Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

GLUKOZA KRYSTALICZNA DEKSTROZA POJEMNIK 3,30 kg

22-06-2015, 20:24
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 15.95 zł      Aktualna cena: 15.95 zł     
Użytkownik INSPIREPOLSKA
numer aukcji: 5385434205
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 39   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

GLUKOZA KRYSTALICZNA NATURALNA SPOŻYWCZA

 

WAGA NETTO 3,30 kg 

 

 DATA WAŻNOŚCI : 03-2017


OPAKOWANIE :

WIADERKO PP Z UCHWYTEM I PLOMBĄ WIELOKROTNEGO ZAMKNIĘCIA 

 

GLUKOZA KRYSTALICZNA SPOŻYWCZA :

GLUKOZA KRYSTALICZNA to produkt w postaci drobnokrystalicznego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi ziemniaczanej. Zawiera ponad 99% czystej glukozy. Odznacza się wysoką czystością mikrobiologiczną.

Glukoza krystaliczna jako cukier prosty znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym, chemicznym oraz do bezpośredniego spożycia i słodzenia. Produkt wysokokaloryczny, łatwo przyswajalny przez organizm, regeneruje siły, wzmacnia pracę serca. Stanowi doskonałą odżywkę wzmacniającą w okresach rekonwalescencji, stanach wyczerpania i okresach wzmożonego wysiłku fizycznego. Glukoza może być stosowana do słodzenia pokarmów i płynów dla niemowląt. Ze względu na znaczną słodycz używana jest do produkcji wyrobów cukierniczych, pieczywa cukierniczego, środków dietetycznych, deserów, lodów, napojów, soków, odżywek, przetworów owocowych. W przemyśle chemicznym stanowi podstawowy surowiec do produkcji sorbitolu, środka słodzącego dla diabetyków oraz w produkcji kwasu cytrynowego. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się głównie walory glukozy jako środka sprzyjającego percepcji słodyczy i uwypuklającego smak produktów. Stosuje się ją do produkcji wyrobów cukierniczych, lodów, deserów, suchych mieszanek żywnościowych, napojów bezalkoholowych, wyrobów owocowo-warzywnych. Jest znakomitym zamiennikiem sacharozy w produkcji gum do żucia i gum balonowych. W produkcji wyrobów piekarskich glukoza krystaliczna używana jest jako naturalny czynnik wywołujący brązowienie i przedłużający trwałość produktów. Stanowi wyśmienite źródło pożywienia dla drożdży oraz działa jako czynnik wypełniający i strukturotwórczy. Dodatek glukozy w produkcji piwa i wina przyspiesza fermentację, korzystnie wpływa na bukiet aromatyczny wina i jego charakterystykę. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych. W przemyśle mięsnym jest składnikiem zalew do szynek.