Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Glukoza krystaliczna 25 kg do piwa wina dekstroza

29-10-2014, 0:05
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 118.90 zł     
Użytkownik art-dest
numer aukcji: 4651936869
Miejscowość ŁÓDŹ
Wyświetleń: 10   
Koniec: 29-10-2014 00:00:00
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Informacje o dostawie i płatności

odbiór osobisty

ZAPRASZAMY DO NOWEGO SKLEPU!

ul. Rynek Bałucki 1 BOX 350 ŁÓDŹ


Opis aukcji

 

Przedmiotem aukcji jest

glukoza krystaliczna 25 kg

 

 

 

 

GLUKOZA KRYSTALICZNA to produkt w postaci drobnokrystalicznego białego proszku, otrzymywany w wyniku enzymatycznej hydrolizy skrobi ziemniaczanej. Zawiera ponad 99% czystej glukozy. Odznacza się wysoką czystością mikrobiologiczną.

 

IDEALNA DO PIWA I WINA!


 

Glukoza krystaliczna jako cukier prosty znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym, spożywczym, chemicznym oraz do bezpośredniego spożycia i słodzenia. Produkt wysokokaloryczny, łatwo przyswajalny przez organizm, regeneruje siły, wzmacnia pracę serca. Stanowi doskonałą odżywkę wzmacniającą w okresach rekonwalescencji, stanach wyczerpania i okresach wzmożonego wysiłku fizycznego. Glukoza może być stosowana do słodzenia pokarmów i płynów dla niemowląt. Ze względu na znaczną słodycz używana jest do produkcji wyrobów cukierniczych, pieczywa cukierniczego, środków dietetycznych, deserów, lodów, napojów, soków, odżywek, przetworów owocowych. W przemyśle chemicznym stanowi podstawowy surowiec do produkcji sorbitolu, środka słodzącego dla diabetyków oraz w produkcji kwasu cytrynowego. W przemyśle spożywczym wykorzystuje się głównie walory glukozy jako środka sprzyjającego percepcji słodyczy i uwypuklającego smak produktów. Stosuje się ją do produkcji wyrobów cukierniczych, lodów, deserów, suchych mieszanek żywnościowych, napojów bezalkoholowych, wyrobów owocowo-warzywnych. Jest znakomitym zamiennikiem sacharozy w produkcji gum do żucia i gum balonowych. W produkcji wyrobów piekarskich glukoza krystaliczna używana jest jako naturalny czynnik wywołujący brązowienie i przedłużający trwałość produktów. Stanowi wyśmienite źródło pożywienia dla drożdży oraz działa jako czynnik wypełniający i strukturotwórczy. Dodatek glukozy w produkcji piwa i wina przyspiesza fermentację, korzystnie wpływa na bukiet aromatyczny wina i jego charakterystykę. Glukoza stosowana jest jako środek regulujący słodycz napojów wytwarzanych z udziałem koncentratów soków oraz w produkcji napojów sproszkowanych i gazowanych. W przemyśle mięsnym jest składnikiem zalew do szynek.

 

 

Na innej mojej aukcji możesz kupić inne akcesoria

do domowych wyrobów.

 

EXPRESOWA WYSYŁKA!!!

 

SPRAWDŹ PRZESYŁKĘ PRZY KURIERZE!!!

 

W INNYM PRZYPADKU REKLAMACJA NIE BĘDZIE UWZGLĘDNIONA!!!


nr konta:

PKO BP 20 1020 [zasłonięte] 3[zasłonięte]4400002 [zasłonięte] 014621

Zdjęcia produktu
Masz pytania? Skontaktuj się z nami!
Telefonicznie
[zasłonięte]601-81-66
[zasłonięte]601-91-06
Poprzez email
art-[zasłonięte]@wp.pl
Na innych moich aukcjach..
Dojazd do sklepu