zdecydowania poprawia walory smakowe piwa (lepszy, pełniejszy smak, gęsta i trwała piana), oraz poprawia jego kolor. Polecany w szczególności przy warzeniu piw typu lager i pilsner. W połączeniu z glukozą krystaliczna, zaleca się stosowanie ekstraktu słodu przy produkcji piw z serii piw dla zaawansowanych Brewmaster Selection (Pilsner, IPA, Irish Stout, Wheat Beer). Barwa: 7-12 EBC. Wilgotność: max 5%. Opakowanie zawiera 1 kg ekstraktu słodu jęczmiennego w proszku
MISTER SLADEK Ekstrakt ciemny Suchy ekstrakt słodowy to szlachetny zamiennik 1kg zwykłego cukru podczas warzenia piwa z wszelkich rodzajów koncentratów. Użycie ekstraktu podczas fermentacji głównej jak i refermentacji piwa w butelkach zdecydowania poprawia walory smakowe piwa (lepszy, pełniejszy smak, gęsta i trwała piana), oraz poprawia jego kolor. Polecany w szczególności przy warzeniu piw typu stout porter. Użycie 250g ekstraktu w proszku podnosi gęstość brzeczki o 1°Blg przy 20litrach nastawu. Ekstraktu słodowego używa się również do przygotowania startera drożdżowego (100g na 1litr startera) oraz jako surowca do refermentacji młodego piwa w butelkach (ok. 200g na 23l piwa). W połączeniu z glukozą krystaliczna, zaleca się stosowanie ekstraktu słodu przy produkcji piw z serii piw dla zaawansowanych Brewmaster Selection (Pilsner, IPA, Irish Stout, Wheat Beer). Barwa: 44-70 EBC. Wilgotność: max 5%. Opakowanie zawiera 1 kg ekstraktu słodu jęczmiennego w proszku.

MISTER SLADEK Ekstrakt bardzo ciemny uchy ekstrakt słodowy to szlachetny zamiennik 1kg zwykłego cukru podczas warzenia piwa z wszelkich rodzajów koncentratów. Użycie ekstraktu podczas fermentacji głównej jak i refermentacji piwa w butelkach zdecydowania poprawia walory smakowe piwa (lepszy, pełniejszy smak, gęsta i trwała piana), oraz poprawia jego kolor. Polecany w szczególności przy warzeniu piw typu stout porter. Użycie 250g ekstraktu w proszku podnosi gęstość brzeczki o 1°Blg przy 20litrach nastawu. W połączeniu z glukozą krystaliczna, zaleca się stosowanie ekstraktu słodu przy produkcji piw z serii piw dla zaawansowanych Brewmaster Selection (Pilsner, IPA, Irish Stout, Wheat Beer). Barwa: 70-120 EBC. Wilgotność: max 5%. Opakowanie zawiera 1 kg ekstraktu słodu jęczmiennego w proszku.

GLUKOZA Glukoza jest idealnym zamiennikiem zwykłego, białego cukru w trakcie produkcji piwa domowego. Glukoza jest cukrem gronowym z grupy cukrów prostych. Jej stosowanie zamiast cukru białego w czasie pierwszej fermentacji piwa, przyspiesza ten proces, a co najważniejsze glukoza odfermentowuje się w całości. Stosowanie glukozy przy pierwszej, jak i przy drugiej (cichej fermentacji w butelkach) znacznie poprawia smak piwa. Dzięki temu piwo będzie miało łagodniejszy i bardziej zharmonizowany smak, bez ostrego, jabłkowego posmaku, który może wystąpić przy stosowaniu tradycyjnego białego cukru. Dodatek glukozy zalecany jest przy produkcji wszystkich rodzajów piw.

 


Na aukcji nie jest sprzedawane piwo ani żaden inny alkohol. Sprzedawany zestaw nie zawiera alkoholu i służy do produkcji piwa domowego metodą fermentacji na własny użytek, co w Polsce jest dozwolone na podstawie ustawy z dnia 22 stycznia 2004 r.o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina (Dz. U. z 2004 r. Nr 34, poz. 292). Aukcja zgodna jest również z ustawą z dnia 26 października 1982 r. o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 70 poz. 473)